reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Jestem po wizycie bo byłam na 9. Z dzidzią wszystko ok, serduszko bije, przezierność karkowa 1,4 :) według USG to 13 tydzień i 6 dzień :) i na 55% dziewczynka :) ogólnie czuję że to dziewczynka ale nie chcę się nastawiać na nią żebym potem nie była rozczarowana. Brązowe plamienia prawdopodobnie od infekcji, dostałam receptę na globulki za 60 zł i mam nadzieję że pomogą. Potem wrzucę zdjęcie maluszka :)
BPD: 28,5 mm
FL: 15,1 mm
AC: 89,5 mm
Przez te pomiary powyżej termin porodu waha się między 13 a 19 marca :P

Witam wszystkie kobietki:)
Dziewczyny gratulacje!!!Ależ długie Wasze dzidzie w porównaniu z naszą 51cm:)
Ostatnio mało się udzielam, ale jakoś czasu brak i jakiś wstręt do lapka mam odkąd mała w domku.
Dziś miałyśmy ciężką noc, bo wychodzi na to, że mała nie toleruje mleka, na które zmieniliśmy za radą położnej. No i M pojechał po to, które było na początku.
Cyce nadal nie chcą współpracować, coś tam się nazbiera, ale mało i rzadko więc mój żal jest coraz większy, że nie mogę wykarmić mojego małego ssaka...
Pogoda też dziś mało spacerowa więc pewnie dzień w domku spędzimy.
Pozdrawiam gorąco i do przeczytania później.
P.S. Kłaczku ja po prostu jak Ciebie czytam, to endorfiny mi skaczą:)

Jakie dawałaś jej mleko i jakie dajesz teraz?? Ściągasz się laktatorem? Im więcej Lenka będzie ssać tym więcej będzie mleka. Niestety moja Zuzka tego nie rozumiała i teraz w ogóle nie chce piersi, więc ściągam mleko laktatorem.

Dziewczyny mam shizy... od tygodnia kreci mi sie w glowie, wyczulilo mnie na zapachy odzucilo od fajek i... strasznie mi niedobrze..... dzis rano to wogole mama zrobila twarog ze szczypiorkiem i rzodkiewkami... jak sie zucilam to zjadlam caly nikomu nie zostawilam... patrzyli sie na mnie jak na dziwaka...

albo mi mozg plata figle albo mimo mojego skapego okresu jestem w ciazy.... dobrze ze biore kwas foliowy od miesiaca juz... eh porazka totalna =/ glupie cialo....

Fasolka35, Krakowniaka12 gratuluję super pięknych dzieciaków, niech rosną duże i zdrowo :)
Patrycja2810 super, że Twoja mała tak piękne się rozwija, spokojnych kolejnych miesięcy.
Ja dziś byłam u gina bo skończyły mi się leki oczywiście było podglądanko moja dzidzia ma 11 mm :biggrin2: jest umiejscowiona prawidłowo teraz czekam na bicie serduszka, usłyszę go dopiero za 1,5 tygodnia, już się nie mogę doczekać. Mam zdjęcie mojego małego szkraba:) super uczucie.
Życzę wszystkim forowiczkom udanego i miłego weekendu :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Witam się:)

Fasolka gratuluję Patryśki :P

Krakowianka gratuluję synka :)
Dużo zdrowia

Ja się zmagam z przeziębieniem, a właściwie to moje gardło wygląda na anginę :-D ogólnie stawy nie moje, gorączka, gardło nie wspomnę:-D

Miłego weekendu ;)

Pam_x_pam, nie schizuj, tylko jak masz watpliwosci to siknij na testa. Kwas foliowy i tak powinnas brac jak bierzesz pod uwage starania o dziecko, bo w zasadzie powinno sie go brac na 3 miechy przed poczeciem - najwazniejszy jest na samym poczatku ciazy wlasnie. Zdarza sie, ze kobiety maja krwawienia w terminie @ mimo ze sa w ciazy, z drugiej strony nie wykluczone ze sie nastawilas psychicznie i "wgrywasz sobie" podswiadomie objawy. Test powinien wyjasnic sprawe, nie ma co sie schizowac.

My jedziemy na luzie, a mnie sie wlacza chciejstwo... Mam nadzieje ze najblizsza @ nie przyjdzie.

reklama
Cześć, dziewczyny ja co prawda dopiero zamierzam sie postarać o dzidzie tylko nie wiem jakie mam szanse na poczęcie z moją wagą. Jest tu jakaś mamusia która startowała z wagą 120 kg?? Wiem że to strasznie dużo ale nie mogę schudnąć pomimo dużej dawki ruchu i w miarę zdrowego jedzenia( czasem mam ochotę na coś słodkiego). Mamy zamiar zacząć starania od grudnia ale nie wiem czy coś sie uda;(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry