reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
To ja już sama nie wiem co ja mam robić. Bo mi nie kazała dawać małemu. A druga sprawa że on jest uczulony na vita D i w ogóle na wszelkie leki 'płynne'. Lolisza - a są jakieś tabletki z takimi małymi dawkami? Zeby mu proszek dać.

Nice, nie spotkałam sie z tabletkami dla tak małych dzieci. To sa mikrodawki i zazwyczaj w kroplach lub kapsułki z płynem. Jak uczulony jest na vit. D to ja bym nie dawał, mniejszym złem jest jakiś tam jej niedobór niz ryzyko ostrej reakcji alergicznej. Nasmaruj mu nóżki kremem z faktorem i wystaw na słonko, tak, żeby górna połowa ciała była w cieniu a nóżki na słoneczku i sam sobie witamine D "zrobi".

Loliszka,czyli to prawda,co kiedys Dziulka pisała,że vit.D wchłania sie przez stopy???No,źle się wyraziłam,wiadomo,że dziecko nie absorbuje jej z powietrza:))))).Ale wiesz,o co chodzi;).

Nam kiedyś lekarka jak Łukaszowi pociły się trochę stopki zaleciła właśnie zwiększyć dawkę wit D do 3 kropel. Tak więc jednak te stopy mają coś wspólnego z witaminą D :)

Wzmozona potliwość niemowląt jest związana z niedoborem witamini D a że najczesciej poca sie stopy to dlatego tak wszyscy sie na nich skupiają. A chodzi o to dokładnie co Doris napisała, trzeba wystawić ciałko na słoneczko, a że słonko silne to najbezpieczniej wystawić nogi.

dziewczyny, co poradzić na zatwardzenie u mojej córci? robi kupke co 1, 2 dni ale tak sie męczy, bo twarda i czasem nawet zajęknie, na pewno ja boli :(
jaka herbatka czy coś?

reklama
dziewczyny, co poradzić na zatwardzenie u mojej córci? robi kupke co 1, 2 dni ale tak sie męczy, bo twarda i czasem nawet zajęknie, na pewno ja boli :(
jaka herbatka czy coś?
tutaj na forum chyba najwięcej może poradzić ci stripMYmind, bo ona długi czas zmagała się z takimi problemami.
A próbowałaś dać wodę przegotowaną? próbowałaś ze śliwkami? dociskanie lekko nóżek do brzuszka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry