reklama

Opieka nad maluszkami

Kinga - jeżeli chodzi o drgawkki - to podobno wina jeszcze niedojrzałego układu nerwowego

ale po co masz się denerwować - zadzwoń do swojej pediatry

reklama
fionka pisze:
Kinga nie pocieszę Cię , bo mam podobny problem tyle że u mnie nie ma drgawek ale za to są wybuchy histerycznego płaczu , nagle i jakby bez powodu, przeraża mnie to ale mam nadzieję, że może to poprostu z gorąca

U nas takze pojawily sie kilka razy nagle wybuchy histerycznego placzu, ale jak wezme Selinke na rece to sie wycisza i przechodzi, tylko przez ok 5 min nie moge jej polozyc tylko musze ja trzymac na rekach i przytulac , po kilku minutach smieje sie i gaworzy jakby sie nic nie stalo. Mmam nadzieje ze to nie jest nic zlego .

Dziś Maksiu tez domagał się ciągle żeby go brać na ręce
miał mega marudny dzień, spał bardzo mało i niespokojnie, dopiero teraz po kąpieli wreszcie błogi saen ::)
to na bank przez ten upał, jadł też niewiele i niebardzo chciał pić
kładłam go gołego na wilgotnym ręczniku żeby troszkę go ochłodzić ;)

wkurzająca ta pogoda : albo całkiem zimno albo upał nie do wytrzymania ::)

karolkaz- super fotka Antosia :)
ja zmniejszam zdjęcia tutaj: http://tinypic.com/

melduję, że histeria zdarza się i u nas od czasu do czasu - ostatnio częściej;
co do wit.D to ostatnio , w te słoneczne dni daję tak raz na 3 dni
napletka nie ściągamy

A ja jestem wredna mama. obudziłam dzidzi na kąpanie. To było raczej zamoczenie w wodzie bo Kamil strasznie był marudny, ubrałam i nie zdążyłam przenieść do łózka znów dzidzi spało i tak do tej pory - bez jedzenia ???

Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was będzie szczepić albo zastanawiała się nad szczepionką przeciw pneumokokom? My zaczęliśmy myśleć, po tym jak ostatnio w Chrzanowie 17-letnia dziewczyna zmarła na sepsę... :( Tyle, że jakbym teraz chciała rozpoacząć szczepienia to będą 3 dawki w odstępach 6-cio tygodniowych, potem kolejna za chyba rok, a każda dawka kosztuje ... 205 zł... ::)
Jeszcze nie podjęliśmy decyzji, na razie to takie wstępne zastanawianie się i jestem ciekawa Waszej opinii na ten temat.

ja i moja pediatra uwazamy że te szczepionki to tylko nabijanie kasy koncernowi farmaceutycznemu...

na wiele chorób umiera 1 osoba na kilka milionów - ale na wszystkie szczepić się nie można.

ale to tylko moje zdanie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry