reklama

Opieka nad maluszkami

ja bylam wczoraj w aptece i babka mi sprawdzala wszystkie kremy z filtrem dla maluszkow zadnych odpowiednich nie bylo bo byly od 6 miesiaca i od roku.sa w ogole takie dla takich maluszkow.jak ktos juz zakupil to niech napisze nazwe i firme

reklama
Ja już po pierwszym w dniu dzisiejszym spacerze. Pogoda śliczna, tylko moja dama jakoś przestała lubić spacerki >:( I tak wycodzę z płaczem i wracam z płaczem, a pomiędzy tymi płaczami słodki sen ;)

sylwia532 pisze:
ja bylam wczoraj w aptece i babka mi sprawdzala wszystkie kremy z filtrem dla maluszkow  zadnych odpowiednich nie bylo bo byly od 6 miesiaca i od roku.sa w ogole takie dla takich maluszkow.jak ktos juz zakupil to niech napisze nazwe i firme

U mnie to samo nie ma kremow dla takich maluszkow jak nasze ale na kazdym pisze ze w przypadku dzieci mlodszych niz 6 m-cy nalezy zapytac lekarza czy mozna uzywac kremu. Moj domowy lekarz w sie zgodzil:) Na razie staram sie oslaniec maluszka przed sloncem, uzywac jak najmniej kosmetykow, nie mielismy jeszce zadnych potowek ani pryszczykow.

Po kapieli masuje Patryka ale krocitko i raczej w rytm muzyczki ktora puszczam na czas kapieli i ubierania. Bardzo lubi te moja improwizacje.

KingaP pisze:
dziewczyny! ja mam pytanie: która z Was masuje swoja pocieche?
Ja tak samo jak Kati tylko po kapieli narazie,bo mi sie wydaje ze jest troche chlodno zeby na dluzej trzymac majke na golasa.Ale mysle o tym i tylko czekam zeby sie ocieplilo jeszcze bardziej i zaczne masowac na dluzej.Ogladalm kiedys program,chyba na TVN Style,ze takie masaze maja dobry wplyw i relaksuja malucha.

My uzywamy musteli z factorem 50 za zgoda naszej pediatry. Na spacerach bywamy po 5h i wole Majke miec chroniona przed sloncem. Nivea u nas sie nie sprawdzila rozsmarowac bylo ja bardzo trudno a Maja sie niecierpliwila.

W ramach zabaw robie masaz Majce bardzo go lub,i bo wiaze sie to ze zdjeciem pieluchy a zdjecie pieluchy to pelnia szczescia.

KingaP pisze:
dziewczyny! ja mam pytanie: która z Was masuje swoja pocieche?

ja zawsze robię masaże stópek przy przewijaniu i częśto podczas karmienia, a masaże plecków - przez ubranko - zawsze podczas leżenia na brzuszku, a w kąpieli plecki masuje tata i to już na golaska :)
jakoś tak wyszło samo z siebie - bo ja też lubię masaże pleców i stóp ;D

my po kazdej kapieli masujemy cialko Karolka, jak bylo chlodno do na oliwce a teraz albo na mleczku albo na sucho ;) bardzo to lubi i nawet nie bardzo sie buntuje jak lezu na brzuszku i jest masowany. Wydaje mi sie ze wlasnie po kapieli i masazu spi dluzej, bo jest zrelaksowany - szczesciarz, jak ja bym chciala aby mi ktos taki masaz zrobil :)

zapytałam Was, bo przypomniałam sobie wczoraj, że w szpitalu po porodzie dostałam płytę z instrukcjami jak masować i chce zacząć poświęcać więcej czasu na tego typu zajęcia z Karoliną. Musze tylko nabyć oliwkę :)

reklama
a ja tak z innej beczki ...

Maks miał wczoraj szczepienie na żółtaczkę - to było straszne :( myślałam ze sie rozpłaczę - na szczęście krzyknął tylko po ukłuciu a potem przestał - ale nie wiem czy nie ma teraz temperatury :(
to normalne???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry