reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Mam pytanie bo specjalistami od odpadków są tu chyba Mamoot i heatherek
Sortuje śmieci szkło do szkła, papier itd a czy kartony po mleku UHT lub po napojach tez nadaja sie do recyclingu?
Do jakiego ewentualnie pojemnika je wrzucać?
Może to głupie pytanie ale cóz kto pyta...........
Sortuje śmieci szkło do szkła, papier itd a czy kartony po mleku UHT lub po napojach tez nadaja sie do recyclingu?
Do jakiego ewentualnie pojemnika je wrzucać?
Może to głupie pytanie ale cóz kto pyta...........
Sylwia, musialabyc podzielic kartonik na folie ze spodu, papier z wierzchu, a jak jeszcze ma dziobek, to wyrwac kawalek plastiku
A tak serio - niestety do ogolnych wyrzucasz....
Ja kiedys sie spotkalam z wyrywaniem foliowych okienek z kopert, zeby moc je wyrzucic do papieru, a okienka do plastiku... To sie nazywa zapal do sortowania! Tylko brac przyklad! ;-)

Ja kiedys sie spotkalam z wyrywaniem foliowych okienek z kopert, zeby moc je wyrzucic do papieru, a okienka do plastiku... To sie nazywa zapal do sortowania! Tylko brac przyklad! ;-)
No to Heterek zawstydze Cie jeszcze bardziej bo my tez tak robimy;-)
A swoja droga tu sie kartonow uht tez nie sortuje ale w Belgii sortowalismy do niebieskich workow czyli razem z plastikowymi butelkami i metalowymi puszkami.
A swoja droga tu sie kartonow uht tez nie sortuje ale w Belgii sortowalismy do niebieskich workow czyli razem z plastikowymi butelkami i metalowymi puszkami.
reklama
U nas na śmietniku od plastiku jest napisane żeby do niego wrzucać kartony po napojach i mleku, ale przyznaję że ostatnio jak w śmietniku przeważają pieluchy to generalnie jakoś mniej chce mi sie sortować, zazwyczaj tylko do oddzielenia makulatury się ograniczam, ale w związku z podjętym tematem postaram się wrócić do dawnych nawyków, tylko powiedzcie czy muszę zdzierać nalepki ze słoiczków po zupkach
???
Podziel się: