reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Catherinka - a kiedy Filipek będzie miał ten zabieg, też jak skończy roczek? A to w znieczuleniu miejscowym czy ogólnym? Ja bym się u Jaśka bała nie tyle samej operacji, bo podobno to rutynowy zabieg, ale właśnie narkozy. Podobno bywa u takich małych dzieci niebezpieczna :(

sylwia532 pisze:
wiem ze w ang.i irladnii sie nie podaje
a zobaczcie jaka sprzecznosc w stanach jak sie karmi butla to starczy a w polsce jak butla czy piersia to tak i tak sie daje ta witaminke

i kazdy pewnie trzyma sie tego jak obyczaj kaze

moja pediatra dzieciom karmionym butlą nie daje witaminki d

magdalenaB pisze:
catherinka: a filipek jak teraz siusia?? boli go przy siusianiu?? mam nadzieje ze nie odczuwa bolu ::)
(...)

Jak siusia? Myślę, że normalnie, ma ujście cewki nie na czubku siusiaczka, ale nieco na dole - na szczęście. A czasem jak siurnie to do połowy pokoju dolatuje :)
Nie, myślę, że go nie boli - chociażby dlatego, że czesto zdarza mu się obsikać mnie czy męża przy zmianie pieluszki i robi to z uśmiechem ;D

pytia pisze:
Catherinka - a kiedy Filipek będzie miał ten zabieg, też jak skończy roczek? A to w znieczuleniu miejscowym czy ogólnym? Ja bym się u Jaśka bała nie tyle samej operacji, bo podobno to rutynowy zabieg, ale właśnie narkozy. Podobno bywa u takich małych dzieci niebezpieczna :(

Pytia, na konsultację idziemy około 6 miesięcy i będę chciała, że ta operacja była jak najwcześniej, żeby mały był jak najmniej świadomy. Bo tyle się naczytałam o tym, że potem maluszki mają wielki uraz np. do białych rzeczy na przykład... :( Ale raczej odbędzie się ona koło roku. Jeśli chodzi o znieczulenie to nie wiem - jeszcze się tak szczegółowo nie dowiadywałam.

chyba tu Wam szybciuko napisze o wizycie u okulisty.

Karola ma badane oczka, wszystko w najlepszym porządku.

Rozmawiałam z p.doktor. Powiedziała, że każde dziecko powinno byc profilaktycznie przebadane po 3 miesiącu życia. Bada się wtedy "wadę " wzroku (Karola ma teraz +2,5) i dno oka.
Do okulisty nie trzeba miec skierowania, przejdxcie się dziewczynki :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry