reklama

Otyłość w ciąży

Poczekajcie na nas z tymi rozmowami o jedzeniu:D A tak w ogóle to ja mam zamiar przejść się do sklepu, zobaczyć co jest do kupienia dla dziecka po 4 miesiącu i wtedy dać mu to samo, ale w domu zmiksowane (mamy swoje warzywa i owoce).

Kłaczku, mam do Ciebie prośbę, jakbyś czasami gdzieś widziała w UK blender-parowar Philips Avent mogłabyś spojrzeć na cenę??

coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=2423737640

Ostatnia edycja:
reklama
Kłaczek, Wampi dziękuję za odpowiedź:) Dziewczyny wcześnie zaczęłyście podawać owocki, ja się bałam że to może za wcześnie, choć w sumie podobno im wcześniej tym mniejsza szansa alergii w przyszłości. ale o truskawkach to myślałam, że dużo później się podaje:) W takim razie jutro podaje jabłuszko przez kilka dni a potem będzie marcheweczka:)

Ja tak jak kłaczek sugerowałam się starszymi tabelkami żywieniowymi, bo moja córa w tym roku kończy 10 lat, a wtedy jabłuszka, gruszeczki można było wprowadzać już od 4 miesiąca, a nie tak jak teraz po 4. Skoro mojej córci nic od tego nie było, to stwierdziłam, że i synkowi nie zaszkodzi.

A z kleikiem przygodę zaczęliśmy z synkiem dość wcześnie, od 3 miesiąca, za zgodą pediatry. Synek był małym głodomorkiem, najpierw po 2 miesiącach przestało wystarczać mu mleczko z cyca, więc przeszłam na mm, w 3 miesiącu już samo mm nie wystarczało. Próbowałam dawać mu większe porcje, ale wtedy mu się ulewało, więc zaczęłam zagęszczać kleikiem mniejsze porcje i synek był najedzony. Najpierw dodawałam kleiki do porcji mleczka na kolację, w 4 miesiącu wprowadziłam jeszcze jedną porcję z kleikiem na śniadanko.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczęta:))

Wczoraj przyszła mi paczuszka z próbkami od Johnson dla dziecka:

P1150940.JPG

Im bliżej porodu tym częściej śnią mi się rzeczy z tym związane. Dzisiaj śnił mi się poród, ale chyba wieloraczków, bo na jakiejś stronie internetowej zaznaczałam suwaczkami, które dzieci już urodziłam...

Wczoraj mama kupiła Zuzi pierwszą lalkę:D Lalka ma 55 cm, jest trochę "napakowana" no i w tej chwili większa od Zuzki... Lalka w środku ma jakieś tam wypełnienie zaszyte materiałem i tylko kończyny, szyje i głowę z ee gumy? W każdym bądź razie stwierdziłam, że za jakiś miesiąc będziemy się z A. doszkalać jak Zuzkę chwytać, nosić czy przewracać właśnie na lalce, bo ona to taka lejąca się jak dziecko:D

Na allegro jest Lovela za 45 zł za 5 kg, kupując 2 Lovele + przesyłka 10 zł wychodzi 100 zł, czyli 1 kg za 10 zł:) Mam nadzieję, że jak przyjdzie moja wypłata to sprzedawca wystawi nową aukcje, bo ta się kończy za pare dni...

Niestety nie wygrałam 18 mln:(

zaje...ty ten blender Aventu - musze go mieć ;)
co do próbek Jonsona to wstyd się przyznać ale ja też mam już swój zapas ;)

dzisiaj około 14 wizyta u gin - jak nie da mi zielonego światełka to go zabije :-) nie ma innej opcji i koniec kropka.

Trzymajcie kciuki

kurde ... nie mogę przeżyć tego blendera Aventu.
Mi najwcześniej będzie potrzebny za rok więc cena troszkę spadnie pewnie.

Jeśli będzie któraś z was kupowała to za rok chętnie o0dkupię :tak:

dzewelajna, kciuki są: &&&&&&&&&&&&&&&&&& :)

a blender faktycznie super, ale boje sie ze bedzie tak jak z moja sokowirowka, dwa razy uzyta ;)

To zależy kto do jakich celów, bo ja nie zamierzam kupować Zuzi kupnych papek tylko sama je robić.
Ten blender za rok pewnie nie zejdzie z ceny, wręcz przeciwnie, on jest normalnie droższy niestety. Ten ma przejściówkę angielską i domyślam się, że dlatego jest tańszy.

dzewelajna, powodzenia, trzymam kciuki:) Jakie jeszcze masz próbki i skąd??

reklama
dzewelajna, powodzenia, trzymam kciuki:) Jakie jeszcze masz próbki i skąd??

hmm.. źle to ujęłam z Johnsona tylko ale jakieś 6 pudełeczek - oszukaniec ze mnie mały i powpisaywałam wszystkich członków rodziny + moje panieńskie nazwisko i delikatne zmiany w adresie. Mieszkam w małej miejscowości, gdzie listonosz zna ludzi więc z dostarczeniem przesyłki źle zaadresowanej lub z przekręconym nazwiskiem nigdy nie ma problemu.

Wyspowiadałam się a teraz się boje wszystkich waszych nu nu nu .... :blink:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry