reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Nice u Laury to raczej szorstka skóra i czasem zaczerwieniona. Za to na ramionach brzydkie jej się zrobiło tak jakby ciemieniucha, takie nawarstwione coś. Nic jej się nie sączy i raczej nie swędzi.
Nam lekarz na taką brzydka ,grubą skórę na nóżkach kazał stosowac Cerkoderm 15,to jest krem z mocznikiem i kwasem mlekowym,posmarowałam kila razy i zniknęło.Można kupic w aptece bez recepty chyba...

Powiedzcie mi proszę jakie buciki macie dla maluchów ?
Ja nie mam żadnych bo do tej pory młody śmigał w kombinezonie z nogawkami zamkniętymi. Ale jak przesiądziemy się w spacerówkę i zrobi się nieco cieplej to już bucik musi być ;-)
Powiedzcie mi jakie i przede wszystkim jak z rozmiarami ? Są czy na oko czy jak ?

A ja dziś zauważyłam u niuni taką odbarwioną białą plamkę dwu centymetrową na skórze w jednym miejscu. Taka jak niektóre laski mają od solarium....ehhh już głupie myśli chodzą mi po głowie.....chyba będę musiała wybrać się do dermatologa

Ostatnia edycja:
Butki mamy kupione u górali- cieplutkie z futerkiem, więc póki co ubieram i jeszcze jakiś czas ubierać będę.

Ika plamka jest płaska? Ma tylko jedną plamkę czy więcej?
Moja córcia ma taką dość sporą białą plamkę na pleckach. U nas to bardzo łagodna wersja bielactwa. Musisz obserwować czy z czasem nie będzie się powiększać i jak będzie reagowała na słońce. Przy bielactwie plamka pozostaje bielutka, wcale się nie opala, powiększa się różnica w kolorze między plamą a otaczającą ją skórą. Dermatolog dała nam na to elocom, którym smarowałyśmy kilka razy dziennie. W lecie kazała nie chronić plamy przed słonkiem, wręcz powodować lekkie oparzenia, aby w tym miejscu wywołać pigmentację (oczywiście z głową).

aniawa płaska i na razie jedna na nóżce...no właśnie tego się obawiam bo u małża w rodzinie jest już przypadek tej choroby i też dziewczynka i prawie na całych nogach ma plamy:-(

reklama
Dziewczyny, czy któraś mogłaby zrobić zdjęcie rozpulchnionych dziąseł ? Bo ja nie wiem czy te nasze to rozpulchnione czy nie i jak to powinno wyglądać.

Ja to wcale nie widzialam (zresztą lekarka tez nie) ,ze u Dorianka byly jakies zmiany na dziąsełkach ... ja w miejscu dolnych jedynek widzialam takie bardziej bialawe kresesczki juz po urodzeniu i od tamtej pory jakis zmian nie zauwazylam. Jednak ni stąd ni z owąd ząbek się przebil (poczulam na wlasnym palcu) ale dodatkowo zastosowalam stary sposób czyli leciutko postukalam zwyklą łyżeczką do herbaty i ... zadzwonilo :-)
a zdjecie dziąsełka to nawet nie wiem jakbym miala zrobic przy jego energii :-D

Do góry