reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Catedra ja też mam sterylne woreczki z medeli :-p
ale nie sądzę, ze jesteś wyrodna :-)
Ja wyparzam butle jeśli mam ją użyć w parowarze.

Amelkowa no właśnie właśnie :-) ja mam pożyczona lampę ze względu na grożące zrosty i stany zapalne na szwie po cc, naświetlam się 2-3 razy dziennie i widze znaczącą róznice. Zuzce naswietlam nos bo ma katar i klatkę piersiową bo ma kaszel...
ale nie mam kolorków...
o tym, że rozstepy - też czytałam... póki mam lampę to naswietlam :-) co moi szkodzi - napewno nie zaszkodzi :-)

Myśle, żeby sobie kupić taki zestaw na raty, z kolorkami.... Chciałabym tę średnią lampę ... ale to strrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrasznie dużo forsy...

reklama
maść majerankowa:tak::tak::tak:
poza kolkami dobra jest też na katarek- można minimum dać pod nosek(bardzo mocny armat ma wiec naprawde malucińką kropeczke) albo na nosek troszke posmarować jak nie chce wyjść gęsta wydzielina i sól fizjologiczna sama z fridą nie daje rady:tak:

No właśnie mi się ta maść z tym kojarzy:-), mam zamiar sobie przywieźć z Polski w grudniu.

Na kolki mówicie, że też działa?? Dobrze wiedzieć

Mam problem z werandowaniem Amelki. Jak tylko ją ubiorę i wystawię w drzwiach balkonowych (próbowałam w wózku, nosidełku, na rękach) to jest straszny płacz. Tak już trzy dni pod rząd. Nie mam pojęcia dlaczego i co robić. HELP!!!

Może spróbuj z nią po prostu wyjść na spacer. A jak ją ubierasz? Może jej za zimno najzwyczajniej w świecie? No i może się zachłystuje zimnym powietrzem? Spróbuj może na rękach ale buźką schowaną w swojej klatce piersiowej (nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć;-))

Ja jeszcze nie mrożę pokarmu (nie było potrzeby), jak dawaliśmy gotowany to na bierząco odciągałam i do lodówki. Ale laktator, butelkę wyparzam tylko gotującą wodą prosto z czajnika.
Teraz mały jedzie na piersi już, choć muszę się zmobilizować i od czasu do czasu dać mu butlę, z odciągnietym pokarmem, żeby się z niej pić nie odzwyczaił.

U nas też werandowanie było trudniejsze niż spacery, jeszcze pierwsze dwa spacery były marudne a teraz to i 2,5 godziny na spacerze potrafi przespać.

Izaa Filip tez płakał podczas werandowania,a na spacerze przesypia słodko całą godzinę, więc nic się nie martw:-)

Może spróbuj z nią po prostu wyjść na spacer. A jak ją ubierasz? Może jej za zimno najzwyczajniej w świecie? No i może się zachłystuje zimnym powietrzem? Spróbuj może na rękach ale buźką schowaną w swojej klatce piersiowej (nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć;-))

Chowałam buzie. Ubrana była w body, śpiochy, komplecik spodenki + bluza, a na koniec kombinezonik, cieplutki, ale niezimowy.
Macie rację, jak jutro będzie ładna pogoda, to idziemy na spacer. Trzymajcie kciuki :-)

Ostatnia edycja:
iza śmiem stwierdzić, że jej było za gorąco:-D moja tez się darła podczas werandowania a jak wychodzę na spacer to śpi przez cały czas:tak:

Hej dziewczyny :) Na jak długo wychodzicie z maluchami na spacery? Mój Damian kończy dziś 3 tygodnie, na dworze są dwa stopnie na plusie, a wszyscy radzą, żeby wyjść na MAX 15 minut. Jak to wygląda u Was? Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia ile powinien trwać spacer 3 tygodniowego maluszka. Dodam, że na krótkim spacerze był tylko dwa razy (15 minut, dosłownie), wcześniej był werandowany przez tydzień.

Hej dziewczyny :) Na jak długo wychodzicie z maluchami na spacery? Mój Damian kończy dziś 3 tygodnie, na dworze są dwa stopnie na plusie, a wszyscy radzą, żeby wyjść na MAX 15 minut. Jak to wygląda u Was? Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia ile powinien trwać spacer 3 tygodniowego maluszka. Dodam, że na krótkim spacerze był tylko dwa razy (15 minut, dosłownie), wcześniej był werandowany przez tydzień.
ja wychodzę z małą odkąd skończyła 10 dni... codziennie idziemy do sklepu więc to będzie jakieś 30-40 minut... nie idziemy jedynie jak pada... ja sądzę, że trzeba bardziej zaufać swojej intuicji co do czasu spacerowania i tym bardziej ubierania malucha... jednej pediatra mówi aby poczekać aż maluch skończy 2 tygodnie a mi np. pediatra kazała odczekać tydzień:dry: i bądź tutaj mądry...

reklama
Paulaa- moja położna powiedziała,żeby po tygodniu młodego najpierw - 2-3 dni werandować od 10 min zacząć, a potem spacer od 15 min zacząć i tak dokładać po 5-10 min codziennie - chyba że jest mega ładnie to nawet + 15 min. Dziś był np. na spacerku 30 min. a w pon skończy dopiero 2 tydzień. Aha i nie ubieram jakoś mega: body, śpiochy, na to kombinezon, czapeczka,takie buciki- skarpety i niedrapki. Młody jest cieplutki i zadowolony.A przy werandowaniu tak samo,tyle,że zamiast kombinezona ma taki pajacy z grubszego polarku i cienką czapeczkę. I uwielbia i spacery i werandowanie.

Do góry