reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

hej laski :-)
pisze jedna łapka, bo (UWAGA!) mam kajtka przy piersi :tak:
bylismy dzis w szpitalu sciagnac szwy z pepuszka maluszka i sciagała je pediatra-miedzynarodowy konsultant laktacyjny..no i od słowa do słowa..okazało sie, ze jest szansa zeby uratowac moja laktacje..:szok: wiec próbujemy a noz widelczyk sie uda :tak: dodam, że maluszka karmilam króciutko (po trzytygodniowym pobycie w szpitalu), bo straciłam pokarm..a dodatkowo lekarka w klinice powiedziala, że wszystko co potrzebne maluch otrzyma w mleczku modyfikowanym, a ja wyjalowiona po antybiotyku mu tego nie dostarcze..no i w efekcie laktacja (o która walczylam jak lwica gdy maly był w szpitalu) zanikła..a tu proszę..może jednak się uda..bedziemy się z ta lekarką kosultować na bieżaco..i zobaczymy..
to super:-) chociaż jestem zdziwiona

kurcze mój maly caly dzien ryczy zastanawiam się co mu jest
dziewczyny a jak mozna rozpoznac zapaleie ucha u malca

reklama
Arlena, jak pociera, szarpie uszko. Spróbować możesz jeszcze zatkania palcem uszka i gwałtownego puszczenia. Bez wkładania palca do ucha, tylko tą wystającą częścią małżowiny, która jakby zakrywa dziurkę. Jeśli się mocno rozryczy, to prawdopodobnie jest to zapalenie ucha.

Shenkoka trzymamy kciuki!!!

Arlena dziecko, oprócz tego co napisała Gemelo, czasem też odwraca główkę cały czas w tą stronę z której jest bolące ucho i wciska albo pociera o materacyk

Dziewczyny, słyszałyście coś tzw: ,, uszczypnięciu bociana" ?? Byliśmy wczoraj na szczepieniu i mój Adaś ma na główce z tyłu taki czerwony placyk, smaruje to, czesze ale to nie znika, myślałam, że to od leżenia mu się zrobiło. Zapytałam pediatry od czego to jest a ona powiedziała, że to taki krwiaczek tzw ,, uszczypnięcie bociana" i że 50 % dzieci to ma ( w różnych miejscach ciała) i znika to po roku choć czasami to zostaje do końca życia. Czy wasze pociechy mają takie cudo?? Czy tylko mój Adaś się załapał :-)

bylasia u mnie mały ma guzka-krwiaczka ale bardzo ładnie się mu wchłania w szpitalu powiedziano mi że może to trwac do miesiąca czasu i faktycznie tak jest bo na dzień dzisiejszy prawie w ogóle nic nie widać

w ogóle ja to mam jazde z tym karminiem yhhh....normalnie cieszyłam sie jak głupia że sutki mi sie wygoiły i zaczęłam małego przystawiac pomimo że bolałą...na dzien dzisiejszy jak mały ssie cycka odczuwam minimalny ból ale problem teraz tkwi w tym że...MAM MAŁO POKARMU!!! no żesz kuźwa...jak tak to mi sie lało z cycków jak teraz moge karmic to raptem mały pociąga z 15-20 min jednego i drugiego cyka i dziekuję..butla musi w ruch iśc bo nic nie leci z piersi.Piję herbatke laktacyją,bawarki ale nic to nie daję ehhh..masakra jakaś

Shenkoka,trzymam kciuki za laktację i powodzenia życzę :tak::tak::tak:
Bylasia,moja Mała akurat nie ma ,ale sporo dzieciaczków znam z tym "uszczypnięciem",różnie to bywa z tym zniknięciem,najczęściej te znamiona znikają,ale znam jedną dziewczynkę,któa ma 10 lat i znamię to mocno zbladło,ale nie znikło,robi się mocno czerwone,jak dziewczynka się zmęczy,albo zdenerwuje,na dokładkę dość mocno się rzuca w oczy,bo jest na środku czoła,dość duże,rok temu urodziła Jej się siostra i ma to samo znamię w tym samym miejscu.Z kolei dla synka moich znajomych,to "uszczypnięcie" znikło do pół roku Małego,także różnie z tym jest :tak::tak::tak:
Karcia,nieraz tu o tym Dziewczyny pisały,sama też z tych rad skorzystałam na początku i na brak pokarmu nie narzekam,może spróbuj pobudzić laktację laktatorem i tą metodą:7,5,3???

karcia85 ale skąd wiesz, że małemu nie leci? 15 min przy kazdej piersi to sporo, u mnie tyle trwa całe karmienie..

reklama
Do góry