reklama

Opieka nad maluszkami

śledziuszki-koguszki hehhehe:-D:-D:-D:-)
ja sie na kombinezon napalilam juz dawno z mysla o wyjezdzie do polski marzy mi sie piekny snieg dla zabaw emi wiec bez kombinezonu ani rusz:tak:

reklama
śledziki mmmmmm...

mam koreczki w lodówce

ale najbardziej lubię: matjasy - pomoczyć w mleku, wycisnąć, pokroić w paski i przekładać: warstwę śledzi, cebula drobno posiekana, ogórki konserwowe i grzybki w occie mojej mamy - tak ze trzy warstwy potem wszystko zalać oliwą z oliwek i wodą z ogórów konserwowych - jak się przez parę godzin przegryzie to jest pyyyyyyyyyycha

inna wersja - zamiast grzybków w occie można zrobić z czerwoną fasolą i siekanym koperkiem :-)

wybredna!

te co podałam są dość ostre przez ogórki konserwowe
a typowe w occie - to ryba w occie - czyli ryba usmażona w panierce i w zalewie octowej z cebulą:-)

a śledzie w occie to chyba tylko ze sklepu - szukaj w monopolowych przy wódeczce:-p:-p:-p:cool2::-D:-D

Kasiula Matula
a napisz mi prosze czy w wielkiej Brytanii przyda się Agacie kombinezon i kozaki z kożuszkiem???
(liczę, że za góra 2 miesiące wyjedziemy do Walii :-) - przeszłam już pierwszy etap rozmowy kwalifikacyjnej po angielsku, teraz czekam na telefon od pracodawcy angielskiego) Jeśli się uda - będę w Walii nad samym Oceanem, niedaleko Swansea:-)

OSINKO no nareszcie sie dowiedzilam gdzie wyjezdzacie juz pytalam na kilku watkach :-):-p moze sie kiedys zgadamy i spotkamy :)bedzie blizej niz do pl
co do kombinezonu to raczej nie polecam takiego na snieg bo w zeszlym roku byl snieg jedno przedpoludnie padak od rana i stopnial popludniu wiec wielkich szlenstw na sniegu nie bedzie hehe
a co do kozaczkow to ja kupie o w sumie jest zimno wiec kozaczki moga sie przydac w tamtym roku pare razy zdarzylo sie zero lub minus stopni ale bez przesady nie da dlugo pare dni:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry