reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

No i dałam radę dotrzeć i wrócić ze szkoły rodz. Dziś oglądałyśmy hardcorowy film o porodzie ;). Chyba na szczęście telewizor był stary i czarno biały ;). Pomimo tego, że lubię programy o medycynie i operacjach to chyba położną bym nie chciała być , choć to pewnie kwestia wprawy i przyzwyczajenia :).

reklama
a ja tutaj z pozytywnym objawem na tle tych wszystkich dolegliwosci - odpukac, ale od jakiegos czasu przestaly mnie bolec plecy:-)moze dlatego, ze sobie odpuscialm odkurzanie:-)a i zgaga mnie na razie nie meczy (byla solidna w pierwszym trytmestrze).
no ale poczekamy, zobaczymy;-)

Ja ci serdecznie współczuję Miloku mega zgagi
ja tez ją mam ale nie codziennie i głównie (nie wiedzieć czemu) wieczorem:wściekła/y:
tez bym Tigger chciała powiedzieć że mnie plecy nie bolą ale bolą i to cholernie:baffled::-( ale to chyba dlatego że mam skrzywienie kręgosłupa a brzuchal nie pozwala mi sie garbić...już sie przyzwyczajam ale boli:-(

Moja koleżanka z Poznania pojechała na porodówke :-):-):-):-)
miała termin za niecałe 2 tyg.
ciekawe czy urodzi jeszcze dzisiaj i jutro
oczekuje córeczkę Olimpię

jak urodzi, to napiszę :-)

moj mezu wlasnie mi skrecil komode -przewijak-dzisiaj przyszla!teraz musze ja tylko umyc i nie wiem czy juz zaczac prac te fatalaszki i je tam ukladac czy jeszcze sie wstrzymac?

Miloku, mnie taz meczy ta cholerna zgaga!juz nie wiem co mam na nia brac!nie chce zadnych lekow, weic pije mleko-troche pomaga!najgorzej jak mnie w nocy obudzi i wtedy jestem wsciekla!okropnosci...:wściekła/y:

1. Nie mam cukrzycy ciążowej - odebrałam wynik na obciążenie glukozą 75 g po 2 godzinach - 117. Czyli ok.2. Z usg wszystkie wymiary dziecka wskazują na 30 tc a waga 1752 g. Dziecko zdrowe:)))))))3. Nie widać też, aby wody się sączyły. Poziom płynu owodniowego w normie.Jedyne co lekarza zaniepokoiło to te wodniste upławy. Będę musiała podjechać na izbę przyjęć, by sprawdzili co to jest. Gdyby sie okazało, że to jedak wody to pewnie zostanę na obserwację ale to mało prawdopodobne.UFFFFFFpozdrawiam

dziewczyny u ciekam z forum na kilka dni;-) własnie rozpoczeliśmy pakowanie i wynoszenie naszych gratów uffff roboty jest trochę:szok: mam nadzieję że w nowym mieszkanku szybko nam podłączą net:tak: jutro idę do gina na usg jak tylko dopanę jakiegoś kompa z netem to zaraz napiszę jak było:-)

reklama
Mel olimpia sliczne imie:tak:

roksi ty sie tylko nie forsuj za bardzo , wezcie kogos do pomocy zebys nam wczesniej na porodowce nie wyladowala.

bogda z tego co wiem to wiekszosc dziewczyn ma juz wszystko poprane , wiec chyba nei ma przeszkod , ja juz tez sie szykuje do prana i prasowania ale najpierw musze jakis proszek dla dzidzi kupic a nic nie moge znalezc

debiutantko nie ogladaj takich filmow , ja obejrzalam kilka razy w gazecie i spac nei moglam . takie sceny drastyczne niezle na psychike wplywaja i niezle strasza przyszle mamy:szok: :szok:

Do góry