reklama

Opieka nad maluszkami

ja mam elektroniczny z cieniutka koncoweczka do pupki i taki sie u nas sprawdza , zreszta u nas w szpitalu tez takim mierzyli temerature  :)
Przed urodzeniem Selinki moj maz kupil elektroniczny termometr  do ucha , bardzo fajny tylko jak go wsadzic do takiego malego uszka  :laugh: ;) czasem trzeba miec torche wyobrazni a nie tylko dobre chceci  ;D

A ja mam pytanko,  jaka jest prawidlowa temperatura dla 3 miesiecznego dziecka? w szpitalu powiedzieli mi ze mierzona w pupci temperatura jest ok  miedzy 36,5 a 37,5 ale czy tak dalej jest?

reklama
ja mam elektroniczny ale kupilam tak na pasku, przyklada sie do czolka i on zmienia kolor w zaleznosci jaka temp. ale on jest taki orientacyjny bardzo, ale sie sprawdza- jak mam podejrzenie ze jest goraczka to przykladam pasek i widac czy jest ok. 37 czy wyzej.

co do temp. to chyba powyzej 37,5 jest to goraczka u maluszka ale nie jestem pewna

Spóźnione życzonka dla Jagódki i Karolinki! A dziś składamy życzenia Maciusiowi Fionki :)

Sylwia, hmm ciekawy ten kubek, myślę, że możesz spróbować, jak Kacper jeszcze nie podchwyci to będzie korzystał później :) Chyba też się skuszę, musze go poszukać.

Koga, myślę, że lepiej jak dzieciaczki przesypiają te upały, nie męczą się wtedy. A dlaczaego Maks nie został zaszczeopiny? Co miało do tego spanie?

Izka i my w sobotę, jak byliśmy u teściów to byliśmy z małym pod prysznicem :) Tatuś go trzymał, ja namydłiłam i spłukałam :) Fajne uczucie :)

Fajnie, że już jesteś Catherinko ;D, dziękuję w imieniu Maciusia za życzonka ;)

co do termometru my mamy do ucha i jestem z niego b. zadowolona

Maciuś po kolejnej nieprzespanej z powodu upałów nocy do tej pory bardzo marudził aż w końcu zasnął na kanapie...ciekawe na jak długo

Najlepsze życzenia dla Maciusia :)

Sylwia
  spróbuj niekapka, czemu nie?

Ja próbowałam dać Oli w 5 miesiącu i nie chciała z tego pić, no i robiłam próby co jakis czas
około 8 miesiąca sie przekonała :)

dziewczyny - ostatnimi czasy Krzymul wpada w histerię jak mnie nie ma; wcześniej bez problemu zostawał z kimś a ostatnio...nawet Piotrek ma z nim problem...płacz słyszę już na podwórku - jak tylko biorę go na ręce to się uspokaja...Macie jakiś pomysł co to może być?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry