reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć dziewczyny, również zmagam się z otyłością w ciąży. Jestem obecnie w 20 tygodniu, waże 104 kg, chociaż przed ciąża ważyłam 106 kg. Ciąża jest kompletnie nie widoczna, a z drugiej strony też nie wyglądam na taką wagę, większość ludzi daje mi ok 85-90 kg. Zmagam się z nadciśnieniem, hashimoto i teraz lekarz chce żebym jeszcze brała udział w programie słodkie mamy bo glukoze na cczo miałam 92 i to jest idealnie na granicy normy. Jest może wśród nas przyszła mama z podobnymi 'parametrami' :)? Kiedy wy zaczelyscie czuć ruchy dziecka? Pozdrawiam

Aiclorak witamy:) Skąd jesteś?Masz już dziecko?
U nas każda się z czymś zmaga;) Ja mam stwierdzoną cukrzycę ciążową,Asia i Paulina problemy z ciśnieniem.
Lekarz wysłał Cię na edukację odnośnie cukrzycy?

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Karolcia ;)
Co to za program slodkie mamy, bo chyba jestem zacofana?
Znasz juz plec? Terminowo jestes lipcowa czy sierpniowa?
Ja glukoze mam 104 na czczo i poki co dieta mnie jeszcze nie dotyczy ale podejrzewam, ze to sie wkrotce zmieni.

Mozna miec cukrzycę w ciazy i nie przytyc nic (poki co) czy jedno z drugim sie nie laczy?

Cześć dziewczyny, również zmagam się z otyłością w ciąży. Jestem obecnie w 20 tygodniu, waże 104 kg, chociaż przed ciąża ważyłam 106 kg. Ciąża jest kompletnie nie widoczna, a z drugiej strony też nie wyglądam na taką wagę, większość ludzi daje mi ok 85-90 kg. Zmagam się z nadciśnieniem, hashimoto i teraz lekarz chce żebym jeszcze brała udział w programie słodkie mamy bo glukoze na cczo miałam 92 i to jest idealnie na granicy normy. Jest może wśród nas przyszła mama z podobnymi 'parametrami' :)? Kiedy wy zaczelyscie czuć ruchy dziecka? Pozdrawiam

Hej. Witaj.
Ja też mam sporo problemów ale hormonalnych np hiperandrogenizm.... :/
Świetny wynik wagowy jak na 20 tc! Ja też mam nadzieję, ze nie przytyje dużo. Apetyt mam mega wielki ale póki co go poskramiam ;)

Jestem z Wrocławia, i to moje pierwsze dziecko :). Z mężem co prawda jeszcze się nie staraliśmy ale prawie rok temu zaczęłam leczyć tarczyce, tsh ładnie się poprawiło i chyba to musiało zaskoczyć, w połączeniu z osłabieniem tabletek anty. Miałam jakąś mocniejsza grypę. Innego sposobu nie widzę, bo tabletki brałam waga od 3 lat praktycznie Bez zmian i tabsy zawsze działały. W każdym bądź razie stqiedsizlismy że czas najwyższy, ja mam 27 lat, mąż 33 lata. Mam wielką nadzieję że do porodu waga nie przekroczy 110 kg :). Odpowiadając na pytanie odnośnie edukacji o.cukrzycy ciążowej to byłam u dietetyka gdzie skierował mnie diabetolog. Ale póki co mam jeść to.co zwykle i 2 tyg zapisywać wraz z pomiarem glukozy godzinę po.posilku. Dopiero potem będziemy coś zmieniać jeśli będzie potrzeba

Jestem z Wrocławia, i to moje pierwsze dziecko :). Z mężem co prawda jeszcze się nie staraliśmy ale prawie rok temu zaczęłam leczyć tarczyce, tsh ładnie się poprawiło i chyba to musiało zaskoczyć, w połączeniu z osłabieniem tabletek anty. Miałam jakąś mocniejsza grypę. Innego sposobu nie widzę, bo tabletki brałam waga od 3 lat praktycznie Bez zmian i tabsy zawsze działały. W każdym bądź razie stqiedsizlismy że czas najwyższy, ja mam 27 lat, mąż 33 lata. Mam wielką nadzieję że do porodu waga nie przekroczy 110 kg :). Odpowiadając na pytanie odnośnie edukacji o.cukrzycy ciążowej to byłam u dietetyka gdzie skierował mnie diabetolog. Ale póki co mam jeść to.co zwykle i 2 tyg zapisywać wraz z pomiarem glukozy godzinę po.posilku. Dopiero potem będziemy coś zmieniać jeśli będzie potrzeba
Ja też mam 27 lat, a mąż 31 :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej Dziewczyny:)
Paulina słodkie mamy to mamy z cukrzycą ciążowa;) I tak,można nie tyć bo to jest po prostu zdrowa dieta.Ja dziś zaczynam 22tc i mam 1kg na minusie od początku ciąży:)
Ja w tym roku skończe 30lat[emoji24] [emoji31]
Aha,czyli jesz normalnie i sprawdzasz glukometrem i jakie masz wyniki?A cukier kazali Ci wycofać z diety? Znasz już płeć dziecka?
Miłego dnia wszystkim życzę:) W Poznaniu słoneczko ładnie świeci:) Wyprawiłam synka do szkoły i chyba jeszcze się zdrzemnę:*

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry