reklama

Odskocznia;))))

karola dziękuję za info:) Pytam bo chodzi o moją siostrę,jest w 30tc i ma juz dawkę 6tabl.fenka dziennie:(( Niby nie ma tych twardnień bolesnych,a ja juz sie gubie,bo niby lekarze mówią,że do 10 razy dziennie można mieć właśnie takie bezbolesne,że one nie są groźne,a mimo to fenka w nią łądują...Chyba skurcze można wychwycić tylko na KTG,nie?

sporo dostaje tego fenoterolu...nie wiem czy to dobrze..ja max bralam 4 tabsy i wymiekalam...ale mnie czase bolało jak mnie zlapalo i macice tz brzuch mialam prawie 24h twardy...na ktg nie zawsze wyjda skurcze...te takie silniejsze,przed porodowe tak,ale takie twardnienia nie koniecznie.pozatym fenoterol podany zaraz przed ktg zaburza jego prace,bo ma sie szybsze bicie serca,przez co tetno dziecka jest wieksze i moze brzuch sie napinac...ja tak mialam...pozniej juz nie podawali mi przed badaniem,bo wynik byl nie prawidlowy.a ona jest w szpitalu?

reklama
Cześć
yes2.gif

Kochane mam do Was ogromną prośbę!!!!! W związku z tym że można już rozliczać pity, bardzo Was proszę o przekazanie 1% podatku dla nienarodzonego jeszcze syna siostry mojej koleżanki. Poniżej dodam link na którym będzie opisana historia Jasia. Jeśli któraś z Was mogła by pomóc będziemy wdzięczni. Oto link Na Ratunek dla Jasia Dyrka

Cześć
yes2.gif

Kochane mam do Was ogromną prośbę!!!!! W związku z tym że można już rozliczać pity, bardzo Was proszę o przekazanie 1% podatku dla nienarodzonego jeszcze syna siostry mojej koleżanki. Poniżej dodam link na którym będzie opisana historia Jasia. Jeśli któraś z Was mogła by pomóc będziemy wdzięczni. Oto link Na Ratunek dla Jasia Dyrka

bardzo sie wzruszylam czytajac ta historie...maz czeka na pit z pracy,w tym roq sami rozliczamy pit.zapisalam juz ta strone w zakladkach.pokaze mezowi,przekazemy 1%.mam nadzieje,ze Jas przezyje i,ze wszyscy,ktorzy specjalizuja sie w tego typu schorzeniach beda umieli mu pomoc.

karola moja siostra jest w domu,ma zakaz chodzenia,tylko do wc,no i ma zwiększony fenoterol do 8 tabl. juz!Masakra jakaś. Jeszcze dzisiaj ma liczyć twardnienia i dać znać lekarce,pewnie i tak wyląduje w szpitalu:((Oby dała radę do jakiegoś konkretnego tygodnia wytrzymać. Mały rosnie zdrowo,jest duży,więc i tak wiem,że odpukać w razie wcześniactwa da sobie pięknie radę,ale trzymam kciuki ,żeby udało się chociaż do 35,36tc go przytrzymać w brzuchu.

plenitude czyli polska sielanka u sąsiadów?;-)
karola jakbyśmy tak wpadły wszystkie z bb to by pudeł zabrakło:-)
bett na razie odłożone na półkę:zawstydzona/y:...A co się dzieje dzidziusiowi,że musi mieć rehabilitację?

Witam się po długiej nieobecności tutaj:zawstydzona/y::-)
widziałam Karola że mnie wywoływałaś na cpp to jestem.
kulam się , kulam
ogólnie czuję się dobrze, dzisiaj podniosłam koszyk z drewnem i chyba coś sobie naciągnęłam nad pachwiną bo troszkę boli więc do wieczora już nic nie robię. Maluch fika , no wczoraj coś mniej i już jakieś ziarenko zwątpienia się pojawiało ale odganiam takie głupoty.Ciuszki juz mam wszystkie, dzisiaj w lumpku taką śliczną maleńką koszulę kupiłam, cudna jest. Fotelik też już wylicytowałam używany na allegro, a tak w lutym / marcu kupię kosmetyki, wszystko do szpitala i wsio.

Czytałam że chcieliście wyemigrować, ale nie wyszło, szkoda, a moze akurat tutaj Wasz los się odmieni. Alutkę też widziałam, rośnie ze hej, taaka z niej pannica :-D.

Gatto y niedługo z porodówki będziesz do nas pisać.
Anty właśnie jak staranka?
Emka Mysiak wspólczuję tych mdłości, oby już się skończyły.

a i zapomniałąm starszakowi w święta wypadł 1szy ząb:szok::-D

emka to troche bez sensu lekarze robia...dostaje 8 tabletek tak? i jest w domu? nie moze wstawac? to nie moga jej do szpitala wziasc i w kroplowce podawac fenoterol? raz,ze ma szybsze dzialanie,bo bez posrednio w krew wchodzi,a dwa,ze maja ja pod stala opieka i ktg moga podlaczyc choc przy tak duzej dawce to nie wiem czy wynik bedzie miarodajny...ja z twardnieniami wyladowalam w 25tc...fenoterol bralam do 33tc.brzuch i tak mi sie napinal,ale zle sie czulam po tym i gin mi odstawil mowiac,ze po 33tc juz jest bezpieczniej niz przed...pozdrow siostre.anty2 ojjj to juz ja bym wam robote znalazła:-).mala byscie pobawiły,malowanie trzeba zrobic,komorke uprzatnac:-D.wogole marzy mi sie spotkanie z wami wszystkimi-ekipa z cpp i odskoczni:-D:-D.ale by sie dzialo.lenka no wywoływalam a jakze,ehhh czy sie los odmieni??? oby...ale watpie.Aluska rosnie w takim tepie,ze jestem w szoku.dzis kolejne ciuchy pochowalam,bo juz za małe:szok:...ty tam uwazaj na siebie,ale wiem trudno sie obijac w gospodarstwie jak sie ma swoj dom i dwojke dzieciakow.w kazdym badz razie ostroznie.co do ruchow to ja tez fiksowałam jak sie mala mniej ruszla,ale gin mi mowil,ze dzieci tez maja lepsze i gorsze dni,odczuwaja zmiany cisnienia i moga byc bardziej leniwe w niektore dni.fajnie,ze juz masz wiekszosc rzeczy dla synka.a imie wybrane???

reklama
karola jej te twardnienia konkretne pojawiły się tydzień temu i właśnie teraz tymi dawkami chcą zobaczyć czy da rade to wyciszyć...w przeciągu 4 dni miała 2 razy dawkę zwiększaną,jutro ma dać znać lekarce,więc myśle,że decyzja zapadnie jakaś co dalej. Póki co grzecznie leży w domu bidulka.Pocieszałam ją,że tu na forum takie twardzielki są,że na fenku i tak dociągały do wysokich tygodni ciąży i dzieciaszki są zdrowe:)))A Twoja Ala to właśnie taki fenkowy okaz śliczny:)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry