reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Położna z mojego szpitala mówiła, żeby na początku nie dawać herbatki tylko samą wodę, ale nie taką z kranu przegotowaną, a taką specjalną mineralną w butelkach dla maluchów. W dużych sklepach napewno są.

reklama
Kiedy była u nas pediatra mówiła że jak jest ładna pogoda to można zrezygnować z werandowania.
My zrezygnowaliśmy i na dziewiątą dobe wyszliśmy już na pierwszy spacer.
Z ubieraniem też niema co przesadzać, w żadnym wypadku nie przegrzewać, bo dzieco będzie chorowite później.Pediatra owiedziała że lepiej nawet jak jest dziecku trochę chłodniej niż jak ma być przegrzane.
Mój Igor jest na szczęście taki że jak mu za ciepło to się wydziera, więc wiem że trzeba go rozebrać.

Malami mleko modyfikowane jest bardziej ciężkostrawne niż mleko matki dlatego trzeba dzieci tak karmione przepajać.Można herbatką lub wodą ale przegotowaną, i musi to być ciepłe. Problem z brzuszkiem napewno pojawił się po tym mleczku, mój mały robił bardzo małe bobeczki i strasznie twarde po tym mleku.
Ale od drugiego tyg życia podajemy mu taką herbatkę plantex i ślicznie się załatwia jest ona na wdęcia, kolki, problemy z załatwianiem, podaje się ją raz dziennie. Jest naprawde skuteczna, sprawdź może u was też zadziała, ostatnio w gazecie rzuciły mie się w oczy takie krople na kolki ale niestety nie pamiętam jak się nazywają ale napewno w aptece bedą wiedzieli o co chodzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczyny. tylko dziś do wzdętego brzuszka doszła biegunka. Odstawiłam wczoraj koperek, zaczęłam podawać probiotyki, okładałam brzuszek ciepłymi pieluszkami no i się zaczęło :-:)-(
Ale chociaż wreszcie dziecko przesypia okres między karmieniami. Może tak się jelita po wzdęciach oczyszczają....
Mała dostaje jeszcze kropelki Hemofer i jak wyczytałam z ulotki, mogą drażnić niedojrzały układ pokarmowy, więc raczej je odstawimy ( dostaje je z powodu wcześniactwa) i jak do jutra nie przejdzie to ruszamy na oddział niemowlęcy.

ja bnym tez nei ryzykowala z biegunka u maluszkow to jest duze niebezpieczenstwo moze sie odwodnic... ostatnio od mojej cioci synek mial biegunke rotawirusowa

reklama
Do góry