reklama

Otyłość w ciąży

Podobno nawet 56 jest za duże dla donoszonego dziecka:D

Aga195, ja ubrałabym w body z długimi rękawami, pajacyk jakiś cieplejszy i kombinezon i ewentualnie kocyk do auta, to zależy czy przenosisz do ciepłego auta dziecko 10 metrów czy np. do zimnego auta 100 metrów. Postawiłabym jeszcze na czapeczkę + kaptur i może kocyk w trakcie przenoszenia, ale to też zależy wszystko od tego jaka będzie pogoda w zimie... Wydaje mi się, że sama się zorientujesz w dniu wyjścia co Ci mają przywieźć dla malca, zobaczysz jaka będzie pogoda i ile stopni. Ja rodzę w sierpniu i tez zależy od temperatury jak ubiorę Zuzię do wyjścia. Albo ubiorę ją w bawełniany pajacyk albo w polarowy, a jak będzie cieplej to w body i śpiochy i ewentualnie pielucha:D
Też twierdziłam, że poczekam do 8 miesiąca, ale zaczęłam kupować w 6 miesiącu. Dopiero w 24-26 tygodniu uwierzyłam w to, że Zuzka rzeczywiście może się urodzić. Poza tym w 8 miesiącu możesz już urodzić także zaopatruj się wcześniej - rozumiem, że masz fajnego męża, ale naprawdę najbardziej obeznany mąż nie kupi Ci dokładnie tego co chcesz i potrzebujesz...

Ja na allegro wygrywając aukcje przypadkowo w ostatniej chwili zalicytowałam za 6,50 bluzę, potem się okazało, że to numer 50, a jak przyszła stwierdziłam, że wygląda na rozmiar 62:D

reklama
Ainhoa dzięki za odpowiedz. Widziałam też fajne śpiworki, zamiast kombinezonu, sama niewiem... Ehh jeszcze tyle czasu, ale już zaczynam myśleć jak to będzie i w ogóle. Narazie tak jak pisałaś, nie wierze,że niedługo urodze dziecko,ale może jak zacznie kopać i dokazywać ta myśl stanie się realniejsza :-D
Mam nadzieję,że zima tego roku będzie bezśnieżna, bo do szpitala daleko a myśl,że zacznę rodzić na jakimś zadupiu zakopana w zaspie wcale mnie nie bawi hehe ;-)

Nie rozumiem, krew Ci po nogach ciekła??

hehe....u mnie też były podkłady z ceraty, zabezpieczają materace w ten sposób. Z resztą podkłady poporodowe miałam bez kleju do bielizny więc była szansa,że w trakcie nocnego przewracania coś się przesunie i chluśnie :)))

I jak mam być tak szczera że hej - 2 razy pociekło mi po kolanach, biegłam do toalety w amoku - podkład przepuścił z zaskoczenia bo się jakoś źle ułożył :((

Aga, rodzilam w zimie. Karola ubralam do wyjscia w pajacyk, na to welniany komplecik typu spodnie i sweterek (wlasnorecznej produkcji), kombinezonik. Na glowke czapeczka bawelniana i wloczkowa. Tyle zeby przeniesc z budynku do samochodu i z samochodu do domu wystarczy w zupelnosci.
Ainhoa, w zasadzie 56 wystarczy nawet dla duzego noworodka. Karol mial 3,580, wiec byl taki sobie sredniaczek, 56 nosil 3 tygodnie.

POdklady sanitarne uzywalam w domu. Jednak te dobe po porodzie to sie jeszcze niezle krwawi, a jakby tak jakis wyciek to materaca szkoda. Czulam sie po prostu pewniej.

Heh a ja do teraz nie dowierzam ze w moim brzuchu mieszka taki mały "ktoś" :P po mimo ze się kręci i pręży, a brzuch faluje :szok: i w ogóle z jednej strony to już nie wiele czasu zostało, a z drugiej te czekanie to masakra jakaś i to jeszcze taaak długo ;D najchętniej to już bym się za 3 tyg rozpakowała, no ale ja sobie moge chcieć :rofl2: zobaczymy kto będzie następny

Heh a ja do teraz nie dowierzam ze w moim brzuchu mieszka taki mały "ktoś" :P po mimo ze się kręci i pręży, a brzuch faluje :szok: i w ogóle z jednej strony to już nie wiele czasu zostało, a z drugiej te czekanie to masakra jakaś i to jeszcze taaak długo ;D najchętniej to już bym się za 3 tyg rozpakowała, no ale ja sobie moge chcieć :rofl2: zobaczymy kto będzie następny

Lolcia, daj dzieciowi więcej czasu, co? każdy dzień w brzuchu mamy bezcenny, jeszcze z 5 tygodni wytrzymaj! ;)

reklama
kłaczek- no faktycznie cwany spiworek :P

weronkazzz- wszystko "w rękach" mojej nieznośnie skracającej się szyjki ;D jutro wizyta u gina zobaczymy co powie, czy się skróciła znów czy może przez te 3tyg ani drgnęła ;D najbardziej ciekawi mnie ile wg USG waży dzieć ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry