reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
mi lekarka mówiła żeby starać się nie moczyć dopuki jest wysięk z ropką, ale kazała nie panikować jeśli zdarzy się zamoczyć nawet w mydle tylko spłukac przegotowaną wodą i delikatnie osuszyć

Myślę, że jak dziecko (karmione piersią) odmawia przyjmowania czegokolwiek innego niż mleczko to do 6 miesiąca można mu odpuścić. Do końca pierwszego półrocza życia dziecku wystarcza przecież mleko matki. Inaczej rzecz ma się przy karmieniu butelką, tu zaleca się, żeby już w czwartym, piątym miesiącu wprowadzać inne produkty. Ja się też zastanawiałam, co zrobić, bo Jaś pije z butelki, ale moje mleczko, no i od czasu do czasu mieszankę, jak mojego braknie. Na razie próbowałam mu dać marchewkę, jabłuszko i soczek jabłkowy. Raz zjada parę łyżeczek, a raz pluje na odległość i krzyczy, więc go nie zmuszam. To samo mamy z herbatką. Czasem wypije nawet 60 ml, a czasem nie chce ani łyka, mimo że upał niemiłosierny.

ja dostałam w książeczce zdrowia pieczątkę, zeby się zgłosić w trzecim miesiącu życia.

U nas taki zwyczaj, widac regionalny :)

KingaP pisze:
ja dostałam w książeczce zdrowia pieczątkę, zeby się zgłosić w trzecim miesiącu życia.

U nas taki zwyczaj, widac regionalny :)

albo moja pediatra olewa >:(
kumpelka mówiła mi, że np. nie informuje o możliwościach dodatkowych szczepień, nie szuka za bardzo przyczyny choroby itp., kolezanka nie jest zadowolona, więc muszę się mocno zastanowić....
Agaty kolki lekarka np. zbagatelizowała, aż biedna cały tydzień w dzień nie spała, męczyła się... :( dopiero pediatra w szpitalu zrobiła serię badań by wykluczyć inne choroby

reklama
KingaP pisze:
to jakim cudem Ty do niej trafiłaś?

nie znałam lelarek w przychodni, położna mi poleciła jak była na patronażu >:(
w ogóle zmienię przychodnię na osiedlową, mam pod blokiem, a wymyśliłam główną w centrum miasta...
dzisiaj pójdę dowiedzieć się co jest potrzebne do przepisania się

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry