reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

ojjj zabki temat rzeka:)jak zaczynaja wychodzic to nie dosc ze wszystko mokre wkolo to jeszcze maruda sie wlacza:)
moze ktoras doradzi co zrobic z owiecznym problemem KUPA!a wiec tak kupa u nas jest ale wystekana wymeczona i w wielkosci czeresni a jak wieksza to maly bananek:)i nadodatek twarda i zapach taki kwaskowaty:(niby taki owocowo warzywny ale wiecie chyba o co kaman;)wode pije mm i cyc no i oczywiscie warzywka niby kupa codziennie no ale taka twarda cos:(a moze tak ma juz byc?

O jesteś Miniu :). IO do pytania ja sie dołączam, bo moja malutka tez ostatnio takie twardziszoki robi ehhh

reklama
Odkąd Amelka je cos innego,niz tylko moje mleko,to u nas tez konsystencja kup zdecydowanie twardsza,nawet jabłko jej zagęszcza:shocked2:.A ostatnio przeczytałam,że ciepła woda,owszem,działa,ale na czczo,jakies 20 - 30 min. przed jedzeniem.

Happybeti z ciepłą wodą racja :)

A kupy juz sie pwooli beda robić takie uformowane, jak nie płacze przy tym tylko stęknie kilka razy to norma, w końcu jak steka to wiadomo że robi świadomie a ne jak noworodek totalny brak kontroli.

Dziewczynki mam pytanko odnosnie katarku...bo mala od 2 dni ma straszny! Stosuje Nasivin ale tylko rano i wieczorem,a w dzien kilka razy psikam woda morska i oczywiscie sciagam gile frida,zeby jej sie lepiej oddychalo i czesto klade na brzuszek.W pokoju mam 20 stopni wiec za cieplo nie jest(w zimnym ponoc lepiej sie oddycha maluchom).Mozna jeszcze cos innego stosowac na katarek????

kotroluj tylko czy po tym katarku nie kaszle. Wiem ze katarek moze byc tylko katarkiem ale tez katarek jest wteppem do zaplania oskrzeli. U mnie tak było ani goraczki dziecko jadła chetnie wesołe i zadowolone a tu nagle kaszelek i zapalenie oskrzeli.

Mona - ja polecam też maść majerankową - smaruje się nią pod noskiem dziecku i odtyka nosek i ułatwia oddychanie. Coś jak mentol,tylko mentolem nie można takim małym dzieciom smarować, a tą maścią można. Kupuje się ją w aptece, kosztuje jakoś 3-4zł. Sama sobie nią smarowałam jak miałam katar i przynosi ulgę. Także polecam smarować małej, zwłaszcza przed snem.

reklama
Dzieki dziewczyny!!! :)
Alicja
do pediatry chodze z mala prywatnie i jestem juz zapisana na jutro(dzis nie przyjmuje),wiem-wiem lepiej niech ja oslucha:) dzis mamy usg bioderek.

Do góry