reklama

Odskocznia;))))

czarna mysle,że to chwilowy kryzys...Ja nadal mam zjazdy,o głupotę mogę ryczeć,to hormony,niewyspanie...Mała w nocy mega niespokojnie śpi,świga się,kopie,podciąga nóżki,więc położna stwierdziła,ze pewnie walczy z jelitkami,dała Dicoflor i od dwóch dni jej daje raz dziennie po 2 kropelki-zobaczymy czy coś się zmieni.
Mysiak co to za specyfik i na co go dajesz małemu?

reklama
emka mój młody dostał od pediatry DEBRIDAT - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL Debridat... a do tego dajemy kropelki bobotic na kolki (10 kropli przed każdym karmieniem) a mój chłopczyk tak samo reagował.. podkurczał nóżki, kopie, krzyczał ... a teraz od wczoraj jest naprade lepiej, choć już lzej o połowe było po boboticu (można kupic bez recepty i podawac od 1 dnia zycia wg mojej położnej... aa i ie da się go przedawkować ale ważne jest podawanie regularne by działało)
Zwróc uwagę jak twoja córeczka je... bo może tak jak mój łyka za dużo powietrza.... stąd mamy koleczki.... i gaziolce do tego

mysiak moja mała jest na mm,mamy butelki antykolkowe,mam nadzieję,że spełniają swoją funkcję;) Położna mówi,ze to nie są typowe kolki,bo by się darła,a ona nic,coś tam posapie,porzuca nogami,wierci się,pomruczy i to tyle,ale widać,ze po kupie jest jej lżej. Popierdzieć też sobie potrafi;)

emka,mysiak...znam temat...Ala od urodzenia byla na mm z racji nietolerancji laktozy jak sie okazalo.miala problemy zezrobieniem kupki,plakalapodczas jedzenia.byla na debridacie,dostawała dicoflor,bobotic,pozniej espumisan i inne cuda.u nas krople na kolki sie nie sprawdzały...przychodzila godzina 17,18 i Ala darła sie w nieboglosy przez 1h...uspokajała ja suszarka...u nas niestety trwało to dlugo,bo do skonczenia 6msc z racji alergi.u "normalnych" dzieci kolki sado 3msc zazwyczaj...na poczatq dzieciaszki nie maja przystosowanych odpowiednio jelit z tad problemy z kupkami,jedzeniem...jedynie jak mozemy im ulzyc to kochac,tulic,kochac,tulic choc czasem nie mamy na to sil...ja do dzis pamietam jaka chodzilam wykonczona...jesli macie jakies pytania piszcie.co do debridatu jeszcze to i ja stosowalam go bedac w ciazy.fajny syrop i pomaga.

Anastazja jak wyniki?? daj znac!

kochana wyniki dopiero za 4-6 tyg, mam wizytę 18 lipca, ale będę dzwonić wcześniej może już będzie, dla własnego spokoju. Na razie jestem na etapie badań ciążówych, ich ilość mnie przeraża, bo robię jeszcze dodatkowe ze względu na moja przeszłość, dobrze że mam prywatne ubezpieczenie, to nie muszę płacić, bo by mi pewnie majątek kosztowało ,bo chodzę prywatnie.
Byłam w pt na wizycie, 194 mm bez ogonka :-D o 3 dni starsze, wg USG termin na 28,01 no ale to wszystko się zmienia, także żyje z dnia na dzień, staram się nie myśleć.
Chodzę do pracy i chcę pracować jak najdłużej, póki dobrze się czuje, a pieniądz nigdy nie jest zbędny:tak:
karola - no widzę pozmieniało się u Ciebie i to bardzo, a co z biletami? zwróciliśmy?
czarna - nie daj się depresji. Ty??? matka - polka :-p:-p

anastazja - piękny suwak.
emka01 - jak tam na froncie? :-p Idę troszkę do góry zerknąć. ;-)

My mamy toshibę 5 lat i działa nadal. :-p Wiadomo bateria już nie ta, ale u nas laptop chodzi 20h/24h. :sorry2:

Anastazja , cieszę się ogromnie , że u Ciebie i dzidzusia ok . Nie daję się , jest już lepiej :) Nie sądziłam , że i mnie to dziadostwo dopadnie ...

Emka , chcialam cię spytać czy jeszcze plamisz? bo ja tak i jakos długo mi się wydaje...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry