reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy i dolegliwosci

Też uważam że faceci są fajniejsi w tym zawodzie (Krecik wyjątek potwierdza regułę), mój gin jest miły i bardzo sympatyczny.
Mnie na każdej wizycie ważą, mierzą ciśnienie, z 8 wizyt do tej pory USG nie miałam na dwóch, ale wtedy słuchałam serduszka malutkiej i zawsze mam badanie na fotelu... Najbardziej podobało mi się jak mój gin kazał mi przyjść z mężem i w gabinecie poprosił żebym się rozebrała i usiadła na fotelu, mój Andrzej był po prostu przerażony...to ciekawe jak będzie wyglądał przy porodzie ;D

reklama
Moj zawsze sie dziownie patrzy jak ja z golym tylkiem wedruje na fotel! Tym bardzeij smieszne jest dla niego ze to baba tam zaglada! Ale ogolnie jest dzielny i zawsze fajne dyskusje prowadzi z moja lekarka! wypytuje ja o rzeczy o ktoprych ja nawet nie mam pojecia!!!

Dziewczynki ale się rozgadałyście dzisiaj!! Wolniej bo nie nadąrzam:)
Wiolciu dziękuję za troskę już znacznie lepiej, dzisiaj w drodze do pracy urządziłam sobie spacer z mostu Grunwaldziego wzdłuż Wisły na Zwierzyniecką i nawet mnie brzuszek na chwilę nie zabolał, dzisiaj jest już bardzo dobrze:) Muszę chodzić bardzo wolno wtedy jest OK:) We wtorek ide do lekarza zobaczymy co powie.
To o Romanku pisałaś, że świetny czy o tym Twoim "byłym" ;D Bo ja właśnie do Romanka chodzę ale nie wiem czyj już o nim rozma wiałyśmy czy nie , jak coś wiesz to napisz :) :p

Do Kaji ja jestem badana ginekologicznie na każdej wizycie. Znajoma miała taka ginkę, która jej przez całą ciąże ani razu nie zbadała :o :o :o
Ps. Wiolu omijaj szerokim łukiem to jakaś babka ze Starego Osiedla w Skawinie

KajaMaja!

u mnie identycznie na wizycie jak u ciebie:
-waza
-mierza mi cisnienie
-kaza nasikac w kubek
-mierza tetno dzidziusia
-mierza mi brzuch miarka

Od czasu do czasu pobieraja krew ale ja nawet nie mam pojecia jakie badania. Gin mi powiedzial ze jak cos nie bedzie w porzadku to mi powie; a poza tym zebym sie nie przejmowala i ze on jest od wynikow. USG mialam trzy razy (potwirzdzajace ciaze w 7 tygodniu, potem "genetyczne" chyba jakis 16 tydzien i tzw. "polowkowe" w 20 tyg.) W poniedzialek ide na ostatnie.

Maz chodzi ze mna za kazdym razem, nawet na badanie i juz sie nawet przyzwyczail, bo za pierwszym razem po wizycie zapytal mnie "sluchaj co on ci tam wkladal" ? A ja nawet nie mialam pojecia co, bo nie widzialam. Teraz sie rozgaduje na przerozne tematy ;D

Ogolnie jestem zadowolona z gina, bo facet bardzo konkretny. Troche szkoda ze nie bedzie przy porodzie (jest kierownikiem tego szpitala i 4 dni w tygodniu przyjmuje w poradni)...chyba ze wyceluje wlasnie na ten "wolny" dzien ;D

Chodziło mi o Romanka ,on mi robił przy pierwszej ciąży usg ale bardzo dobrze go pmiętam ,super gościu .A ta koleżanka mojej mamy (ta franca) też mieszka na blokach tylko że w hucie na awaryjnym .

Cieszę że już dobrze się czujesz K@siek,ale nie forsuj się tak .

Chodziło mi o tą lekarkę, która się brzydzi badaniami ginekologicznymi, że na Starym mieszka:)

K@siek ja chodzę do Rożnowskiego w rynku w Skawinie ,lekarz bez uroku .Ale dzięki za radę z tą lekarką ,dobre ostrzeżenie dla innych

No to juz nie wiem.
Mi lekarz powiedzial ,ze w razie gdyby cos bylo nie tak to ja to poczuje i beda dzialac, a tak to nie ma potrzeby klasc sie na samolocik. W sumie to nie nalegam , bo takie roz-KRAAAAAAA-czanie sie na fotelu do przyjemnych nie nalezy ;)
Czuje sie dobrze , nic mnie nie boli wiec chyba okay.

Acha i jeszcze:
Pytalam sie wczoraj lekarza o te omdlenia i ze ciemno mi sie robi przed oczami i mam gwiazdki i powiedzial mi ,ze to jest normalne w ciazy i nie mam sie czym przejmowac. Poodpoczywac i tyle.

Kiedy masz Jagusiu nastepne USG ? Bo jeszcze tylko jedno do konca zostalo , tak ?

reklama
A ja dzisiaj sie pewnie dowiem ze mam juz ze 20kg!!! Az sie boje, ale zobaczymy!!!

Do góry