reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kikolek - tak przeważnie jest, że w styczniu /lutym kobitki orientują się, że niedługo wakacje i warto zrzucić nadmiar...;-)ja też tak miałam do zeszłego roku, ale diet nie stosowałam... aż wreszcie okazało się, że niestety normalny tryb życia , który prowadziłam zarzuciłam i ... kg zaczęły piąć się w górę... aż przyszło opamiętanie , gdy się okazało, że moja własna matka jest na diecie:-D i dukan zawitał w moje progi.

reklama
hehe nizupelni to mialam na mysli
Odchudzac to sie odchudzaja wszystkie wiosną ale mają po 5 kilo do zrzucenia albo tylko im sie wydaje, ze mają co zrzucać. A tu juz kolejna osoba co koło 30 musi się pozbyć.

Pól dnia przesta.lam przy garach. Nie mam pojęcia jak nasze abcie sobie radził z proadzneiem domu jak wszystko od majonezu po ser musiały same zrobic. Ja po jednym dniu wysiadam. Troche mi się już nudziła moja dieta wiec trochę chciałam urozmaicić. Zrobiłam:
lasagne (dla mnie wersja na plackach tortilli - no ujdzie)
kotlety z indyka (2 rodzaje, na zaś do zamrożenia)
ptasie mleczko pomarańczowe
ser żółty (mdły i bez smaku ale może z ketchupem będzie zjadliwy)
ketchup - wlasnie się pyrkoli, jeszcze pare minut
i nastawiam sie jeszcze dzisiaj na pizze ale musze najpierw ten ketchup dogotowac. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
no urobilam sie naprawde a dzieci widywałam przelotem tzn one przelatywały

wyczytalam na forum dukana 2 rzeczy:
1) nie powinno się jeść proszku do pieczenia, bo zawiera mąkę
2) w kazdej fazie można jeść koncentrat pomidorowy oraz pomidory z puszki (pnoć "metoda dukana" st. 41 - ja mam tą druga więc sprawdzić nie mogę)
w obu przypadkach jestem w szoku. Ekspertki wypowiecie się?

ad 1.Kilolek faktem jest ze w zadnym przepisie diety Dukana nie spotkałam sie z proszkiem do pieczenia . Nie mam go w domu teraz wiec nie wiem co jest w skladzie- tu stosuje metode ograniczonego zaufania. Czego nie jestem pewna- nie jem!!!
ad 2 . Koncentrat pomidorowy wolnio stosowac w małej ilosci w dni P II fazy i potem dowolnie w dni PW. Pomidorow z puszki nie stosujemy w dni P . W dni PW traktujemy je jako "normalen warzywa"

Dzieki martolinka.
W proszku do pieczenia faktycznie jest mąka pszenna, a większość przepisów ma go w składzie :( zawalił się mój światopogląd :/ musze się teraz nauczyć piiec te przepisiki na drożdżach

ketchup polecam (ja robilam z połowy przepisu wyszedł pół litrowy słój)

KETCHUP
( wychodzi 1 litr )

[FONT=&quot] Składniki:
dwie puszki krojonych pomidorów w puszce,
5 średnich cebul,
1 kostka cielęcego rosołka,
3 łyżki 10% octu,
1 płaska łyżka słodziku w proszku,
Wykonanie:
Pomidory, cebulę i kostkę prażyć na małym gazie przez 1/2 godziny, nastepnie rozdrobnić blenderem dodając pozostałe składniki. [/FONT]

hehe nizupelni to mialam na mysli
Odchudzac to sie odchudzaja wszystkie wiosną ale mają po 5 kilo do zrzucenia albo tylko im sie wydaje, ze mają co zrzucać. A tu juz kolejna osoba co koło 30 musi się pozbyć.
mi to i ze 40 by się przydało :( ale nie wiem czy tyle dam rade, bo nigdy szczypiorkiem nie byłam. zawsze byłam mocnej kości ;) a u mnie dieta to nie tylko względy estetyczne, chociaż te oczywiście też, ale niestety musiałam zacząć o siebie dbać :( siadł mi kręgosłup :( bywało, że nie mogłam się z łóżka podnieść :( no i ciśnienie też zaczęło skakać :(

no wiem dokładnie o czym mowisz, bo mi tez zacząl siadac kregosłup i mialam problemy by się podnieśc. Na pierwsze piętro z zadyszka wchodziłam. Jak schudlam pierwsze kilogramy to usiedziec w miejscu nie moglam takiego powera dostalam, bo tak mi lekko bylo

Hej dziewczyny:-)
Gawit i Kilolku - dobrze Was rozumiem, ja nie dość, że kręgosłup (do tego siedzę 8 godzin przy biurku), to jeszcze kolano (po wypadku samoch. miałam złamaną rzepkę w kolanie)..no i przy nadmiarze kg, znów zaczęłam odczuwać to kolano (i kuleć), teraz jest już o niebo lepiej!!!:tak:
Muszę się pochwalić, że minęłam magiczną granicę!!!Waga stałą i stała, a tu niespodzianka:-)

reklama
Gawit najwazniejsze , ze wziełas aie w garsc i teraz starasz sie naprawic swoje zdrowie :)
Maxweel u mnie taka granica było 82 kg:/ nie chciało spasc , rosło , stało. Ale potem juz poooooszło :) gratuluje!!!!

Do góry