reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Z rumiankiem to bym uważała,bo często dzieci reagują alergicznie.Jeśli podejrzewasz skazę,zrezygnuj z nabiału w kazdej postaci- nam właśnie to zalecił lekarz i obserwowac dwa tygodnie.Nic się nie stanie,a Ty sie upewnisz.

reklama
Miniu - nie jest powiedziane że skaza musi się pojawiać koniecznie w zgięciach łokciów, tak jest często ale nie zawsze. Mój ma alergię i też ma bardzo suchą skórę na łokciach i kolanach. Po prostu dzieci z alergią mają atopową skórę, bardzo wrażliwą i łatwo przesuszającą się. Łokcie i kolana przesuszają się i robią chropowate bo tymi miejscami dziecko trze o ubranko. A może powinnaś pokombinować z proszkiem do prania jeśli ma rękach i nogach ma gorszą wysypkę niż na twarzy, Może kosmetyki go uczulają. Ja smaruje małego codziennie po kąpieli Emulsją Emolium i jest naprawdę dobra. Mały ma ładą skórę po tym,ale wystarczy że raz nie posmaruje i od razu skorupa na łokciach. Ostatnio też testowałam krem AlantanDermoline i też jest bardzo fajny i właśnie niby jest na taki zrogowaciały naskórek,więc może spróbuj tym maluszkowi to smarować. Jeśli chodzi o rumianek to ja bym uważała. Generalnie niby jest ok,ale ja sama jestem alergiczką i u mnie akurat rumianek podrażnia mocno skórę i robi się jeszcze bardziej przesuszona. Lepiej chyba jak mu kupisz jakąś emulsję do kąpieli. Ja kiedyś kąpałam w Oilatum i było super, chociaż jest dość drogie. Teraz kupiłam z serii Oillan, tańsze, ale jeszcze nie testowałam. A jeśli chodzi o wygląd wysypki to ona na ogół jest właśnie czerwona, czasem są też takie pęcherzyki z płynem (jak już jest bardzo silnie rozwinięta), ale ten płyn jest przezroczysty a nie biały.

Mamanatki - u mnie przed świetami wypijał juz ze 150ml,a potem mu spadł apetyt i robiłam ze 120 ml i nie wypijał wszystkiego, czesto zostawiał po 40 a nawet czasem i po 60 ml. Teraz niby znow lepiej je,ale za to zaczal mocno ulewac. Sama juz nie wiem. Zobacze jak sie sytuacja rozwinie. W tym tygodniu przejde sie z małym na ważenie i zobaczymy czy coś przybrał.

też mi to wygląda na skazę i też nie polecam rumianku
nice ja też używam emolium, a nie chciałaś spróbować też czegoś do kąpieli z tej serii? gdzieś czytałam, że najlepiej używać całą serię tego samego

Natolin - no wiem że najlepiej niby z tej samej serii,ale na razie chce potestować i właśnie wybrać jakąś serię. Ta emulsja do smarowania ciała Emolium jest ok, ale droga. Zapłaciłam za nią chyba jakoś 35zl, a u mnie szybko to schodzi, bo codziennie małego całego tym smaruję i chcę właśnie przetestować tę serię Oillan bo jest sporo tańsza zwłaszcza jak się kupuje duże opakowania i są promocje, że kupujesz 1 rzecz dużą, a drugą mniejszą dostajesz gratis. No ale zobacze jak się będzie sprawdzać. Jak nie podpasuje to chyba przy tym Emolium zostanę.

czesc dziewczyny.czy wasze maluszki podnosza glowke??moja Nati na brzuszku w ogole.pani dokt stwierdzila ze achowuje sie jak noworodek i nie bedzie siedziec..:( kazala ja klasc 3 razy dziennie po 10 min,i ona ma wrzeszczesz a ja mam ja nie brac..:( serce peka.. robie tak od czwartku ale ja juz nie moge. Natalcia tak placze ze jak ja biore zeby ja uspokoic to biedactwo od razu zasypia tak sie meczy:(
co za kretynka z tej lekarki, jak mozna cos tkiego powiedziec ze nie bedzie siedziec, jakas zacofana!jak dziecko w tym wieku nie podnosi glowy to wysyla sie je na rehabilitacje ktora mu pomoze wszystko o czasie robic-w tym siedziec!idz do innego lekarza i wez skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i na pewno nie katuj 10 min dziecka!!!!
dziewczyny moze ktoras tez miala taki problem jak my:(od jakis 2 tyg Casperek ma na kolanach i lokciach suche plamy i wysypke na brzuszku na brwiach i policzkach czerwone plamy;( i do tego jeszcze przywlokla sie ciemieniucha:(ale taka na tyle glowy i kilka "plackow"lekarka stwierdzila ze to egzema i kazala smarowac tlusta mascia i malo kapac.ja karmie tylko piersia i nie wiem czy to nie jest skaza bialkowa no ale ma zmiany skorne na kolanach i lokciach a nie w zgieciach i wysypka jest czerwona bez bialych wykwitow.juz naprawde nie wiem co robic bo wszystko zaczyna sie powiekaszac;(planujemy wykapac go w rumianku moze to zalogodzi wysypke.co myslicie?
ni epolecam, rumianek uczula bardzo
efa jak zaczniesz wprowadzac jedzenie to stopniowo rezygnujesz z jednego dwoch itd karmien i laktacja sama wychamowuje, my jak mala skonczyla , hmm chyba 9-10 miesiecy cos w tym stylu to w dzien juz sporadycznie sie karmilysmy bo juz jadla stale pokarmy wiec karmienie zostalo tylko w nocy a w dzien to bylo na zasadzie uspania albo przytulenia jak plakala mocno

maly obudzil sie z temp38,5, poza tym nie kaszle kataru tez nie widze. boje sie, ze sie zarazil. od paru dni przy karmieniu ciagnie sie za ucho..... ale jak dotykam nie placze, za to od rana marudny........

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry