reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
u nas kupki są 2 do 4 razy dziennie, są raczej rzadkie i żółciutkie

czy wasze dzieci podczas tych upałów też są takie mega marudne i prawie nie śpią?

pytanie do mam chłopców: jak pielęgnujecie siusiaka? bo mi pediatra kazał nie ruszać napletka a ostatnio w tV usłyszałam wypowiedz innego pediatry, że czasem należy napletek odciągnąc i oczyścić to co się pod nim zbiera,zgłupiałam i już nie wiem kogo słuchać

w szkole rodzeniapołożna mówiła że są dwie szkoły pielęgnacji siusiaka u chłopców- jedni mówią że śiciągamy napletek inni że nie . Położna co przychodziła do nas zaraz po urodzeniu mówiła że tak.

U nas mój mąż Antkowi czyści siusiaka-facet wie najlepiej jak to robić. :)

karolkaz pisze:
w szkole rodzeniapołożna mówiła że są dwie szkoły pielęgnacji siusiaka u chłopców- jedni mówią że śiciągamy napletek inni że nie . Położna co przychodziła do nas zaraz po urodzeniu mówiła że tak.

U nas mój mąż Antkowi czyści siusiaka-facet wie najlepiej jak to robić. :)

a jak często to robi?

sylwia532 pisze:
izka gratuluje zebulka ;)
a slyszalyscie ta tradycje ze jak mama zabka wypatrzy to tato kiecke msci kupic ;D ale jak odwronie to nie wiem ;)

ach!!!!!!! wspaniała tradycja!!!!!!! ;D ;D ;D (wcześniej o niej nie słyszałam ale nie szkodzi)

u nas kupki b. rzadkie, żółte, około 2 - 3 na dobę
siusiaka nie czyszczę, bo ja słyszałąm, że absolutnie niczego nie odciągać, ale nie wiem ..... ::)

no właśnie koga ja też tak słyszałam i w SR i u pediatry ale teraz słysze w tv i czytam w gazetach , że jednak raz na jakiś czas trzeba, cholera czy jest tego racjonalne wytłumaczenie czy zależy to tylko od mody??? azik a jak Ty robisz wypowiedz się jako mama dwóch synków

fionka- przemywanie siusiaka odbywa się tak przynajmniej raz dziennie ale czasami więcej -np. jak Antek zrobi tzw. kupę po pas i wtedy wszystko włącznie z siusiakiem jest w kupie.

Nie wiem czy zauważyłyście ale udało mi się wkleić suwaczki- nareszcie. ;)

u nas kupki tez sa 2-4 razy dziennie , czasem zdaza sie jedna ale pozadna taka po pas :laugh: najczesciej sa bardzo rzadkie i zoltawe z malymi grudeczkami :) /karmie tylko piersia/

reklama
na SR powiedzieli, że pielęgnacja siusiaczka nie musi być aż tak "dogłębna" :)

mam pytanie z innej beczki. W jakich porach podajecie wit D3? Ja mam zalecone rano,ale nieraz zapominam rano (tym bardziej, że często wstajemy koło 10-11 ::) i zastanawiam sie, czy moge podawać D3 później?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry