reklama

I@nka
Mama majowa'06 Entuzjast(k)a
Przy dzisiejszej kapieli Marcinek chwycił sie wanienki i chiał sobie usiąśc:-) . My narazie nie raczkujemy i tym bardziej nie chodzimy ale ładnie siedzi i uwielbia wyrzucac zabawki robi to z PREMEDYTACJA!!!! Wiecie co tych zabawek jest coraz wiecej musze kupic jakies pudełko
  Wiecie co tych zabawek jest coraz wiecej musze kupic jakies pudełko

Kurde już wiem co to za utrapienie raczkujące dziecko!!!! Maryś zaczęła raczkowac ale na razie nie umie naprzemiennie tylko przekłada rączki a nogi ciągnie obie naraz a potem kładzie się na brzuchu i z powrotem cała operaja. Nie wiem co to za technika????  

Na dżdżownice???? Do tego tak jak pisałam na Siniakach naczyła sie siadac sama ale nie wiem po co skoro sie zaraz przewraca... Posadzona umie siedzieć a jak se sama siadzie to isę przewraca.... och to moje dziecko. Do tego najfajniejsza pozycja to stawanie na stopach i głowie i przesuwanie się do przodu. Ktoś tu keidyś taki filmik zamieszczał o dziecku które się przemieszczało szorujac głową podłogę. NIe mogę z nią normalnie. Do tego się przerwaca na boki jak tak staje na tej głowe bo długo tak nie ustoi... Norlmalnie można z nią zgłupieć..... Acha i postawiona stoi trzymając się szczebeków..... czekam na moment aż sama zacznie się wspinac po nich wtedy dopiero bedzie przejeba......
  Na dżdżownice???? Do tego tak jak pisałam na Siniakach naczyła sie siadac sama ale nie wiem po co skoro sie zaraz przewraca... Posadzona umie siedzieć a jak se sama siadzie to isę przewraca.... och to moje dziecko. Do tego najfajniejsza pozycja to stawanie na stopach i głowie i przesuwanie się do przodu. Ktoś tu keidyś taki filmik zamieszczał o dziecku które się przemieszczało szorujac głową podłogę. NIe mogę z nią normalnie. Do tego się przerwaca na boki jak tak staje na tej głowe bo długo tak nie ustoi... Norlmalnie można z nią zgłupieć..... Acha i postawiona stoi trzymając się szczebeków..... czekam na moment aż sama zacznie się wspinac po nich wtedy dopiero bedzie przejeba......

Na dżdżownice???? Do tego tak jak pisałam na Siniakach naczyła sie siadac sama ale nie wiem po co skoro sie zaraz przewraca... Posadzona umie siedzieć a jak se sama siadzie to isę przewraca.... och to moje dziecko. Do tego najfajniejsza pozycja to stawanie na stopach i głowie i przesuwanie się do przodu. Ktoś tu keidyś taki filmik zamieszczał o dziecku które się przemieszczało szorujac głową podłogę. NIe mogę z nią normalnie. Do tego się przerwaca na boki jak tak staje na tej głowe bo długo tak nie ustoi... Norlmalnie można z nią zgłupieć..... Acha i postawiona stoi trzymając się szczebeków..... czekam na moment aż sama zacznie się wspinac po nich wtedy dopiero bedzie przejeba......hehe, gluszek, widamy w gronie "więziennic poruszającego się dziecka" ;-) 
Moja identycznie pełzała jak Twoja Marysia hehe. Tak sie "rzucala" biedna na tą klate, ale jak tylko wyczaila wlasciwe raczkowanie, to po 3-4 dniach juz nie przesuwala sie w ten sposob ani troche - stwierdzila, ze raczkowanie latwiejsze i szybsze.

Moja identycznie pełzała jak Twoja Marysia hehe. Tak sie "rzucala" biedna na tą klate, ale jak tylko wyczaila wlasciwe raczkowanie, to po 3-4 dniach juz nie przesuwala sie w ten sposob ani troche - stwierdzila, ze raczkowanie latwiejsze i szybsze.
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
głuszek no to Maryśka daje ci popalić ;-) Gratulacje dla niej !!!

Gluszek cudwonie,GRATULUJE DLA SPRYTNEJ MARYSIS:-) Tylko teraz fakt wszedzie jej pelno 

OCH TO MOJE LENIWE DZIECKO CHYBA NIGDY NIE ZACZNIE RACZKOWAC 

kiedy podaje jej raczki aby usiadla odrazu wstaje i ladnie stoi,wiec kto wiem,moze nie bedzie wogole raczkowac tylko od razu zacznie chodzic jak przyjdzie jej czas.

OCH TO MOJE LENIWE DZIECKO CHYBA NIGDY NIE ZACZNIE RACZKOWAC

kiedy podaje jej raczki aby usiadla odrazu wstaje i ladnie stoi,wiec kto wiem,moze nie bedzie wogole raczkowac tylko od razu zacznie chodzic jak przyjdzie jej czas.
czarownica
Fanka BB :)
gratuluje!!
maxin moja zosia to tez maly len nie chce raczkowac!!! ale idenntycznie jak ja chwytam za raczki to od razu na rowne nogi wstaje!!!
jak siedzi w krzeselku takim przt stole ro wali zabawkami zamyka oczka bo wie ze zaraz halasu narobi a czasami jak wlanie zabawka a ja ja zlapie to otwiera oczka i sie rozglada gdzie spadla zabawka ze nie bylo haalsu hehe
a czasami jak wlanie zabawka a ja ja zlapie to otwiera oczka i sie rozglada gdzie spadla zabawka ze nie bylo haalsu hehe

do zabawek kupila taki fajny "kosz na bielizne" kotowal 4 zl zabardzo wytrzymaly nie jest ale narazie spoko wystarcza !!

maxin moja zosia to tez maly len nie chce raczkowac!!! ale idenntycznie jak ja chwytam za raczki to od razu na rowne nogi wstaje!!!
jak siedzi w krzeselku takim przt stole ro wali zabawkami zamyka oczka bo wie ze zaraz halasu narobi
do zabawek kupila taki fajny "kosz na bielizne" kotowal 4 zl zabardzo wytrzymaly nie jest ale narazie spoko wystarcza !!
AGUSIAAA
MAMUSIA OLUSIA `06
Gratulacje dla wszystkich majowych sloneczek... 
Olek portafi juz przepelznac cala dlugosc lozka... gdyby sie nie konczylo to pewnie popelznal by dalej... hihihi...

Olek portafi juz przepelznac cala dlugosc lozka... gdyby sie nie konczylo to pewnie popelznal by dalej... hihihi...
reklama

Podziel się: