reklama

Odskocznia;))))

Emka , ciekawe właśnie jak to jest ....
No u mnie postępy , łóżeczko stoi , pościel ubrana , wanienka czeka ... tylko z imieniem dalej lipa i z moją torbą , bo nie spakowana

reklama
czarna pozostaje nam czekać na jakieś info od naszej Pani Doktor Pleni:) A może imię samo się dopasuje jak małego zobaczycie:) Ja żałuję,że nie mam dwóch opcji wybranych ,bo co będzie jak to co mi się podoba od kilku miesięcy będzie jakoś dziwnie mi brzmieć do mojej małej... Kurde bierz się za pakowanie torby,bo nie znasz dnia ani godziny,a ja tego właśnie najbardziej się boje,że rachu ciachu i poród sam mi się zacznie kilka dni wcześniej:szok: Jedną torbę mam spakowaną od 2 tyg,a druga czeka na ostatnią chwilę-ta ,z którą pojade na to przymusowe leżakowanie przed porodem:( Wieczór wcześniej przerzuce tylko ze dwie koszule zwykłe i szlafrok,klapki,do tego lumpy do chodzenia w dzień (dresiaki jakieś,t-shirty),a dzień przed cięciem M dowiezie mi tą główną torbę-tam mam wszystko dla małej,dla siebie,to co po porodzie potrzebne. Dzisiaj była siora i jak zobaczyła moje zestawy na wyjście małej ze szpitala to się uśmiała,pomogła mi wybrać odpowiednie:-DJeden komplet to miałam nawet uszykowany na prawie 68:-D Taka ze mnie gapa i znawca rozmiarów na oko,bo połowe lumpków mam bez metek:-D

Wpadam tylko na chwile sie przywitac i powiedziec ze jestem tutaj co jakis czas i wszystko czytam i wszystko wiem ha! Babole moje kochane\
Monika bardzo prosze o wyslanie mi smska jak tylko poczujesz ze to juz!numer mam ten sam;-))))
emka , pleni i cala reszta ferajny mega mega buziaki i pozdrowionka;-))))

czarna wyszedł Ci streptococcus agalactiae czyli GBS? owszem, powinno się robić wymaz zarówno z pochwy jak i odbytu, ale ten paciorkowiec występuje u części osób w przewodzie pokarmowym (ale też w drogach rodnych kobiet) i usunięcie go bywa bardzo trudne, jest on niebezpieczny podczas porodu naturalnego ( w ciąży ogólnie też) ze względu na możliwość zarażenia się się nim przez maluszka podczas porodu, czasami groźny też dla matki ale w wyjątkowych sytuacjach. w przypadku stwierdzenia GBS podaje się antybiotyk ciężarnej ok. 4 godziny przed porodem i maluszkowi po porodzie a następnie obserwuje przez 24-48h po. cc nie chroni przed zakażeniem GBS ale prawdopodobieństwo jest dość małe. jeśli grozi poród przedwczesny to może być zastosowana antybiotykoterapia okołoporodowa (podanie antybiotyku matce i dziecku). kolonizacja pochwy zazwyczaj ma miejsce w momencie przeniesienia flory bakteryjnej z odbytu, np. podczas porodu dlatego już stwierdzenie go w odbycie może być wskazaniem do podania antybiotyku.

emeczko powinnaś mieć pobrany tak jak czarna bo on może być tam i się niegrzecznie przenieść :confused2:

anulka buziaki, pojawiaj się częściej ;-)

Pleni no to sama zobacz co ci lekarze wywijają,co drugi po swojemu i już,a nie tak jak powinno być:(
Anulka mega mega buziaki dla Ciebie,tęskno tu za Tobą,za Zjolką też...Mam nadzieję,że u Ciebie wszystko jest ok,że u męża ze zdrówkiem lepiej.Pisz częściej:)))))

Kochane u mnie jak , no sama nawet nie wiem, ale w ciągu godziny potrafi życie się zmienić o 180 stopni:tak:
W związki z tym, że nastąpiły ciężkie czasy w turystyce, zajęłam się poszukiwaniem pracy, i znalazłam , bardzo fajną wydaje się, zaczynam od 3 czerwca:tak:
w ciąże nie udało nam się zajść do tej pory, tarczyce wyrównałam, ale prolaktyna po obciążeniu za wysoka, 2 miesiąc biorę bromka, no i cholera, jak teraz nie mogę, no po prostu nie mogę być w ciąży, to mała cholera się spóźnia, tzn jeszcze nie tak bardzo bo to dopiero 30 dzień, a najdłużej miałam 35 - także spokój, spokój i jeszcze raz spokój ;-)
Żeby wspomóc działalność zajęliśmy się handlem, tzn jest tak że jest pomysł , a nie ma towaru :wściekła/y::wściekła/y: już 2 miesiące załatwiamy i idzie nam to jak .....:angry::angry: wszędzie biurokracja i urzędy :confused2: no ale kto da radę jak nie my :-)
pleni - skąd takie imię? Takie rosyjskie :tak:
czarna - imię same przyjdzie jak zobaczysz biuziolka :tak: a może Robercik, na cześć lewego :-p
anulek - dalej trzęsiesz tyłeczkiem na tych tańcach-wygibańcach ;-)
aniunnia - w planach już drugie czy jeszcze za wcześnie ;-)
lili - dobrą masz pamięć z tym biurem :-p ehhh kiedy to zleciało, duże dzieci już masz :tak: nad 3 się zastanawiasz? ;-)
zjola - zdrówka, cierpliwości, siły i pozytywnych myśli Ci życzę. Jesteś silna babka, ale też pozwalaj sobie czasami na słabość :tak:
emy - widzę że dawno się nie odzywałaś, ale się logujesz, co się z Tobą dzieje ?

Buziaki kochane

hej babolki
Anastazja a ja tak na zlosc to ci zycze tej ciazy :-p:-p

Emka, Czarna u nas tym babkom co rodza przez cc nawet nie robia wymazu. Dziecko i tak w "tamtych" rejonach sie nie bedzie platac :-p

Wpadam tylko na chwile sie przywitac i powiedziec ze jestem tutaj co jakis czas i wszystko czytam i wszystko wiem ha! Babole moje kochane
A jak Ci poszło z papierosami, udało się zwalczyć nałóg?

lili - dobrą masz pamięć z tym biurem :-p ehhh kiedy to zleciało, duże dzieci już masz :tak: nad 3 się zastanawiasz?
A ja też Ci ciąży życzę, a co. :-p
A no pannice mi rosną, super się razem bawią, są w sobie zakochane, co mnie bardzo cieszy, bo pragnę by było dla siebie najlepszymi przyjaciółkami. Trzecie? a no już niedługo się zabieramy za staranka. W 2014 w połowie jakoś. ;-)

anastazja Zoja to imię greckie jak Zofia ( moje imię też greckie - Monika), oznacza "życie" a Zofia 'mądrość' często mylone jako rosyjski odpowiednik Zofii a nie mają nic wspólnego, nadawane w Polsce głównie do 1920 roku i oficjalnie uznane w naszym kraju imię, potem raczej w bloku wschodnim bo u nas zagościły inne imiona. nie jest rosyjskie tylko tam częściej spotykane. Popularne w USA jako Zoe i od tego szukaliśmy, bo bardzo się nam spodobało po tym jak odrzuciliśmy Amelię. Imię Zoja od 2004 roku wraca w naszym kraju coraz częściej choć większość nigdy nie znała nikogo o takim imieniu, są dwie święte katolickie o tym imieniu. Jest po prostu u nas zapomniane na rzecz Stanisław, Genowef, Krystyn itd (imiona naszych babć). Nasza córa dzielnie walczy o życie i stąd takie imię, lekarze straszyli mnie zespołem Downa, obrzękiem płodu, a nawet kazali przygotować się na najgorsze.. Ona tymczasem dzielnie walczy, rośnie, ma torbiele na karku które już raczej nie znikną ale jest w niej wola życia, nawet lekarz mówi już inaczej.. Nie jest to ostateczna opcja, zawsze możemy stwierdzić, że do niej nie pasuje, zdecydowana większość osób wyraża się o tym imieniu bardzo pozytywnie, tylko jedna była skonsternowana ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry