reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy

ja do tej pory karmilam, ale od kilku dni mysle nad pzejsciem nad mleko modyfikowane i powolne wprowadzanie nowych pokarmow. Ostatnio juz mialam ochote na kapuste kiszona i musialam zrezygnowac, zeby Lenie nie zaszkodzic:/ a z drugiej strony to chcialabym ja jak najdluzej karmic piersia...I sama wlasciwie nie wiem co mam zrobic, wiec od kilku dni sie bije z myslami.

reklama
Ja jeszcze nie mam mdlosci i najchetniej wcale bym ich nie miala:laugh2:
ale no coz zobaczymy;-)
Dziewczyny jak u was z ruchem? chodzicie na jakies cwiczenia czy ruszacie sie same?-nie mowie juz tutaj o ruchu przy pierwszych pociechach, bo on to jest chyba najwiekszy:happy: ale czy robicie cos poza tym?

ja do tej pory to spacerki uskuteczniam. Ale myslalam, zeby zapisac sie na basen, chociaz raz w tygodniu. Porozmawiam jeszcze z ginem we wtorek, zapytam, czy nie ma zadnych przeciwskazan i zaczne szukac czegos w okolicy.

dlaczego nie wolno??:szok:

nie mialam o tym zielonego pojecia. O samej ciazy wiem od niedawna, ale jesli karmic nie wolno to chyba nie mam sie nad czym zastanawiac tylko do sklepu po mleko biec.

Boje sie tylko, ze Lena z dnia na dzien sie nie przestawi:/

"W prawidłowo przebiegającej ciąży można karmić piersią, i nie jest to powodem pozbawiania nie narodzonego jeszcze dziecka żadnych składników odżywczych. Przy prawidłowej diecie kobieta jest w stanie " wykarmić" dwoje dzieci, zwłaszcza jeśli starsze nie ukończyło jeszcze roku. Hormony ciążowe, które dostają się z pokarmem do dziecka karmionego piersią nie mają wpływu na jego rozwój i nie stanowią jakiegokolwiek zagrożenia . Ssanie piersi jest czynnikiem pobudzającym czynność skurczową macicy, ale w przypadku prawidłowo przebiegającej ciąży nie jest powodem do niepokoju. U kobiet w ostatnim trymestrze ciąży pokarm zmiana się w siarę, i jest jego mniej, często w tym okresie niemowlęta tracą zainteresowanie piersią i większość z nich przestaje być karmiona naturalnie"
wiec chyba jednak wolno?:hmm:

No to ja juz sama niewiem.
Mi mowili,ze wytwarza sie oksycotyna,ktora wlasnie powoduje skurcze macicy i moga one doprowadzic do poronienia :dry:
Najlepiej bedzie zapytac lekarza:tak:

a ja odkrylam, ze kawa mi na mdlosci pomaga:-D napije sie rano kawki z mleczkiem(za to bez cukru) i jakos mi lepiej. Nie sadzilam, ze to moze pomagac.

ja mam po kawie wzdęcia - teraz piję baaardzosłabą rozpuszczalną ale strasznie mi się odobija :baffled: a tydzień temu jeszcze piłam normalną sypaną :zawstydzona/y: ale zakończyło to się kibelkiem :zawstydzona/y:

reklama
A ja jestem glodna i nie moge nic przelknac!!! Moze zmusze sie do Musli???

A o tych skurczach podczas karmienia to ja tez slyszalam i bym nie ryzykowala!!! Moze faktycznie poczekaj co lekarz powie!!!

Do góry