Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
dziękiprzyłączam się do pytania gdzie kupić?? wybiorę 5w1 bo tańsza od 6w1 ale zastanawiam się jeszcze nad szczepionkami na rota wirusy i pneumokoki i nie wiem co z nimi...one są bardzo drogie a nie wiem czy konieczne :/ co sądzicie?

Anabuba- dzięki wielkie za info!
ja dowiadywałam się też, że warto kupować szczepionki na doz.pl bo też sporo taniej wychodzi, tylko to trzeba mieć blisko aptekę gdzie zamówienie internetowe można odebrać
z waszych wypowiedzi wnioskuje ze lepiej jednak 5 w 1. Ile to jest dawek i kiedy, w jakich odstępach czasu?
misiaczek- jeśli nie wysyłasz dzidzi do żłobka szybciutko, to na pneumokoki warto zaszczepić w 2. roku życia. Wtedy jest tylko 1 dawka za ok 60 zł, zamiast teraz 3 i każda po 300 zł![]()
My zdecydowaliśmy się na tę 5 w 1. Podpytałam koleżanki jak ona szczepiła i właśnie ona też wzięła tą 5 w 1 a żółtaczka osobno, powiedziała że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :-).

to dlaczego szczepisz 5w1 a nie osobno, skoro jak coś jest do wszystkiego to do niczego

a ja na rota na twoim miejscu bym zaszczepiła...ja w czerwcu byłam z małą na wakacjach w pl i synek siostry rota wirusa przywiózł ze szpitala i chorowal....moja tez zaraziła sie od niego ale ze ja ja zaszczepiłam to to wszystko trwało 1 dzien....wymiotowała kilka razy nie chciała mi jeść i co najgorsze PIC!a to jest najważniejsze....lekarz kazał podawać jej to samo co zlecił małemu wcześniej na wymioty....on chorował ponad tydzień ale on od małego pije i pije i pije a mojej malej strzykawka wciskałam.....wiec nas by pewnie czekałoby leżenie pod kroplówką jezeli bym jej nie zaszczepiła....no ale to wasza decyzjaMy zdecydowaliśmy się na tę 5 w 1. Podpytałam koleżanki jak ona szczepiła i właśnie ona też wzięła tą 5 w 1 a żółtaczka osobno, powiedziała że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :-). Kosztowało nas to 100 zł. Po 6 tyg. Mały dostał tylko jedno ukucie 5w1 i kolejne 100 zł. Teraz chyba ma dostać bezpłatną na żółtaczkę i następne 5w1 za kilka miesięcy ale nie jestem pewna czy mój mąż dobrze zrozumiał pielęgniarkę bo ja wyszłam aby Małego uspokoić.
Na rota wirusy chyba szczepić nie będziemy a na pneumokoki zastanowimy się kiedy Mały będzie szedł do przedszkola, wtedy wystarczy tylko jedna dawka :-)