reklama

Odskocznia;))))

Dziewczyny, wiem, że może to nie miejsce, ale...
wczoraj odebrałam wyniki badań (mojej pani dochtór nie ma, wiec nie ma mi kto pomóc):
Leukocyty 4,3
Erytrocyty 4,61
Hemoglobina 11,5 (strzałka w dół)
Hematokryt % 36,5 (strzałka w dół)
MCV 79,2
MCH 24,9
MCHC 31,5 (strzałka w dół przy wszystkich 3)
Płytki krwi 169
Anizocytoza erytrocytów 14,7%
LYM 45,7%
MXD 8,9%
NEU 45,4%
LYMPH# 2,0
MXD# 0,3
NEUT# 2,0
RDW-SD 36,4 (starzałka w dół)
Żelazo 29,2
Może któraś wie, co to znaczy???

Tu masz normy Interpretacja wynikw bada krwi i moczu, może cos znajdziesz...

reklama
cześć wszystkim :)

Danusiu super że jesteś :) byłam na genetyce, teraz czekam na wyniki, do końca lipca
robiłaś może test uroGin??

Martuś, ale mi smaka tiramisu narobiłaś i to teraz kiedy zaczęłam dbać o linię :)

Ewelinka a może ty masz po prostu owulację?? Mnie zawsze przy owulacji napierdziela jajnik i mam śluz taki inny niż zwykle
Jakiej barwy są te upławy??

wiolka
jesteś wreszcie kobieto, jak tam dziś utarg?? :) Strzałka w dół zawsze oznacza, ze masz czegoś za mało. W twoim przypadku masz obniżoną hemoglobinę, więc prawdopodobnie lekarz zarzuci ci jakieś żelazo, chociaż niedawno miałaś zabieg, więc tak czy siak wyniki mogą być spowodowane utraty krwi. Na razie się nie stresuj na zapas, lekarz ci wszystko wytłumaczy

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, wiem, że może to nie miejsce, ale...
wczoraj odebrałam wyniki badań (mojej pani dochtór nie ma, wiec nie ma mi kto pomóc):
Leukocyty 4,3
Erytrocyty 4,61
Hemoglobina 11,5 (strzałka w dół)
Hematokryt % 36,5 (strzałka w dół)
MCV 79,2
MCH 24,9
MCHC 31,5 (strzałka w dół przy wszystkich 3)
Płytki krwi 169
Anizocytoza erytrocytów 14,7%
LYM 45,7%
MXD 8,9%
NEU 45,4%
LYMPH# 2,0
MXD# 0,3
NEUT# 2,0
RDW-SD 36,4 (starzałka w dół)
Żelazo 29,2
Może któraś wie, co to znaczy???

Ja nie wiem i niestety nie podpowiem

Uciekam kochane, robota czeka...
Milutkiego dnia!

Miłego dnia kochana :**

cześć wszystkim :)

Danusiu super że jesteś :) byłam na genetyce, teraz czekam na wyniki, do końca lipca
robiłaś może test uroGin??

Martuś, ale mi smaka tiramisu narobiłaś i to teraz kiedy zaczęłam dbać o linię :)

Ewelinka a może ty masz po prostu owulację?? Mnie zawsze przy owulacji napierdziela jajnik i mam śluz taki inny niż zwykle
Jakiej barwy są te upławy??

wiolka
jesteś wreszcie kobieto, jak tam dziś utarg?? :) Strzałka w dół zawsze oznacza, ze masz czegoś za mało. W twoim przypadku masz obniżoną hemoglobinę, więc prawdopodobnie lekarz zarzuci ci jakieś żelazo, chociaż niedawno miałaś zabieg, więc tak czy siak wyniki mogą być wynikiem utraty krwi. Na razie się nie stresuj na zapas, lekarz ci wszystko wytłumaczy

A to już nie długo fajnie, że tak szybko poszło, nie nie robiłam tego testu a czemu pytasz?

Ilonka, ja jestem juz po owulce
A czemu pytasz o UroGin? Będzie robic? Ja robiłam...jak cos to pytaj...
ale ponoć w trakcie cyklu moze być więcej owulacji niż jedna

a co do testu pytam, bo chciałabym zrobić zanim zmienię lekarza, tyle ze nie wiem czy to jest w 100% miarodajne??
czy każdy gin to moze wykonać i gdzie zamówić?

a co do testu pytam, bo chciałabym zrobić zanim zmienię lekarza, tyle ze nie wiem czy to jest w 100% miarodajne??

Ten test pokazywał mi ginek z tego co mi mówił, można go kupić chyba w apteca ale możesz też prosić ginka żeby miał dla Ciebie i zrobić u niego. Wiesz miarodajne o tyle o ile każde testy ale polecają, że są wiarodajne. Tylko cena mnie trochę przeraziła

Jak najbardziej warto, taki test wykrywa szereg róznych bakterii, ciżkich do wykrycia. W moim przypadku test sprowadziła ginka, płaciłam 250zł i po około tygodniu miałam wynik (wsio oki). Ale można też kupić przez net UroGin - diagnostyka zakażeń: choroby układu płciowego, bezpłodność i jej przyczyny. Choroby narządów płciowych ale wyjdzie drożej.
Badanie wygląda jak zwykła cytologia i może wykonać tylko ginekolog.
Zrób bo warto!

No teraz to już idę na pewno....:-D

Ostatnia edycja:
no cena jest fatalna, ale w sumie jak trzeba to trzeba
a tam sa wymazówki tylko do pobrania wymazów z szyjki macicy, czy z cewki moczowej też??
bo wszystkie wiemy, ze te dziadostwa moga być i tu i tam :)

no cena jest fatalna, ale w sumie jak trzeba to trzeba
a tam sa wymazówki tylko do pobrania wymazów z szyjki macicy, czy z cewki moczowej też??
bo wszystkie wiemy, ze te dziadostwa moga być i tu i tam :)

Ja miałam pobierane z szyjki, ale jak masz złe wyniki moczu (pod katem bakterii) to zalecane jest i z cewki, tak mi ginka tłumaczyła :zawstydzona/y: ale jak we wszystkim, są rózne szkoły...
Wiem, że cena jest masakryczna, ale na prawde warto, znam wiele osób, którym wszystkie badania wychodziły ok i nie wiedziały gdzie szukac przyczyny niepowodzeń, aż "z języka na język" i porobiły ten test, i znalazły dziadostwo. Także, ja zawsze będę mówiła, że warto!!!

reklama
jak pójdę do ginka to pogadam z nim o tym teście, ale właściwie po tym co mi napisałaś musze najpierw zrobić badanie ogólne moczu, posiew moczu i dopiero zobaczyć, czy nie wartowałoby pobrać wymazu też z cewki, bo w sumie cały czas mnie pobolewa od czasu ciąży

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry