reklama

Opieka nad maluszkami

widocznie byl bardzo spiacy emilka tez czasem sama zasypia
czasem trzeba ja pokołysać w bujaczku bo marudzi ::)

reklama
a moj buntownik nie chce sam zasypiac i musze sie niezle wokol niego naskakac zeby w koncu zasnął , nie libi swojego łóżeczka i śpi w nim tylko po kąpieli-ok3-4 godzin, a przez dzien to góra 45min bo od razu się wybudza i zaczyna płakać, za to w leżaczku spał wczoraj 3 godziny

zielone kupki nie oznaczają że z dzieckim jest coś żle tylko że został wprowadzony nowy pokarm (na razie u mamy)
z zielonymi kupkami spotkacie się na pewno wprowadzając każy nowe jedzonko - nawet mleczko modyfikowane...
ja z nimi spotykam się jeszcze u Piotrusia - prawie za kazdym razem gdy zje nowość...

Co do usypiania, Karol zasypia sam wieczorkiem (nakarmiony, wypluskany i wycalowany - jak u Ciebie Koga - choc chyba u nas wszystkich to calowanko jest na pozadku dziennym) czasem zasnie juz przy karmieniu ale na odbicie i tak sie wybudzi, i zawsze odkladam go do lozeczka i wlaczam kolysanki i wychodze :) (spi do 6h po kapieli) i tak przez cala noc po karmionku do lozeczka i ja sama ide spac, za to w dzien czasem (dosc czesto) trzeba go utulic do spania, a najgorzej jest jak przegapie moment zmeczenia to wtedy ma problem z zasnieciem - jest zbyt zmeczony

dokładnie to samo zauważyłam z tym właściwym momentem!

poza tym widzę że w dzień może być hałas i mu to nie przeszkadza, ale wieczorem tylko spokój!
wcześniej robiłam błąd i karmiłam go wieczorem przy telewizorze i były problemy - teraz sami w ciemnym pokoju z małą lampką i jest o wiele spokojniejszy i wyciszony - dlatego daje radę sam zasypiać i samemu w spokoju tam leżeć - poprostu moze skupić się na spaniu :laugh:

nigdy nie przypuszczałam, ale telewizor strasznie rozprasza i wymęcza mojego małego

U nas kupki były zielone przez długi okres. Jak przestałam pić herbatki laktacyjne i koperkowe to wróciły kupki żółte :) Ale zazwyczaj rzadkie.

A jakie macie leżaczki? Może my też byśmy sobie sprawili, bo leżenie na płasko w łóżeczku już Jasia zaczyna nudzić.

ja mam fisher price aquarium . jestem zadowolona bo ma wibracje i ladne melodyjki a wlasciwie sa to odglosy natury-szum morza, plynacy strumyk i kolysanki.

reklama
my wlasnie dzisiaj dokonalismy zakupu lezaczka fisher price z wibracjami. jak narazie Zuzia siedzi-lezy w nim spokojnie. zobaczymy jak bedzie potem ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry