reklama

Opieka nad maluszkami

dziewczyny! w jakich pozycjach nosicie dzieci do odbicia? Ja pionowo, ale często Karoli ie chce się odbić i widzę, że boli ją brzuszek. Jak jej pomóc bez leków?

reklama
Kinga - ja czasem kładę wtedy Maksa na brzuszku i masuję plecki - bekanie murowane :) i nietylko :laugh: (warto podłożyć pieluszkę pod buźkę ;)

ufffff! odetchnęłam z ulgą - Maks w końcu wypił 30 ml herbatki z butelki!!!! tzn. nauczył się pić z butelki .... w sierpniu chcę wrócić do pracy i wtedy butelka będzie konieczna .... ucieszyłam się jak zaczął ciągnąć butlę, ale jednocześnie jakoś smutno mi się zrobiło .....

KINGA ja tez trudze sie czesto z odbijaniem ale czesto sprawdza sie pozycja na ramieniu tylko dziecko tak troszke wyzej zeby brzusio msował sie o ramię

a nam sie nie zawsze odnija po cycuszku i ja ja nie zawsze mecze.... natomiast po butelce to obowiazkowo musi nam sie odbic bo jak tego nie zrobimy to murowana zmiana ubranek ;D

a ja mam jeszcze inny problem
caly czas ropieje nam jedno oczko.juz sama nie wiem co robic. polozne kazaly nam przemywac oczko woda ale to nam nie za bardzo pomaga - czasami widac ze jest lepiej ale np po paru dniach to powraca.gdzies wyczytalam ze pomaga przemywanie oczka wlasnym pokarmem :) dzisiaj zaczynam i zobacze czy beda jakies efekty

Kaska, nie zastanawiaj się, tylko jedź!!! :)

Jak się nie chce Filipowi odpić w pionie to kładę go na sobie na brzuszku i też masuję plecki lub lekko poklepuję po pupci i wtedy jak pisze Koga bekanie murowane, ale często nie tylko bekanie ;D

reklama
Zuzia24 pisze:
a nam sie nie zawsze odnija po cycuszku i ja ja nie zawsze mecze.... natomiast po butelce to obowiazkowo musi nam sie odbic bo jak tego nie zrobimy to murowana zmiana ubranek ;D

a ja mam jeszcze inny problem
caly czas ropieje nam jedno oczko.juz sama nie wiem co robic. polozne kazaly nam przemywac oczko woda ale to nam nie za bardzo pomaga - czasami widac ze jest lepiej ale np po paru dniach to powraca.gdzies wyczytalam ze pomaga przemywanie oczka wlasnym pokarmem :) dzisiaj zaczynam i zobacze czy beda jakies efekty

u nas pomógł Sulfacetamid

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry