Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
dziękiprzyłączam się do pytania gdzie kupić?? wybiorę 5w1 bo tańsza od 6w1 ale zastanawiam się jeszcze nad szczepionkami na rota wirusy i pneumokoki i nie wiem co z nimi...one są bardzo drogie a nie wiem czy konieczne :/ co sądzicie?

Anabuba- dzięki wielkie za info!
ja dowiadywałam się też, że warto kupować szczepionki na doz.pl bo też sporo taniej wychodzi, tylko to trzeba mieć blisko aptekę gdzie zamówienie internetowe można odebrać
z waszych wypowiedzi wnioskuje ze lepiej jednak 5 w 1. Ile to jest dawek i kiedy, w jakich odstępach czasu?
misiaczek- jeśli nie wysyłasz dzidzi do żłobka szybciutko, to na pneumokoki warto zaszczepić w 2. roku życia. Wtedy jest tylko 1 dawka za ok 60 zł, zamiast teraz 3 i każda po 300 zł![]()
My zdecydowaliśmy się na tę 5 w 1. Podpytałam koleżanki jak ona szczepiła i właśnie ona też wzięła tą 5 w 1 a żółtaczka osobno, powiedziała że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :-).

to dlaczego szczepisz 5w1 a nie osobno, skoro jak coś jest do wszystkiego to do niczego

a ja na rota na twoim miejscu bym zaszczepiła...ja w czerwcu byłam z małą na wakacjach w pl i synek siostry rota wirusa przywiózł ze szpitala i chorowal....moja tez zaraziła sie od niego ale ze ja ja zaszczepiłam to to wszystko trwało 1 dzien....wymiotowała kilka razy nie chciała mi jeść i co najgorsze PIC!a to jest najważniejsze....lekarz kazał podawać jej to samo co zlecił małemu wcześniej na wymioty....on chorował ponad tydzień ale on od małego pije i pije i pije a mojej malej strzykawka wciskałam.....wiec nas by pewnie czekałoby leżenie pod kroplówką jezeli bym jej nie zaszczepiła....no ale to wasza decyzjaMy zdecydowaliśmy się na tę 5 w 1. Podpytałam koleżanki jak ona szczepiła i właśnie ona też wzięła tą 5 w 1 a żółtaczka osobno, powiedziała że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :-). Kosztowało nas to 100 zł. Po 6 tyg. Mały dostał tylko jedno ukucie 5w1 i kolejne 100 zł. Teraz chyba ma dostać bezpłatną na żółtaczkę i następne 5w1 za kilka miesięcy ale nie jestem pewna czy mój mąż dobrze zrozumiał pielęgniarkę bo ja wyszłam aby Małego uspokoić.
Na rota wirusy chyba szczepić nie będziemy a na pneumokoki zastanowimy się kiedy Mały będzie szedł do przedszkola, wtedy wystarczy tylko jedna dawka :-)