reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

grzechotko to oczywiste, że przy alergii bardziej trzeba uważać :tak: mnie chodziło o te zdrowe dzieciaki, że mamy boją się wprowadzać nowości i ściśle trzymają się tabelek. jeśli zobaczyłabym jakąkolwiek reakcję alergiczną nie podałabym alergenu :no:

młoda dzisiaj na kolację zjadła... uwaga, uwaga! kotleta mielonego! :szok: jak będzie spać niespokojnie to wiadomo po czym ;-) ale smażyłam do zamrożenia i chyba jej zapachniało :-D w ogóle moje dziecko chyba przestawia się na mięso - do tej pory nic a nic - bo mi z kanapki też plasterki wyciąga i zjada :-D
ta dziewczyna z każdym dniem mnie zadziwia :-D

reklama
A mój mięsa w ogóle nie chce. Jak poczuje w obiadku, to tak przecedzi przez zęby, że samo mięso wypluje.
No i jestem też zdania, że dziecko w tym wieku już powinno próbowac wielu nowy rzeczy. Zresztą już od 2 lat powinno jeść to co my. Tak słyszałam od jednego mądrego pediatry :tak::tak:. Oczywiście nie mówię tu o tych dzieciach, które mają alergie itp., bo wiadomo, że one powinny mieć określoną dietę.
Kata, Filip kiedyś też capnął mi kotleta z talerza i go zjadł. Ale to było jakiś czas temu, bo teraz to jest antymięsny :-(

kasiu żadnego mleka modyfikowanego nie można gotować bo w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości
joanna ja już pogodziłam się z tym, że jak młoda ma na coś fazę to jej to daję dopóki się nie znudzi :-p

eee u nas kotlety to codziennośc kubas nic innego nie chce jeść ulubione to
mielone najlep0iej z cebulką ale cebuli nie dostaje
kotlety z cycków kuraka
kotlety schabowe
karczek duszony z sosem
kurczak duszony w warzywach
rybka panierowana broń boże duszona w folii
spagetti z mięskiem
fallafele z brokułami i oczywiście mieskiem
brokuły gotowane z
upa pomidorowa z makaronem zupa krupnik zupa rosołek zupa buraczana
kluski slaskie
kopytka z sosem
kopytka na słodko z masekiem cukrem i cynamonem
frytki
ziemniaczki pieczone
no i wiele wiele wiecej w zalezności od humoru księciunia bo i surowy makaron spagetti dobry i kostka rosołowa też :-D:-D

Kata-no widzisz?co ja bym bez ?Ciebie zrobiła???dzięki :tak:;-)

no to Rufi dostanie bebilon.:wściekła/y:-bo ja już nie wiem jak to moje dziecko ma to wypić???:-(

Grzechotko-to mały degustator Wam rośnie :-D:tak:;-)

Ostatnia edycja:
chyba żarłok hehehehe:-D:-D:-D
kasia spróbuj może z inna kaszką może gestszą może rzadszą a może nie z butelki ale z niekapka albo przez słomkę mój to pije nutramigen od urodzenia praktycznie wiec nie ma problemu chcociaz czasem sa takie dni że nie chce kaszy wypije 20-30 ml i koniec

Grzechotko-:-D:-D:-D zaraz żarłok :-D:-D:-D-chłopak sobie eksperymentuje z jedzeniem a Ty tak na niego ;-)brzydko????mówisz :-D;-)

kaszki robiłam i gęste i rzadkie....i łapy mi opadają-może po prostu dam sobie spokój z tym mlekiem i już-nie bedę siebie i jego męczyć????
czasem zje tej kaszy trochę-ale więcej razy jest na nie!!!!

mówię sobie że przy drugim dziecku -będę podawać mleko od razu i z butli i z cyca-może uniknę tego co przy Kubie???

reklama
Do góry