reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odżywianie w ciąży i w trakcie karmienia piersią

ja dzis slodkie jem....dziwne to;) ale mialam ochote na batona tpu snickers wiec kupilam w lidlu o wiele lepszef\go;) no i uwielbiam te witaminizowane rozpuszczalne gumy fritt:)

no i wciagnelam dzis pyszne pierogi z truskawkami oblane smietana. pycha:)))

reklama
nimfi ja zawsze podgotowuje kapustę ,ale zauważyłam że jak jest duża główka to lepiej ściągać liście niż z małej , a że u mnie przeważnie są małe w sklepie to robię te gołąbki bez zawijania
a lody w proszku możesz np na allegro sobie kupić ;) na pewno są :))
u mnie też niestety brak kapusty kiszonej więc właśnie sama sobie zakisiłam słoik z przepisu K.Jandy i zobacze co mi wyjdzie

andrzelika a w moim duzym Krakowie lodow w proszku znalesc nie moge :baffled: Ani w marketach, ani w malych sklepach. Sprzedawca z osiedlowego sklepu powiedzil mi ze wycofali je z produkcji :dry:

AniaSm szukalam na allegro :tak: o dziwo nie znalazlam, a to pierwsza rzecz jakiej nie znalazlam na allegro

Ja nigdy nie lubiłam i nadal a może jeszcze bardziej mnie odrzuca od wszystkiego co kwaśne na czele z kiszoną kapustą. Smaków jakiś konkretnych na razie nie mam ale bardzo mnie do słodkiego ciągnie a muszę uważać na cukier bo w pierwszym badaniu miałam za wysoki a teraz w czwartek idę na krzywą cukrową. Teraz siedzę w pracy i o dwóch godzinach w pozycji siedzącej przed kompem mam już dość.

Nimfii to chyba pocztą będzie trzeba tobie wysłać, aż z Twardogóry :) hehe

Wczoraj zjadłam tyle tych łazanek, że masakra, ciekawe czy można jeść tak dużo kapusty kiszonej, bo ja jak nie bigos to łazanki :) a dzisiaj będę jeść lody w kubku :)

U mnie tak samo z tymi glowkami sa takie malenkie ze szkoda czasu tracic na zawijanie :tak: Ja to podgotuje a potem skroje kapuste i mieszam z farszem :tak: A w niedziele wcinalam loda wloskiego :-D A w domu mam lody to ich nie jem :oo2: :-D

Ja robie łazanki z kapusty zwykłej, nie kiszonej. Kapuśniak robilam łącząc kapuste zwykła z kiszona i dzis mamy taki obiad -kapusniak, lazanki i sernik na deser :-D
Nie przejmuje sie iloscia zjadanej kapusty - z tym ze jest ona ciezkostrawna wiec lepiej na wieczor nie jesc.

Ulubione lody mam w jednej lodziarni w centrum miasta. Jak mam isc na lody do kanjpy to tylko tam. Maja rewelacyjna bita śmietane a ja nie lubie takich sztucznych z areozolu, tylko naturalnie ubijane :-D
Z tej lodziarni lody sa wyśmienite, choc drogie strasznie -mały pucharek to koszt 20zl, ale naprawde warto :tak:

hahaha to nie tylko ja mam takie parcie na kapuchę?? :-)

U mnie w domu jak słyszą "kapusta kiszona" to wszystkich bierze na wymioty hahahaha

Ostatnio powiedziałam mojemu przyszłemu, żeby poszedł do sklepu i kupił mi worek kapuchy... i wypiłam cały wielki kubek kwaśnicy tak jak herbatkę... mmmmmmm

btw. teraz też właśnie skończyłam "łakocie" w postaci pysznej, chrupiącej, lekko kwaśnej, lekko słonej "słodyczy" :-p

reklama
Ja znowu bigos jadłam i łazanki :) i loda i parówki i bułki i kostkę czekoladki jakbym kiedyś pomyślała, że tak jedno po drugim zjem to by mnie zemdliło hehe

Do góry