reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszkami

iwosz - Krzymek właśnie puszcza efektowne bąki - Espumisan działa!!!
Espumisan podajesz malemu czy sama zazywasz, ja Karolkowi podaje Grape Water i juz po 2 dniach widac (slychac :) ) efekty i maly jest o niebo spokojniejszy :)

reklama
daję małemu - 2 krople jak na razie - Espumisan nie wchłania się z przewodu pokarmowego, więc nie ma sensu abym go przyjmowała; sama piłam koperek, ale to niewiele dawało (oprócz tego, że się strasznie bączyłam ;D )

sylwia mojemu nieraz też harczy coś w nosie ale jest dość w domu sucho do tego ulewa mu się nosem kurz i tak dalej słyuszałam od mojej pediatry że to spoko sapania chrapania warczenie i td to norma i dzieci to wykichają

co do pępka to u mojego tez krewwka jest czasami robię mu spirytusem tyle że pediatra oderwała kikut tydzień temu i klazała robić spirytusem

krwiste glutki w pępku są i u nas -ale dziś pediatra powiedziała, że wszystko ok i kazała traktować spirytusem;
a krwiak się wchłania - hurra!!! Krzymek waży 4250gr;
a jutro do neurologa

o rany !!!!

dzisiaj mnie mały rano osmarkał ściętym mlekiem i czymś jeszcze on się przeżera nie wiem co ztym zrobić bo jak nie dostaje cycka jak chce to się dzrze a do tego coraz rzadziej można go smokiem przekupić

U nas jakiś kryzys od wczoraj rano - mały strasznie się pręży, cały napina i podciąga nóżki, strasznie przy tym krzyczy. Nie zjadłam nic nowego, więc to nie od mleka. Z oddawaniem gazów też nie ma żadnych problemów - wychodzą górą i dołem, kupki i mocz w porządku. Już zaczynam głupieć, bo w nocy spaliśmy po 45-60minut, a potem znów ryk. Nie wiecie co może być przyczyną takiego zachowania? To raczej nie kolka, bo trwa non stop od wczorajszego ranka do teraz. Nie wiem już co robić i jak się sytuacja nie zmieni do popołudnia to wezwę do domu lekarza, bo mały okropnie się męczy :(

Jestem przeziebiona, kicham i smarkam (a tu nie bardzo mozna jesc jakies leki), kurcze mam nadzieje ze maly nie chwyci tego swinstwa, bo we wtorek idziemy na szczepienie.
A kolka nadal meczy - juz mniej ale niestety nadal:(

od poniedziałku w godzinach 8-12 Krzymek płakał w niebogłosy - a dziś, jak jest w domu Piotrek, który mógłby mnie odciążyć, to mały śpi snem sprawiedliwego...skubaniec ;)

Ivka - a brzuszek ma miękki czy twardy? Wychodzisz z nim na spacer? Jak się tam zachowuje? Moja mama zwróciła mi uwagę, że dziecko jak ma kolkę i się z nim wyjdzie na dwór to przestaje płakać - coś w tym jest skoro działało na mnie, moją siostrę i brata a teraz na Krzymka...

reklama
mam pytanie....dzisiaj wieczorkiem planujemy pierwszą kąpiel( dopieron wczoraj wróciłam do domku, malutka miała żółtaczkę i musiałyśmy zostać w szpitalu na fototerapi) i nie wiem, czy kikut od pępowiny powinno się trzymać zdala od wody czy też można go trochę zamoczyć aby obmyć skórę blisko pępka?

Do góry