reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Z rożków o tyle szybko Maluchy wyrastają, że te im ruchy krępują. A po jakimś czasie taki maluszek nie chce być skrępowany (choć się zdarzają i takie dzieci, które dopiero po jakimś czasie lubią nagość). Ale z takiego rożka zawsze można potem przykrycie zrobić dla takiego delikwenta. Do wózka na przykład. Wystarczy je rozprostować i ma się taką mniejszą wersję kołderki. Ja mam standardowy rozmiar - ten większy.

reklama
ja czytałąm w jakimś poradniku że rożki właśnie nie za bardzo do spania, dlatego że krępują ruchy maluszka i że podobno to żle wpływa na rozwój kręgosłupa...

Na początku maluszek jest przyzwyczajony do ciasnoty i mu lepiej w takim rożku. A że i tak od groma czasu przesypia, to nie ma co rozgraniczać na spanie i niespanie ;-)

Gemelo, ja to taka zestresowana jestem, że już na samą myśl o ubieraniu takiego małego dziecka dostaję gorączki i trzęsą mi się ręce..:hmm: Ale skoro milionom innym matek się udaje, to i ja powinnam dać radę.. ;-)

Coruja ja wychodzę z tego samego założenia :tak: każda z nas musi mieć ten swój pierwszy raz, a skoro wszystkie dają rade to czemu i my nie mamy dać, choć wiadomo człowiek obawia się wszystkich nowych sytuacji. Ale damy radę :-):-):-)

a propos rożków i tych innych...
może powinnam umieścić na innym wątku...
ok pytanie mam:

czy kupujecie coś takiego jak pościel do wózka na zimę?? są duże do łóżeczka i małe do wózka.

kupujecie?? a jeśli nie to czy zastąpicie w zimowe spacerki taką pościel, co może być zamiennikiem??

Nie znam dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie Karolinusia ale mam podobne.. nasze maleństwa urodza sie w pazdzierniku. Jak je przygotowac na spacer? Dzieciatko powinno byc w rozku wsadzone do wozeczka? na to kolderka i kocyk?...
Gubię się w tym wszystkim a boję się, ze przegrzeje lub przeziebie dziecko... dla niektorych te pytania moga byc banalne ale dla mnie to zagadka :szok:

Nie znam dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie Karolinusia ale mam podobne.. nasze maleństwa urodza sie w pazdzierniku. Jak je przygotowac na spacer? Dzieciatko powinno byc w rozku wsadzone do wozeczka? na to kolderka i kocyk?...
Gubię się w tym wszystkim a boję się, ze przegrzeje lub przeziebie dziecko... dla niektorych te pytania moga byc banalne ale dla mnie to zagadka :szok:

własnie dlatego pytam, bo mam tak jak TY milion takich pytań, jak dziecko na taki spacer przygotować?? w co otulić?? rożek i kocyk ?? a co na dno gondoli?? pościel?? jaka??

reklama
Ja ubierałam malą normalnie, wkładałam w kombinezon, i do wózeczka. Przykrywałam ja kocykiem (takim grubszym) i na wierzch kładłam to pokrycie do gondoli. Zuza urodziła się w styczniu.

Do góry