reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

reklama
Luiza, wczoraj w realu widziałam taki z silikonowym miękkim ustnikiem firmy baby nova i chyba Nuby (tu głowy nie dam).

Właśnie szukam takiego kubeczka żeby miał ustnik całkiem miękki, żeby ciągnięcie z niego było łatwiejsze, bo z tego co my mamy nie umie pić i się denerwuje.
Nuby kolorowy KUBEK niekapek 210ml 6m+ POLECAM (1012416602) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam cos w tym stylu- silkonowy ustnik ma;-)

tego co widze po opisach to chyba Maks sobie najlepiej radzi chyba właśnie dzięki temu że jest siliknowy;-)

ale i tak zamierzam kupic inny bo maks ma małą buźke i casem mu bokami ucieka;-)

myślałam o tym:
FISHER PRICE RAINFOREST kubek niekapek BOY 6+ (1011938405) - Aukcje internetowe Allegro
:-)

Moi nie chcą pić z niekapków. Za to strasznie lubią z kubeczków. Tyle, że zawsze po tym są do przebrania ;-)

No właśnie Ania chyba też, ale zaraz cała mokra jest:-):-):-)

Luiza my mamy taki samy niekapek jak Ty:-). Na początku Ania z niego ciągnęła, a teraz tylko gryzie i masuje nim dziąsełka:-D
My też mamy ten niekapek TT co Luizka i jakoś Oldze nie idzie z niegopicie. awi się nim, gryzie i to na tyle :eek: ustnik jest niby taki mieszany nie jest tak całkowicie twardy jak zwykłu plastik.
U nas tzn. Olga ma problem z piciem czegokolwiek innego niż mleko, nawet jak podaję (wodę,herbatkę, wodę+soczek) z butelki to też nie chce pić :no: zmuszam ją, albo podaję łyżeczką ale i tak połowa jest wypluwana :confused: nie wiem jak to zmienić. Pediatra mówiła, że jak zrobi się ciepło to sama zacznie się domagać wody.

U nas ten sam problem:no::-(

Lagajka ja też te kubeczki widziałam i tak się zastanawiam, może by go Ani kupić. Może zacznie w końcu pić coś innego niż mleko, bo może te jej częste zaparcia właśnie od tego????

reklama
Do góry