Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
u nas podobnie jak u loliszki, interesuje sie ale kolory, czarny, bialy, czerowny sa ulubione, po za tym uwielbia wygladac rpzez okno i patrzy w niebo, jak go odbijam a mmay lozko pod oknem to sie wdrapuje zeby wyjrzec na swiat, grzechotka tez czasem dziala, ale rczej patrzy gdzie ma ochote i np, sciana jest fascynujaca, co do glosu to sie uspokaja jak ja mowie, na meza dziwnie patrzy jak by mu nie pasowalo, lubi kate melue, bo ja sluchalam czesto jak bylam w ciazy, wogole lubi jak gra jakas muzyka a i robie mu 8 przed oczami paclem, od tego zaczelismy to bardzo podobno pobudza rozwoj u takich maluszkow, kreslisz znak nieskonczonosci, na poczatku nie reagowal na to ale juz teraz tak, wazne jest aby w tym czasie nie mial nadmiaru bodzcow, bo jak do tego mowisz ma mase zabawek i machasz grzechotka to dziecko moze nie wiedziec na czym ma sie skupicJa na czkawkę zawsze stosuje (jesli nie pomaga cyc: położyć dzidzie w łóżeczku i opatulić kocykiem żeby przykryte było i ucho (można też tak na rękach trzymać) - pod wpływem ciepła czkawka powinna przejść.U nas zawsze działa
jeśli chodzi o zabawki to my mamy leżaczek bujaczek z melodyjkami ale wydaje mi się że to za mało (i grzechotki) - byłam dzisiaj u neurologa to mi kazała stymulować na różne sposoby (ale my to mamy specyficzny przypadek. Zamierzam także kupić matę i jeszcze taką maskotkę grzechotkę przyczepianą do fotelika samochodowego.
Z tym snem to dziękuje wam dziewczyny, myślałam że to niepokojący objaw.
Dziewczyny proszę powiedzcie mi jeszcze czy wasze maleństwa jak słyszą grzechotkę to kierują w jej stronę główkę bądź starają się skierować główkę w stronę grzechotki?? Czy zatrzymują wzrok na was bądź na jakimś innym przedmiocie który im pokazujecie przynajmniej przez chwilę, czy wodzą wzrokiem przez chwilę przynajmniej za jakimś przedmiotem, waszym palcem itp.
I czy wasze dzieci już sobie zaczynają pomrukiwać??
Bardzo was proszę o odpowiedź bo myśmy dzisiaj byli u lekarza i okazało się że moja Zuzia tego nie robi. Jak słyszy dziwięk nawet przy samym uchu to nie odwróci się w jego stronę nawet nie spróbuje jakby nie wiedziała że z tamtąd ten dziwięk dochodzi, i nie umie zatrzymać wzroku nawet na chwile na jednym obiekcie??
ja tez ciagle mam dylemat, dziadkowie placa za szczepionki a ja sama nie wiem, czy te 6 w 1, czy rota, pnemuo chcemy ale nie wiem czy juz teraz czy jak bedzie starszy, pewnie decyzje podejmiemy w dzien szczepieniaU nas dokładnie to samo.Dziś cały dzień nie spał,jedynie na spacerze i potem jeszcze w wózku na balkonie.NIe mogę nic kompletnie w domu zrobić,bo sam nie chce sobie leżeć tylko trzeba go zabawiać.NIe wspomne już o tym że obiecuje sobie wypiłować paznokcie już trzeci dzień i nic z tego.A wieczorkiem zrobił sobie z nas jaja i poszedł spać jak przygotowywałam ręczniki na kapiel.No i śpi teraz brudasek mały.Będę musiała go z rana wykąpać,bo idziemy na godz 13 na szczepienia...a właśnie,a ja nadal nie podjęłam decyzji czy szczepić na rotawirusy,nie wiem co robić?Help!!! A wy szczepicie???
Dziękuje dziewczyny - nasza Zuzia także miała dobre badania przesiewowe słuchu w szpitalu. Zuzia nie za bardzo reaguje na mój głos - czasami tak a czasami nie. Bardziej na głos męża bądź o zgrozo teściowej - wkurza mnie to strasznie - bo jak ja do niej mówię to jest obojętna a jak teściowa to się ożywia- to chyba normalne nie jest
. Coraz częściej mam wrażenie że jestem złą matką i do tego się nie nadaje. Że innych woli bardziej niż mnie
- bo na mnie reakcje ma znikome.
-chociaż to ja przebywam z nią 24H, śpi wtulona we mnie itd, ale na mnie nie reaguje.
Dziewczyny, gdzieś któraś wspominała, że podaje maleństwu kropelki Espumisanu na te cholerne wzdęcia. Ile i jak często podajecie? Bo moja mała zaczęła mieć problemy z gazamiTak się biedna namęczy i pręży, że aż mi jej żal.