reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Lilith :zawstydzona/y: nie wiem jak to się stało ale chyba przeczytałam jakąś starą stronę :zawstydzona/y: albo cóś ......:rofl2: Trochę się zdziwiłam bo mi pisałaś że raczkuje i dlatego te barierki :) pomyślałam sobie że Judi zapomniała o raczkowaniu ......... echhhhhhh nawaliłam .....

A tak na marginesie to ja bardzo się cieszę, że Amelka zaczyna wstawać, bo wiecie ja ciągle mam jazdę z powodu tego niedotlenienia. Jak pierwszy taz byłam u pediatry to ona powiedziała że dzieci po niedotlenieniu często dobrze się rozwijają ale jakieś ukryte choroby wychodzą dopiero jak dziecie mają uczyć się wstawać albo chodzić :sorry: czyli poprostu tego nie robią i są upośledzone :no: :no: :no:
Coprawda potem chodziliśmy na rehabilitację, neurolog rozwiał wszystkie obawy, usg główki wyszło prawidłowo, pediatrę zmieniliśmy (ta twierdzi że wszystko jest ok ) ale i tak taki strach na sercu ciągle jest... wiem że bez sensu ale i tak będę trochę niespokojna dopóki nie zacznie chodzić

reklama
Ewe no co ty nic sie nie stalo!
I wiesz Amelka cudnie sie rozwija!!! wiec niemasz sie o co martwic! i widac jaka jest pogodna i zawsze taka usmiechnieta!!!!! masz cudna coreczke!

A+T fajnie by bylo sie tak spotkac:) my tu mamy kolezanki i kolegow w podobnym wieku i czasem dzieci siedzqa w domach razem i sie wyglupiaja a jaka to by byla frajda jakby sie dzieci forumowe mogly spotkac!!!ciotki moglyby sobie wkoncu na zywo poplotkowac!!

A Judi dzis zaliczyla pierwsza jazde w wozku w sklepie - w tym miejscu gdzie sie dzieci sadza jaks ie ta barierke odchyli! siedziala pieknie az 1.5 godziny!!!! az bylismy w szoku! i jak ja wyjelismy to sie jej nie spodobalo:)Siedziala naprawde pieknie mimo iz miala duzooo miejsca z tylu:) ale czasem probowala sie oczywiscie podnosic i wtedy nie byla zadowolona. wiem ze to wsumie nie osiagniecie ale przyznam sie wam ze kiedys niemoglams ie doczekac tej chwili:)My jestesmy z niej bardzo dumni:)

Aha Ewe mam jeszcze pytanko! Idziesz na USg bioderek moze? bo ja ide znow bos ie boje....naprawde bardzos ie boje .... co prawda bardzos ie tez ciesze ze Judi juz nawet chodzi tak przy wszystkim na wlasnych nozkach ale jak A+T pisala to moze sobie dzieciatko nozki powykrzywiac...a i tak miala 1b w 6 tyg:(
Wogole sie odwiedzialam ze niby Usg sie powinno robic co 2 miesiace jak sie dzieciatko szybko rozwija aby skontrolowac czy nic nie nadwyrezylo itd bo to ze ma silne miesnie nie oznacza ze uklad kostny itd tez jest juz na tyle dojrzaly....no i mam strasznego pietra:(

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom :-)
Amelka jest przeurocza :tak:
Lilith macie być z czego dumni :-)
Ja też jestem baaardzo dumna z mojej córeczki. Oprócz tego, że raczkuje i sama siada i pięknie siedzi to jeszcze dzisiaj zaczęła już pewnie wstawać i w ogóle wszędzie jej pełno i jest taka radosna i kochana, tylko ja muszę mieć oczy do okoła głowy, ale jak każda mama pękam z dumy jak na nią patrzę :-D

gunia to gratulacje dla Agnieszki. Teraz to naprawdę trzeba na te dzieci uważać.
lilith ja też trochę się boję żeby sobie Ania czegoś nie zrobiła, ale najpierw zapytam się mojego lekarza co o tym sądzi i niech ją zobaczy. Jeśli zajdzie taka potrzeba to najwyżej da skierowanie i wtedy pójdziemy.
A dzisiaj Ania nauczyła się potrząsać grzechotką i normalnie spryciula miała wyprostowaną rączkę, żeby się nie uderzyć w głowę (ale i tak czasami sobie przygrzmociła :-) )
ewe ogromne gratulacje dla Amelki. Równie pięknie się rozwija jak wszystkie dzieciaczki i nie masz się co martwić. Jednak wiem co to znaczy, bo mimo, że Karolinie np.nic się nie stało jak spadła z tego stołu wtedy to ja cały czas myślę, czy coś później nie wyjdzie... A na marginesie to właśnie Karolina też była niedotleniona przy porodzie a zaczęła chodzić jak miała 10 miesięcy.

A MArysia dziś zaczeła pełzać . Normalnie jak gąsienica się przemieszcza. kurcze. Zobaczyła gazete i nie mogła sięgnać, to sobie podpełzła.GUNIA, EWE, LIlith- pieknie się rozwijaj wasze dzieciaczki. Do Judytki to sienie ma co porównywać. Ale jak tam czytam ze wasze 6 miesięczniaki zasuwają na czworakach to ciekawa jestem czy Maryś tez w tym wieku będzie raczkowac.

39card9fb41f80ad8e39517pj2.jpg

Zosia tez w poniedzialek siedzial pierwszy raz w tym marketowym wozku ale miala radoche chwytala sie wszytskiego i przyciagala sie do pulek hehe

GRATULUJE wam nowych zdolnosci maluszkow

widze ze forum opanowaly osiagniecia Judi,Amelki i Aluni,przy tych trzech spryciarach nasze dzieci jakos tak wolno sie roziwijaj:rofl2: gdzie tam mojej do raczkowania,albo samego podciagania sie,zrobi to tylko jak jej raczki chwyce i sie podciagnie,ale gdzie tam,zeby o meble sie wspierac,dlugaaaa droga przed nia,ale uwazam,ze na wszystko przyjdzie czas i pora,nie ma co forsowac dziecka,samo bedzie wiedziec na co moze sobie pozwolic:-)
CO WY PODAJECIE WASZYM SZKRABO LASKI PRZYZNAC SIE??!!!!!

reklama
Do góry