reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Okres a ciąża

Hej dziewczyny, może wy mi doradzicie. W zeszłym roku staraliśmy się o dzidziusia, starania zakończyliśmy na początku tego roku z racji zbliżającego się wesela oraz licznych podróży. Stwierdziłam, że nie chce iść do ołtarza z brzuchem, oraz ewentualna ciąża pokrzyżowała by nam także plany podróżnicze. Odłożyliśmy starania na czas po ślubie. Dodam, że podczas starań miałam nieregularne długo trwające cykle. Spowodowane to było stresującą pracą oraz parciem na dzidziusia. Gdy podjęliśmy decyzję o zaprzestaniu starań, oraz gdy zmieniłam pracę moje cykle nagle w magiczny sposób wyglądały książkowo. Równe 28 dni od kilku miesięcy. W czwartek wypadał mi pierwszy dzień spodziewanej @. Postanowiliśmy z chłopakiem się poprzytulać, gdyż zaczęłam odczuwać dolegliwości przed @ takie jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak po stosunku bóle ustąpiły, a okresu jak nie było tak nie ma. I teraz zastanawiam się czy jak miałam regularne @ co do jednego dnia, a teraz coś się opóźnia, czy możliwe że zaszłam w ciążę w dniu spodziewanej miesiączki? Wydawało mi się, że czuję bóle poprzedzające @ + te wzdęcia czyli moje objawy pms jednak okresu się nie doczekałam.

reklama
Jeśli nie chodzisz na monitoring ani nie robisz testów owulacyjnych to nie wiadome kiedy była owulacja 🤷🏻‍♀️ jedynie za parę dni jak nie będzie dalej okresu to zrobić test ciążowy

No właśnie nie pilnowałam owulacji, bo przestaliśmy się starać. Objawy wskazywały na okres więc nie używaliśmy zabezpieczenia, bo stwierdziłam, że w okres nie ma szans na ciążę. A tutaj okresu brak i zaczynam się stresować

no teraz to można z fusów wróżyć. Poczekaj z 10 dni i zrób test.
Wszystkie Twoje "objawy" świadczą o niczym, więc jakie ma znaczenie co myślimy.

reklama
Seks bez zabezpieczenia sam przez się daje wyższe ryzyko ciąży. 😀
Jeśli zła pora na dzidziusia, to po co sobie to robić?
Zrób test, nie to zbadaj krew w laboratorium. Możliwe też, że wracają nieregularne miesiączki.

Do góry