• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Odskocznia;))))

Witajcie Kobietki!

Do tej pory siedziałam głównie na ciąża po... ale ostatnio dowiedziałam się że i tutaj jest wesoło. Reklama chyba to miała nie być, ale weszłam i widzę, że towarzystwo świetne.
Więc się dołączam :-)
rudzia789 witam za mojego kubka z herbatką!

reklama
dziendoberek :)
witam sie przy porannej herbatce ale niestety pewnie sama ja wypije bo wszystkie weekendowe leniuchy pewnie jeszcze spia:-D:-D

cumolki :-D:-D:-D
Cześć Sis***
Ja od 04:30 na nogach....
Ja z kawką się dołączam, ale tylko na godzinkę...:-)
Jak sie czujesz słoniku???;-)

Witajcie Kobietki!
Do tej pory siedziałam głównie na ciąża po... ale ostatnio dowiedziałam się że i tutaj jest wesoło. Reklama chyba to miała nie być, ale weszłam i widzę, że towarzystwo świetne.
Więc się dołączam :-)
rudzia789 witam za mojego kubka z herbatką!
Witaj Myszko :-)
Serdecznie witamy i do swojego grona zapraszamy :-):-):-)

trzymam && za dobre wyniki ;)

co do bolu glowy to polecam pić zioła. Mięta zawiera olejki eteryczne, które zmniejszają napięcie mięśni towarzyszące bólowi wywołanemu przez stres. Łyżkę ziół lub torebkę herbatki fix zalej szklanka wrzątku. Napar pij lekko przestudzony. Jeśli po godzinie ból nie minie, wypij następną szklankę. Gdy podejrzewasz, że ból głowy ma związek z jakąś infekcją, sięgnij po korę białej wierzby. 1 i 1/2 łyżeczki sproszkowanej kory zalej 1/3 szklanki wrzątku. Pij po 1/4 szklanki naparu 3 razy dziennie. Jeśli powodem bólu jest nadużycie alkoholu, pomoże imbir. Jedz odrobinę sproszkowanego imbiru 4–5 razy dziennie lub pij napar z niego.
babcine ale sprawdzone poza tym dobra relaksujaca kapiel nie zaszkodzi ;)
polecam tez lisc ostrozenia on mi zawsze zycie ratuje w niejednej sytuacji :)

rety ja to chyba naprawde bo babci zostalam "czarownica":-D:-D:-D
Rudzia - co to za liść?????prawdziwa wiedźma z Ciebie

Moczenie nóg - nigdy nie słyszałam żeby pomagało na głowę -ino na krogulce na nogach :-D:-D

jejej djewczata czemu w sobotę tak rano wstajecie???? ja jestem usprawiedliwiona bom po czwartkowych pączkach struta i co 15 minut do kiblka latam blleeee:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Gabrysiaa Witaj :-)
Jeżeli chodzi o wczesne wstawanie......wyrzuty sumienia (ilość zjedzonych pączków) pogoniły mnie na poranne bieganie! :-D A nawiasem mówiąc, ja ranny ptaszek..;-)

ewelina28 to i ja teraz z Tobą kawkę wypiję...tylko muszę najpierw zrobić. A z tym sernikiem to strzeliłaś w 10! Od wczoraj gadam o tym, ze mam ochotę na sernik. Dzisiaj mam gości więc będzie okazja wybrać się do ulubionej cukierni :-)
gabrysiaa ja też się sobie dziwię. Śpioch dyplomowany ze mnie jest, ale czasami tak bywa, że i śpiochy nie śpią.

DObra zmykam robić kawkę.

uu dietetyczny .to dziś na mój brzuszek w sam raz :) poproszę oczywiscie ładnie o przepis :-)
A proszę Cię bardzo.......

Składniki na ciasto:
  • 3 szklanki mąki (450 g)
  • ½ szklanki cukru (100 g)
  • 250 g masła (kostka)
  • 5 żółtek
  • 3 łyżeczki proszku
    do pieczenia
Masa serowa:
  • 1 kostka masła (250 g)
  • 1½ szklanki cukru (300 g)
  • 1 kg sera
  • 6 jajek
  • 2 budynie śmietankowe
    w proszku
  • aromat cytrynowy
  • 1 puszka brzoskwiń (800g)
Piana:
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru (200 g)
  • 1 płaska łyżka
    mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
1. Ciasto: wyrobić wszystkie składniki na ciasto i podzielić na dwie części (2/3 i 1/3). Tą mniejszą część włożyć do lodówki (po ochłodzeniu będzie łatwiej pokruszyć). Większym kawałkiem ciasta wyłożyć blachę (najlepiej na papierze do pieczenia). Na ciasto wylać masę serową:
2. Masę serową uzyskamy przez utarcie masła i cukru na puch i następnie dodanie sera, jajek, budyniu i olejku cytrynowego - wszystko razem powinno być utarte na gładką masę.
3. Brzoskwinie z puszki odsączyć na sicie, pokroić w plastry i wyłożyć na masę serową. Na owoce rozłożyć równomiernie pianę.
4. Pianę uzyskamy najefektywniej w ten sposób: białka ubić na sztywno, dodać następnie cukier (ciągle ubijając) i na koniec wmieszać delikatnie mąkę ziemniaczaną.
5. Na pianę potrzeć (lub pokruszyć) resztę ciasta włożonego wcześniej do lodówki.

Piec 1 godzinę w 175°C - obieg gorącego powietrza, lub 190°C w piecu elektrycznym. góra/dół. Pieca wcześniej nie nagrzewać.

ewelina28 to i ja teraz z Tobą kawkę wypiję...tylko muszę najpierw zrobić. A z tym sernikiem to strzeliłaś w 10! Od wczoraj gadam o tym, ze mam ochotę na sernik. Dzisiaj mam gości więc będzie okazja wybrać się do ulubionej cukierni :-)
gabrysiaa ja też się sobie dziwię. Śpioch dyplomowany ze mnie jest, ale czasami tak bywa, że i śpiochy nie śpią.
DObra zmykam robić kawkę.
To kochana przycupnij z nami na kawkę, a potem za serniczek sie zabieraj....:tak:albo do cukierni ;-)

To kochana przycupnij z nami na kawkę, a potem za serniczek sie zabieraj....:tak:albo do cukierni ;-)

Zdecydowanie jednak cukiernia. Choć jak widzę ten śnieg za oknem to mi się nos na to zimno nie chce nawet wychylać... Ja chcę już wiosny !!!
Kawka już zrobiona :-) pół na pół z mlekiem więc już się nadaje do wypicia!:tak:

reklama
cos mi sie nie wydaje,że on dietetyczny... ale jak tylko już mój brzuchol odpocznie zrobię takowy - taka głodna jestem że sama bym cały zjadła

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry