reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
kochana, jutro, bo dziś jak przystalo na grzeczną trzymiesięczną pannę , śpi :)

A Ty tam na dobranoc prześlij buziaka Piotrusiowi od cioci Kini :)

sylwia532 pisze:
fionka tak tak tylko ze u nas nie ma kolek ani wzec jest problem ze zrobieniem tej kupki :( codzienne proby mojego synka nad jej zrobieniem nie przynosza niespodzianki

U nas kupka jest co kilka dni (raz to było 5 dni, a raz 7)
Ostatnio co dwa. Lekarka powiedziałą, że do 7 dni jest OK jesli karmi się piersią,
a kupka nie jest twarda i dziecko się nie męczy przy jej wydalaniu.

sylwia532 pisze:
fionka tak tak tylko ze u nas nie ma kolek ani wzec jest problem ze zrobieniem tej kupki :( codzienne proby mojego synka nad jej zrobieniem nie przynosza niespodzianki

Sylwia, podaj biedakowi 1/4 czopka glicerynowego, moja agata też tak miała, kilka razy zastosowałam czopek i jest ok, po co maluszek ma cierpieć...
spróbuj też masować mu brzuszek, przyginać nóżki do brzuszka, trzymać i liczyć do 6, pomasuj stópki - o masażu stópek nie wiedziałam, powiedziała mi kumpelka, zastosowałam i działa :)

znalazlam kubek niekapek z aventu dla dzieci od 3 miesiaca-moze tak bym malemu podawala choc trosze herbatki-tylko niby on jest od 3 m-ca ale nie wiem czy dzieci umialy by z niego pic(oczywiscie pod nadzorem doroslego) maja specjalnie gumowy ustnik

reklama
jak my mielismy kupkowy problem to polozna mowila by podac czopek gdy kupki nie bedzie 3 dni.
a moze to reakcja na cos nowego?? karmisz sylwia piersia?? albo maluszek zmienia czestotliwosc robienia kupek: Bartek robil kiedys co kamienie ale od jakis 2 mies. lub 1,5 mies. robi jedna dwie dziennie czasem sa twardawe czasem zupelnie lejace wiec nie sa jakby takie same caly czas ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry