reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszkami

dziewczyny dzieki, kurcze ale nie wiem czy nie jest gorzej po tych kropelkach, do tej poty maly rykal max 15 minut (glownie po jedzeniu) a teraz to nawet do 40 dochodzi

reklama
Co do opanowania kupek: zaczęłam znów jeść banany - 3-4 dziennie, bo od kiedy pediatra zabroniła to zaczęły się problemy z kupkami, co prawda mały nadal się pręży zanim coś zrobi, ale przynajmniej robi i to nawet 4-5 kupek dziennie, a nie 1 na dobę lub na dwie doby. Poza tym przy każdym przewijaniu nagrzewam mu brzuszek suszarką, potem solidnie masuję, a na koniec robimy "nóżkowe ćwiczenia" - po tym wszystkim wychodzi solidna porcja gazów + kupa :)

A teraz z innej beczki - chyba Pytia o tym swego czasu coś pisała - tzn. chodzi mi o rurkę do odgazowywania maluszka. Co prawda mały oddaje mnóstwo gazów i dostaje kropelki przeciw wzdęciom, ale nadal mu nadmiar przeszkadza. W aptece babka wspomniała o rurce do odgazowania, ale ja pojęcia nie mam jak tego użyć żeby pomogło, a nie zaszkodziło. Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym względzie to proszę, podzielcie się - zwłaszcza Pytia, bo pamiętam, że pisała o stosowaniu tego.

Ja z tymi kupami to już wogóle jestem zdezorientowana :( wcześniej była przy każdym przewijaniu, czyli pewnie więcej niż 10 dziennie. teraz..mała się pręży i marudzi i ledwo jedną zmajstruje :( prawda jest taka że ja też mam problemy z wypróżnianiem i wogóle nie wiem co mogę jeść bo każdy mówi co innego..wcześniej jadłam dużo ciemnego pieczywa, owoców i warzyw. teraz jak powiedziałam położnej że jem ciemne pieczywo to spojrzała na mnie jakbym dziecko chciała otruć..jabłka mi każe jeść gotowane i ..kiwi (nie odważyłam się).
No i chudnę w oczach, męczę się i dziecko też chyba..macie namiary na jakąś stronę z rozsądną dietą dla karmiących???ratunkuuuu

A mi znowu mówili o ciemnym i pełnoziarnistym... ::) I że jabłak jak najbardziej, i to ze skórką... ::) A kiwi? Chyba też bym była ostrożna...
Można zwariować z różnością opinii w temacie "dieta karmiącej mamy"...

ja też tylko ciemne...małej nic nie jest, ale może mam zwyczajnie szczęście..zjadłabym sobie coś dobrego, ale z rzeczy, które mogę jeść smakują mi tylko biszkopty i jogurt żurawinowy..

ja jem wszystko, Rafał na mnie krzyczy, bo wczoraj wciągnęłam całą tabliczkę czekolady...

Dziś przychodzi do mnie położna i mam szansę podpytać o wszystko, wcześniej mówiła, żeby jeść wszystko (wprowadzac co 3 dni), ale w rozsądnych ilościach. Moja mama była w szoku, bo nawet pozwoliła jeść fasolę i kapustę.

Dziś w domu radocha - będzie spaghetti

reklama
ja jak na razie tez jem wszystko
kinga ja tez chce spaghetti,musze pocieszyc sie pomidorowka ktorej od okresu ciazy nienawidze!!!

Do góry