• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Opieka nad maluszkami

mamaoli pisze:
A nasz Maksiu łysieje....  pierwsze włoski wychodzą jak szalone  ;D  ale rady chyba na to nie ma
i kółeczko wytarte z tyłu główki-siostra też takie długo miała

:laugh: nasz Maksiu już dawno wyłysiał na czole - włoski wytarła mu czapeczka - i ma teraz taką koronkę wokół głowy ;D ;D ;D, że mówimy na niego profesorek :laugh: zwłaszcza jak się zamyśli

reklama
kaśka76 pisze:
a u nas cyrk nieziemski wyszedł- neurolog do odwołania nie pozwolił szczepić małego.
Widze,że nie tylko ja mam problem ze szczepieniem. Kuba też nie jest jeszcze zaszczepiony bo pani doktor w przychodni ma takie widzimisie, uparła sie i już. Byłam u inneych lekarzy i oni nie widzą przeciwwskazań do szczepienia. Przez to babsko musieli kuć dziecko 4 razy. W sumie dzisaj stwierdzila,że może za tydzie go zaszczepi i że to nie jest chora wątroba. Po tym szczepieniu zmieniam przychodnie mam dośc tej baby.

Kaśka, napisz co dalej z Piotrkiem!

Aqua, no to nieciekawie...ale chyba dobrze, że to jednak nie wątroba!

U nas kupek jest kilka dziennie, prawie co zmianę pieluszki ;D A te otręby to wypróbuję, może one mi pomogą...a Filipowi na pewno nie zaszkodzą :)

Filip też wyłysiał, ale tylko na zakolach - jak patrzy w dół to czasem przypomina mi młodego Kuronia ;D Bo twedy mu się robi też mały drugi podbródek ;D

[
:laugh:  nasz Maksiu już dawno wyłysiał na czole - włoski wytarła mu czapeczka - i ma teraz taką koronkę wokół głowy ;D ;D ;D, że mówimy na niego profesorek  :laugh: zwłaszcza jak się zamyśli

czyli Maksie w tej kwest do siebie podobne :D

wszystko się wstrzymuje przez tego palanta co nam w bagażnik wjechał - jechaliśmy wtedy na usg główki. niestety przepadł termin. pani neurolog nie podobały się na eeg jakieś ostre fale. dlatego też usg i kontrolne eeg. nie wykluczyła też nam tego że taki obraz eeg może być z powodu tej mojej cholernej cholestazy. a potem rehabilitacja. kasa, którą mieliśmy odłożoną na urlop pójdzie na rehabilitację "leniwej lewej rączki i nóżki", bo terminy na nfz pod koniec października. kur......... najgorsze to zacząć chodzić po lekarzach. do tej pory żyłąm w błogiej nieświadomośći.

Kochane Mamusie z okazji jutrzejszego Swieta troche na wesolo!!!

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

reklama
;D ;D ;D ;D

z ciuchami ciążowymi to ja!!! kupiłam już w sierpniu i wrześniu :P

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. - kiedyś o tym pisałam, do tej pory tak piorę! hihii

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry