reklama

Otyłość w ciąży

mialam straszny poranek wiec dzis chyba nic nie porobie w domu, leze z wiatrakiem i zimna woda i kawa macchiato i gdzies mam wszystko, w dodatku sama jestem i dosc powaznie to odczuwam... Oli kopie i wyczynia rozne rzeczy, ma sile te dziecko ;)

a jutro na badania...

reklama
Ja też już wszystko mam ;( i szczerze powiem, że jeszcze w żadne wakacje nie nudziłam się tak jak w te :no: a co do brzucha to u mój chyba jeszcze nie opad, a może opad ale ja nie widzę :-D jutro mam wizytę u gina i znając życie moja szyjka nie skróciła się ani milimetra od ostatniej wizyty :tak: eh powiem Wam, że już się nacieszyłam tym brzuchem i fajnie by było się tak za 2 tygodnie już rozpakować ;D a tak w ogóle to Wy macie tą ciemniejszą kreskę na brzuchu, nie wiem jak się to nazywa (taka od pępka w dół), bo ja nie mam chyba przez ten tłuszczyk ;D

ja mam, od niewymownej po same cycki ;)
co lepsze, na cyckach tez mam jakies takie brazowe przebarwienia od poczatku ciazy. najpierw myslalam ze rozstepy, ale jest dokladnie w kolorze tej kreski i takie rozlane po calym sutku tam gdzie sa kanaliki mleczne.... dziwne, mam nadzieje ze zejdzie to to.

Ja nie mam linea'y negry;p Za to mam pełno rozstępów:D

Lolcia, wytrzymaj do 38 tygodnia, bo 37 tydzień to jeszcze wcześniak jest.

Ja zastanawiam się czy jak na wyjście ze szpitala Zuzki wezmę jej bluzę i spodenki to położne nie będą krzywo patrzyły?? Bo kurcze jak ja wyjdę to pewnie będzie zimno, mam tylko jedną bawełnianą czapeczkę, a żadnego pajaca z kapturem, ale bluzę mam z kapturem, mój mówi, że zarzucę koc na fotelik i będzie ok., ale ja już przewrażliwiona jestem;p

Weronika, ciekawe która z nas pierwsza urodzi, bo mamy prawie ten sam termin hehe;p Chociaż ja coś czuję, że szyjka ma już się przygotowywuje i to dlatego mnie boli tak jak Zuzka się rusza.

A może inaczej, nie mam jeszcze wszystkiego, ale tez kasy na razie nie mam, czekam za wypłatą, bo chce kupić jeszcze termometr i laktator. Mam tylko nadzieję, że dobrze myślę z tym laktatorem i mała będzie mi chciała pić z butelki np. na wyjazdach, bo jakoś nie chciałabym wywalać cycora, odwiedzając prababcie Zuzki, przy przyszłym teściu i przyszłym szwagrze;/

Ainhoa, obstawiam ze jednak Ty :)
ja tu suwaczek mam ustawiony wedlug USG bardziej, wedlug OM to ledwie zaczynam 36 tydzien. u mnie wszystko pozamkane jeszcze na 4 spusty, tolka sie nigdzie nie wybiera poki co ;)

To ja też dołączam do grona okropnie się nudzących:) już kolejną rzecz na szydełku dziergam, bo od lutego w domu siedzę i na łeb można dostać.
Ja krechę mam delikatną i tylko od pępka w dół, ale to różnie wychodzi u każdej ciężarówki:)
A co do opadania brzucha to mój z 10 cm się puścił w dół. Śmiałam się do męża, że spadł mi brzuch... na kolana hihi.

Ja już jakieś tam rozwarcie mam, ale w/g lekarza odpowiednie do wieku ciąży. Teraz idę we wtorek do gina, więc ciekawe co mi powie:D Nastawiam się na różne rzeczy, więc zanim wyjdę do lekarza dopakuje te rzeczy, które mam do spakowania na ostatnią chwilę:D

Widziałaś ile dziewczyn z sierpnia już się rozpakowało??

a ja usmazylam placki ziemniaczane, dla malza zostalo i chyba Oliemu tez smakowaly bo sie rozszalal :)

ja ta linee negre mam od samych piersi do konca :-Di przebarwienia na piersiach przy sutku w tym samym kolorze. co ciekawe z jednej piersi tak siara tryska ze hej, a z drugiej malutka kropelka, smieje sie ze M w oko kiedys dostanie z cyca :-D. mi sie wydaje ze brzuch tez mi opadl ale moze to tylko wrazenie? nie wiem.

no wlasnie podobno sierpniowki juz zaczely, u nas na wrzesniu tez sie zastanawiamy ktora pierwsza oprocz jednej dziewczyny ktora w 26tc urodzila... ja mam termin na 29.9 ale nie spodziewam sie urodzic wczesniej a przekonana jakos jestem ze Oli wyjdzie w pazdzierniku... bo tylko 5 % w terminie sie rodzi :P

Ania255 wow na szydelku dziergasz no podziwiam ja sie probowalam nauczyc i ni huhu :-D

reklama
Lolcia ja w pierwszej ciąży miałam dosyć wyraźna kraskę, zaczynała się nad pępkiem, a w drugiej ciąży długo jej nie miałam, a jak już się pojawiła, to ledwo widoczna i zaczynała się od pępka.

Ainhoa u mnie nie zauważyłam by ciążowe brzuszki się obniżały.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry