reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny która jeszcze karmi piersią ??? Przyznam że jestem w szoku że prawie wszystkie już dajecie mleczko sztuczne, a taka była dyskusja na temat karmienia piersią... ALe nie ważne najważniejsze że dzieciaczki zdrowe i rosną.
Karolka jak na razie robi kupki ok, (odpukać) ale nie codziennie, czasem nawet 2 dni kupki nie ma, ale z reguły co 2 dzień.
Rybcia super że bioderka Dominisi ok :)
Zauważyłam że Karolka bardziej pakuje teraz wszystko do buzi niż wcześniej, dosłownie wszystko co się jej da ląduje w pyszczku, więc na pewno dziąsełka ją swędzą. Aż sie boje co to będzie...

reklama
Ja jak mam to daję pierś ale jak mleczka brakuje to daję sztuczne. Zazwyczaj wygląda to tak, że 3 pierwsze karmienia po nocy to moje mleczko a potem sztuczne, chociaż dzisiaj dostała kaszkę malinową a pozostałe karmienia pierś. Dzisiaj jakoś więcej pokarmu miałam.

Ja prawie całkowicie straciłam pokarm jakieś 3 tyg temu :( na początku straczało mi na nocne karmienia, a teraz to już ze 4 dni nie ściągałam pokarmu i chyba nie miałabym co, jak ostatnim razem ściągnęłam to z obu piersi łącznie było z 60 ml (po 3 dniach "zbierania")

Jak ja próbowałam ostatnio odciągnąć bo musiałam (wyjście z domku) to nieźle musiałam się namęczyć żeby ściągnąć 50 ml. Nie wiem może z moim laktatorem jest coś nie tak, Karolince na razie wystarcza mojego mleczka,wygląda na najedzoną, nie płacze, ale zobaczę co powie pediatra, czy nie każe mi jej dokarmiać.

Ja karmię tylko piersią. Dopiero soczek jabłkowy wprowadzam. A musi to Olkowi wystarczać, skoro dziś usnął o 20:30 a obudził się o 5:15! I w dzień potrafi nawet 4 godziny bez cyca wytrzymać. Nie jest źle!

Ja też karmie tylko piersią - czasami sporadycznie na spacerku dostaje mieszankę
iza - 4 miesiące moja Ania też miała jak ząbkowała - a więc nie uważam, zeby to było wcześnie
rybcia - super, ze jest ok z bioderkami

ja karmie tylko piersia - mala jeszcze nigdy nic oinnego nie jadla :) jak juz pisalam kupilam herbatke jablkowa - ale jeszcze nie dawalam malej - musze poczekac az zniknie jej wysypka - ostatnio najadlam sie czekolady i chyba ma od tego ...

A ja mam taka chcicę na słodkości, że się nie poznaję. Ostatnio nic w domu nie miałam to se kogel-mogel zrobiłam z 2 jajek.No i są efekty-wysypka. Bo i batona sobie pożarłam i pierniczki czekoladowe, ja wiem, ze nie powinnam ze względu na Matiego ale nie potrafiłam się opanować. Walczę ze sobą, łatwiej mi zrezygnować z nabiału niz ze słodyczy.

Ja nadal kupuję sobie herbatke mlekopędną (taką w saszetkach) i jak mam pokarm to karmię piersią, zazwyczaj dokarmiam mieszanką 2 razy dziennie. Narazie nic jeszcze nie wprowadziłam nowego, chociaz kleik już czeka i marchewka z gerbera już czeka:)

Ja tez juz praktycznie nie karmie piersia - caly czas jedziemy na Bebilonie... I przepajamy sie po kazdym posilku - zalecenie pani dr z CZD. Jakos nie moglam wybrac odpowiedniej herbatki wiec pijemy wode, a jak za dlugo nie ma kupki to herbatka na trawienie - efekt natychmiastowy ;) Jeszcze pol m-ca i juz bedzie lepiej :D
Aaaa... od kilku dni zaczelam podawac malej papierowki - takie niepryskane - w bardzo malutkich ilosciach... A najlepiej lubi obrany duzy kawalek ssac w buzce :) To samo z marchewka - jeszcze jej nie scieralam, tylko dalam do possania - ale byla zachwycona :)

reklama
Priscilla dobry pomysł z tymi owockami i warzywami do ssania - pewnie dziąsełka też mniej bolą. Muszę spróbować, a do jedzonka tylko słoiczki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry