Z rożków o tyle szybko Maluchy wyrastają, że te im ruchy krępują. A po jakimś czasie taki maluszek nie chce być skrępowany (choć się zdarzają i takie dzieci, które dopiero po jakimś czasie lubią nagość). Ale z takiego rożka zawsze można potem przykrycie zrobić dla takiego delikwenta. Do wózka na przykład. Wystarczy je rozprostować i ma się taką mniejszą wersję kołderki. Ja mam standardowy rozmiar - ten większy.
reklama
pszczółka maja
Fanka BB :)
ja czytałąm w jakimś poradniku że rożki właśnie nie za bardzo do spania, dlatego że krępują ruchy maluszka i że podobno to żle wpływa na rozwój kręgosłupa...
ewa_003
październikowa mama 2009
Coruja ja wychodzę z tego samego założenia
każda z nas musi mieć ten swój pierwszy raz, a skoro wszystkie dają rade to czemu i my nie mamy dać, choć wiadomo człowiek obawia się wszystkich nowych sytuacji. Ale damy radę :-):-):-)

kinguś
Nie poddam się
Rożkiem to można jak kołderką przykryć ( rozłożonym)ja czytałąm w jakimś poradniku że rożki właśnie nie za bardzo do spania, dlatego że krępują ruchy maluszka i że podobno to żle wpływa na rozwój kręgosłupa...

Karolinusia
a propos rożków i tych innych...
może powinnam umieścić na innym wątku...
ok pytanie mam:
czy kupujecie coś takiego jak pościel do wózka na zimę?? są duże do łóżeczka i małe do wózka.
kupujecie?? a jeśli nie to czy zastąpicie w zimowe spacerki taką pościel, co może być zamiennikiem??
może powinnam umieścić na innym wątku...
ok pytanie mam:
czy kupujecie coś takiego jak pościel do wózka na zimę?? są duże do łóżeczka i małe do wózka.
kupujecie?? a jeśli nie to czy zastąpicie w zimowe spacerki taką pościel, co może być zamiennikiem??
Asheara
I can't get no sleep.
Nie znam dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie Karolinusia ale mam podobne.. nasze maleństwa urodza sie w pazdzierniku. Jak je przygotowac na spacer? Dzieciatko powinno byc w rozku wsadzone do wozeczka? na to kolderka i kocyk?...
Gubię się w tym wszystkim a boję się, ze przegrzeje lub przeziebie dziecko... dla niektorych te pytania moga byc banalne ale dla mnie to zagadka
Gubię się w tym wszystkim a boję się, ze przegrzeje lub przeziebie dziecko... dla niektorych te pytania moga byc banalne ale dla mnie to zagadka

Karolinusia
Nie znam dobrej odpowiedzi na Twoje pytanie Karolinusia ale mam podobne.. nasze maleństwa urodza sie w pazdzierniku. Jak je przygotowac na spacer? Dzieciatko powinno byc w rozku wsadzone do wozeczka? na to kolderka i kocyk?...
Gubię się w tym wszystkim a boję się, ze przegrzeje lub przeziebie dziecko... dla niektorych te pytania moga byc banalne ale dla mnie to zagadka![]()
własnie dlatego pytam, bo mam tak jak TY milion takich pytań, jak dziecko na taki spacer przygotować?? w co otulić?? rożek i kocyk ?? a co na dno gondoli?? pościel?? jaka??
reklama
Podziel się: