reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

reklama
Czy witamina K jest w kropelkach? Może będzie taniej. Chociaż jak dobrze pamiętam, to K dziecko dostaje przez 3 miesiące, tak?

Ostatnio kupiłam witaminę D w kropelkach (na receptę) za 3,20 zł :-) (szkoda przepłacać, tym bardziej, że ja ją też mam brać).

Dziewczyny co wy na to aby pokazywać swoje ubranka?
Dziś np kupiłam komplecik taki składający się z bodów śpioszków czapeczki i spodenek i np jak ktoś chce to to opisuje a jak chce ktoś to daje zdjecia co wy na to?
Jeśli zbedne lub złe to wybaczcie

Pewnie, wrzuć zdjęcia na "wyprawka...", bardzo chętnie tam zaglądam :-)

Sorki za post pod postem

Czesc dziewczyny, znow mam problem z karmieniem :wściekła/y: wszystko jak na zlosc i zawsze pod gorke :-( wlasnie skonczylam antybiotyk na zapalenie piersi (mialam od zeszlej srody z wysoka temperatura, cycek byl caly twardy itd) i teraz od niedzieli mam problem z karmieniem malej. Mleko leci przez kilka sekund bez problemu i mala ssa ale po chwili przestaje leciec i zaczyna sie krzyk. Juz nie wiem co robic, probowalam laktatorem (kupilam nawet elektryczny) ale jest to samo, przez chwile tryska z kilku miejsc i za chwile przestaje, jak odlacze laktator i podlacze z znowu to sytuacja sie powtarza, kilka sekund leci i koniec. Juz nie wiem co robic bo mala caly czas wyglada na glodna, wcina swoje rece i nasze szyje jak ja nosimy :sorry: zaczelam po przystawianiu do piersi podawac mleko w butelce znowu ale tez pije z 20ml-30ml i marudzi. Nie wiem o co chodzi, dajemy jej Infacol na kolki, wczoraj zrobila kupke wiec to tez raczej nie to. Jak macie jakies rady jak sie uporac z takim problemem to bede mega wdzieczna bo juz nie mam sil a na prawde chcialam karmic piersia ale jak tak dalej bedzie to chyba nie dam rady i przestawie sie na butelke tylko tez pytanie jak zrobic zeby mala pila wiecej bo na tych pudelkach od mleka jest zeby dla dzieci w wieku od 4-8 tygodni robic 150ml :eek: jak juz wspomnialam ona wiecej niz 20-30 ml nie chce wypic. Czy moze jej mleko w proszku nie smakowac albo cos? czy jest jakas roznica? A i jeszcze jedno, jak adekwatne jest karmienie piersia do karmienia z butelki? wiem ze nie mozna latwo tego porowac bo nie wiemy ile dokladnie ml dziecko wypija ale jest cos na czym mozna sie bazowac? Z gory dziekuje i sorki za dlugiego nudnego posta :-p

Petinka, ja ja zawsze najpierw do piersi przykladam ale po chwili jak juz wrzeszczy w nieboglosy i pomimo prob nie chce ssac bo nic jej nie leci to dopiero wtedy daje butle. Nawet jakbym chciala swoje jej dac z butli to nie moge bo ledwo 10 ml po odciaganiu zostaje w butelce. Czym jest ta metoda 7-5-3-1?

reklama
Lysa_d a próbowałaś zmieniać pozycje w czasie karmienia? Może jak obie będziecie leżały, Ty się rozluźnisz, to mleko poleci? Grunt to brak nerwów i pełen relaks przy karmieniu...

Do góry