reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Trzymam kciuki, żeby nie odczuł, ale może niestety być inna reakcja ze względu na wodę. Moja Mała jak jej się zmieniło wodę, na której robiłam mleko to była niespokojna 1-2 dni, a potem wszystko wracało do normy.

reklama
A co to te gotowe mleko???Można kupić takie gotowe mleko od razu rozrobione,gotowe do podania dziecku???
Nie znam się na tym,ale jeśli tak jak sama piszesz,że kupiliście takie samo,tylko w proszku do rozrobienia,to myślę,że Damianek nie odczuje różnicy :tak::tak::tak:
Monisia takie w kartoniku,wlewasz do butelki i podajesz;-)wygodne:tak:,tylko drozsze jak te w proszku.Dodatkowo moj maly jest przyzwyczajony pic w temperaturze pokojowej to nawet nie trzeba bylo podgrzewac (nawet nie jest wskazane).
Narazie wypil dwie butelki "z proszku" ze smakiem,po pierwszej wydawalo mi sie ze ma wiecej gazow..ale on ogolnie dzisiaj niespokojny jest to trudno stwierdzic..

Szczerze, to po przeczytaniu postow Amelkowej i Sylvietty, zaczynam sie zastanawiac nad kupnem tych eko pieluch, ale musze sie jeszcze dokladniej zapoznac z tematem przy odrobinie wolnego czasu..

Poki co meczymy sie z kolkami..w dodatku mam goraczke i juz nie daje rady nosic malego noca... padam z nog :-(
Na szczescie tesciowa przysle z niemiec w piatek SAB SIMPLEX - mam nadzieje, ze cos pomoze.
Swoja droga, nie mialam pojecia, ze kolki biora sie od kregoslupa.
Brat mojego P [ma 1,5 roku] kiedy mial kolki chodzil na masaze kregoslupa, mial zablokowany 2 i 3 kreg, po kilku wizytach - kolki zupelnie minely...
w polsce chyba sie tego nie praktykuje...

Jesli z kolei chodzi o pampersy, mlody urodzil sie z waga 3880, i od poczatku jestesmy na 2. Gumeczki sie odznaczac zaczely od kilku dni ale wkoncu Damian wazy juz grubo ponad 5kg... po skonczeniu tej paczki, chyba przejdziemy na 3.

Amelka nie wiedziałam, że handmejki mają też onesizy, super :) muszę zorientować się jaka jest ich cena i zastanawiam się też nad samym otulaczem z PULu na cieplejszy klimat, więc chyba też wypróbuję co i jak :-)

aha, w ramach (nie)namawiania nikogo;-)dopiszę jeszcze tylko że te pieluszki zakłada się tak jak zwykłe pampersy, nie trzeba się wcale męczyć z ich składaniem, wszystko jest bardzo proste i łatwe..:tak:

Ale narozrabiałam w nocy. Zmiana pieluszek z 1 na 2. I miałyśmy nocną powódź. Karmie małą i nagle ciepło mi na brzuszku :-pPotem to samo w mamy łóżku...
Chyba za słabo zapięłam pampersy. Jak myślicie?

Ale narozrabiałam w nocy. Zmiana pieluszek z 1 na 2. I miałyśmy nocną powódź. Karmie małą i nagle ciepło mi na brzuszku :-pPotem to samo w mamy łóżku...
Chyba za słabo zapięłam pampersy. Jak myślicie?

Koleżanka też tak miała jak przeszła na 2! Jej córa zasikiwała się aż po kark!:szok::szok: nie wiem- może jakieś felerne pieluszki... Jak zakładasz to sprawdź czy wszystko dobrze przylega, ale nie uciska, no i te falbanki przy nóżkach mają być na zewnątrz ;-) jeśli tak robisz, to dobrze zakładasz :tak::tak:

Sylvietta śliczne są te pieluchy i otulacze u tej babeczki, nie? Mam jeszcze kilka linków, ale w sumie u niej te pieluchy wyglądają najbardziej profesjonalnie no i ma najładniejsze materiały. U innych były też w większości rozmiarówki... Jak chcesz pooglądać to Ci wrzucę;-)

Asheara w sumie to naprawdę wychodzi taniej i to też jest duży argument za ;-) Ja zamierzam kupować tak do dwóch - trzech pieluch miesięcznie aż uzbieram komplet. Jeśli Cię interesuje użytkowanie tych pieluch to poczytaj tutaj: http://www.babyetta.pl/poradnik.html bardzo praktyczne rady ;-)

Mam pytanie do mam które już dokarmiają dzieci mlekiem modyfikowanym .Które mleko polecacie , czy jest jakaś różnica w tych mlekach? Ja używam Enfamil 1 , małej smakuje ale załatwia się tylko 1 raz dziennie czasem 2 ale to ewenement. Czy to normalne? Z piersi też je za każdym razem i tylko to co jej brakuje dociąga z butli.

reklama
Dentico ja używam Bebiko1... porównywalismy ostatnio skład z Bebilonem (tym zwykłym) i mają ten sam... Maja jest tylko na modyfikowanym i robi jedną góra dwie kupki dziennie... to jest normalne... nie ma się czym przejmowac

Do góry