reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magdaleona moj maly od wczoraj caly czas wisi mi na cycyku, wstaje co 1,5-2 godziny i chociaz 20 minut musi possac. Wczoraj karmilam go prawie 2 godziny, Kuba na zmiane ssal i przysypial. Podusie mam zwykla, ale pod nia jeszcze taka specjalna podkladke dla niemowlat zeby bylo wyzej i jak narazie nie ma problemu ze spankiem.

reklama
Moja do tej pory spała na płasko na materacyku ale wczoraj mama poradziła mi podłozyć jej poduszeczkę taką od pościeli niemowlęcej i efekt jest taki, że spała jak suseł, tak że musiałam ją w nocy budzić do karmienia. Też mam dylemat czy to zdrowo takiego malucha na poduszce kłaść ale chyba jej jest wygodnie.

W szpitalu polozne kazaly mi wyzej klasc glowke zeby dziecku lepiej sie odbijalo i w razie co ulewalo ( ?? ) tak wiec Kuba od urodzenia spi ciut wyzej jak narazie jest ok.

Dziś spróbuję na poduszkę-klin położyć zwykłą miekką i zobaczymy jak będzie spać. Ja mojej nigdy nie kładę na płasko, bo też położne kazały tak dziecko układać, żeby główka zawsze była wyżej.

a ja mam poduszke położoną pod materacyk, żeby był spadek - mama mi tak poradziła bo ponoć dzidzia powinna na twardym spać... zresztą po to kupowałam materacyk kokosowy.. zobaczymy jak będzie :)

michal przez bardzo dlugi czas spal bez poduszki, na plasko na materacu; teraz tez czesto pozbywa sie swojego jaska spod glowy :)

Moja małej strasznie schodzi skórka z wewnętrznej strony dłoni. Nie wiem czy mam jej to nawilżać ale z drugiej strony pogniewała się ostatnio na smoka i cały czas wkłada rączki do buzi i boję się , żeby się nie najadła tej oliwki. Czy wasze dzieciaczki też tak miały?

Moja nigdy nie miała suchej wewnętrzej strony rączki - zawsze zew. na zgięciu, ale smarowałam obficie oliwką i kremem pilęgnacyjnym i przeszło. A co do zjadania oliwki to spróbuj po nasmarowaniu rączek założyć jej rękawiczki na jakiś czas aż oliwka lub kremik się nie wchłoną.

moja Wiki co chwile wklada raczki do buzi,nie chcemy dawac jej smoka.tylko musze sie okropnie natrudzic jak chce ja nakarmic bo wpycha nawet obie łapki na raz:) a spi na podusi ktora kupilismy z calym zestawem poscieli i nie narzekam.tylko ostatnio zrobila sie bardzo marudna,placze i grymasi i w ogole, najczesciej po kapieli i od rana ma takie fazy.a krzyczy przy tym w nieboglosy.mysle ze boli ja brzuch ale pije herbatki koperkowe wiec teoretycznie powinno pomagac.ale zauwazylam cos innego-bardzo rzadko robi kupki,wczesnie nawet 10 razy dziennie teraz moze ze 3.aha, a jak tak krzyczy(czytaj drze sie) to przewaznie pryka.moze to ja meczy.poza tym musze dawac jej butelke bo mam zapalenie piersi.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry