• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odskocznia;))))

Znalazłam przez przypadek....hmm......

Fasolki i aniołki
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Jakiś czas temu trafiłam na forum e-mama. Z wypowiedzi jego użytkowniczek wyłania się przykry obraz infantylizmu... Te kobiety nie są w ciąży, one "mają fasolki". Nie uprawiają seksu, tylko "staranka". Nie poroniły, tylko "mają aniołki". A aniołki mają swoje daty pójścia do nieba, imiona, różowe obrazki z chmurkami i skrzydełkami...Wszystko to ujęte jest w tabelce "ku pamięci aniołków". Po prostu cukierkowa wylęgarnia traumy. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Założycielka jednego z wątków ogłasza: "Witam wszystkie kobitki, które straciły swoje Aniołki, a mimo to są silne i widzą światełko w tunelu. Część z nas już zaczęła ponowne staranka, które już zaowocowały nowymi fasolkami.". Następnie tworzy kolejną tabelkę. Można w niej wyczytać dane dotyczące poronień użytkowniczek, czasu trwania "staranek" oraz daty "kochanych dwóch kreseczek". [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Słowo "okres" rzadko występuje na tym forum. Z reguły jest wstydliwie zastępowane znakiem "@". [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Cały serwis skąpany jest w tzw. suwaczkach, odmierzających czas trwania zaręczyn, czas trwania małżeństwa, wiek dziecka, czas, który upłynął od poronienia itd. Wszystko w pastelach, serduszkach, gwiazdeczkach...[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Myślicie, że to jakieś niszowe forum? Hm. Ma ponad 12 000 użytkowniczek, które napisały już ponad milion wiadomości. W chwili, w której to piszę, na forum jest 110 osób. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Cały ten infantylizm w mówieniu kobiet o ich doświadczeniach doskonale wpisuje się w nowy trend robienia pogrzebów płodom i zarodkom, nazywanych "maleńkimi dziećmi". Ciekawie pisze o tym goffythedog, polecam. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Gdzie jest granica między godnym przeżyciem straty, jaką jest poronienie, a medialnym cyrkiem i wmawianiem traumy? Jak dalsze działania w kierunku pogrzebów dla płodów odbiją się na świadomości kobiet i na ich prawach, w tym prawu do aborcji i do badań prenatalnych? Kiedy możliwość robienia pogrzebu zarodkowi-aniołkowi zamieni się w obowiązek, a kobieta, która tą możliwość odrzuci, będzie nazywana "wyrodną matką"? Żyjemy w Polsce, przypominam. [/FONT]

:szok::szok::szok: gdzieś to znalazła???

reklama
wrocilam... nic nie zalatwilam bo szefowa ma dzis szkolenie z nowymi do 4 wiec poszlam do chaty bo co bede siedziec jak taka ... pupa... mam zadzwonic jutro rano i sie z nia umowic o ktorej ZNAJDZIE DLA MNIE CZAS:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no zycie moglam sie tego spodziewac z moim szczesciem...
na zakupy tez nie pojechalam bo taka pogoda ze szkoda gadac rozpadalo sie jak diabli nawet Kacpra nie bralam ze soba tylko zanioslam go do kolezanki.... potem kawusia znaczy sie herbatka no i jestem w domku.... jutro od nowa..... grrrrrr

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry