reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Mam do Was dziewczyny pytanie....jakiś czas temu pisalyscie o jakiejś "wrozbie" z obraczek dotyczącej pluci dzieci moze mi któraś napisać o co chodzi i jak to sie robi? Chyba dzewelajna o tym wspominała. Bo mi to sie synus marzy:tak:

wieszasz obrączke na łańcuszku - tak naprawdę moze być obojętnie co i na czym - oby było w miarę cieżkie - ma spełniać rolę wahadełka. rozkładasz lewą dłoń wewnętrzną stroną (jak do przybijania piątki) a prawą ręką trzy razy wahadełko "zanurzasz" w przerwie pomiędzy rozchylonym kciukiem a palcem wskazującym a potem w bezruchu trzymasz wahadełko nad dłonią - jak ruch jest pionowy (kreska) to chłopak a jak kółko to dziewczynka. Powtarzasz to do momentu aż wahadełko stanie i nie będzie chciało wskazywać żadnej z figur wyzej wymienionych.

Mam nadzieje, ze to jakoś tak w miarę wyjaśniłam i zaznaczam też od razu że nie każdy podobno jest wstanie z wahadełka wróżyć. u mnie w rodzinie z kobiet najbiższych tylko ja mogę i moja mama. moim bratowym i siostrze to w ogóle nie idzie.

Jeśli chcesz przetestować swoje siły to spróbuj najpierw na kimś kto ma dzieci.

Witam w sobotę :D

jakie śmieszne rzeczy z tym wróżeniem :D ja preferuję bardziej naukowe podejścia do spraw płci dziecka :P ja mam dalej dobry humor dzięki wczorajszym zakupom, które się udały :P i zero chęci żeby ogarniać dom, bo muszę meble poprzestawiać, właściwie to nie ja tylko kogoś do tego muszę zmobilizować :-) oprócz tego już ciuszki posegregować i poukładać w komodzie... bo ja mam dwa domy do przygotowania na przyjście dziecka:baffled: w ogóle ostatnio czułam jak się dziecko wierci i bardzo boleśnie chwilami dla mnie się rozpychało a teraz spokój... się trochę martwię i czekam na wizytę połówkową jeszcze tydzień i trzy dni :P

Ainhoa wyrazy współczucia....;-) Ale bycie mamą to chyba najcudowniejsza sprawa pod słońcem, nieprawdaż? :-D

Ja wczoraj miałam skurcze przepowiadające, bolesne:baffled: leżałam na łóżku i nie mogłam się ruszyć z bólu żeby zmienić pozycję, musiałam prosić męża o pomoc... Aż strach pomyśleć, co będzie przy właściwych:confused:

Dobry ;)

Ainhoa- a ja się czujesz, pewnie wszystko nadal boli tam na dole...? Byłaś już z Zuzką na spacerku ? Ile razy mała się w nocy budzi ?:P Ile już schudłaś ? Boożee ja to mam 100 pytań DO normalniee :-D:tak: Eh napewno fajnie jest być mamą i mieć dzidzię przy sobie ;-) a ja muszę jeszcze czekać wrrr !!!

marcia30- moim zdaniem w ciąży najlepiej sprawdzają się leginsy i tuniki, ewentualnie jakieś dłuższe bluzki i sweterki do leginsów, a no i dresy ;D (ja akurat nie mam ciążowych, tylko zwykłe takie w których śmigałam przed ciążą) jedne jeansy ciążowe mam to może z dwa razy je ubrałam, bo stwierdziłam że wcale nie są fajne ;D a i z C&A mam takie materiałowe ala Alladyny z wysoką gumką w pasie ale to nie są ciążówki :-D

Indziorka- hee ja marzę o zakupach niestety teraz w nic się nie mieszczę więc wole nawet nie oglądać ;D zobaczymy jak będę wyglądać po ciąży i czy zmieszczę się w jeansy?:P w CCC widziałam fajne oficerki skórkowe i chyba takie sobie kupię, ale to też po porodzie ;D

Ostatnia edycja:
Ainhoa, dokladnie - jak male spi to mozna cos zrobic. Pociesze Cie moze, ze jak male podrasta to mozna wiecej - Karol w tej chwili bardzo lubi ganiac w chodziku, wiec jak on sobie lazi to ja moge cokolwiek porobic. Poza tym zabawkami sie na pare minut zajmie, wiec "z doskoku" moge cos dzialac poza zabawa z nim. Zeby powiesic pranie, biore go ze soba do ogrodu - on w chodziku lub wozku, ja sobie wieszam. Jak jest sucho to jeszcze prosciej bo sadzam malego po prostu na trawniku. Na szczescie maluskie wiecej sypia, a starsze co prawda mniej, ale przy odrobinie szczescia (i treningu) chwile potrafi zajas sie soba samo. A jak Ty sie w ogole czujesz?

Lolcia91 no wiesz ciuchland (przy towarze mało ludzi, bo "za drogo" :-)) i duże rozmiary albo ciążówki fajne góra za 10 zł się znajdzie :P ja już na jakieś trzy miesiące będę miała spokój, ale najbardziej się jaram butami, bo kupiłam je za 27,5, bo to ostatnia para była, są na niskim obcasiku a dużooooo wygodniejsze niż płaskie, ogólnie oryginalnie wyglądają :D może ktoś mnie zaraz okrzyczy że na obcasie się nie powinno chodzić, ale mnie się wydaje, że liczy się wygoda, a nie to czy to jest obcas czy płaskie :P

a co do braku czasu przy dziecku, dopóki się nie ma na tyle dużych dzieci żeby się zajęły młodszym rodzeństwem, to rzeczywiście jest z nimi urwanie głowy, a jak z jednym dzieckiem jest roboty to widzę po swojej siostrze, ale chyba wszystko wynagradza jak dzidzia się tuli do mamusi, albo jak się śmieje :P

reklama
Noce mamy przespane, dajemy jej MM na noc i budzi się codziennie jak w zegarku o 5:30:) Przespia dobre 7-8 godzin po kąpieli. Niby powinna być budzona na karmienie, ale nie wiem czy to samo tyczy się karmienia MM??

Ja zakupiłam poduszkę fasolkę do karmienia małej - poduszka jest za mała na mój obwód brzucha, ale świetnie pasuje jako krążek połogowy, tzn. siadam na niej:D

Mała póki co zasnęła po cycu, staram się jak najmniej karmić MM, ale są sytuacje gdzie już karmię ją np. 2 godziny, a ona nadal chcę. Ja nie wiem jak to rozpoznać czy mi mleko leci czy nie w danej chwili? Bo np. mam powodzie, potrafię stać i samo mi z cycków cieknie na ziemie, ale też zdaje sobie sprawę, że tego mleka nie jest nieskończenie wiele...

Dziewczyny w ciąży, ja się zastanawiałam czy zauważę jak odejdą mi wody płodowe - tego nie da się przegapić... Z pół litra jak nic poszło w łóżko szpitalne:D

Co do wagi.. W środę miałam 95 kg, czyli odeszło na razie jakieś 7 kg. Nie wiem ile jest teraz, bo jestem po jedzeniu;p

Tydzień już minął, nie obejrzę się nawet jak minie miesiąc...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry